Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου, 2024

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΑΤΖΕΝΤΑ 7 – 13/11

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
• Ημερίδα Σχολικού Εντύπου σήμερα στις 6:30 μ.μ. στο Κ.Α.Μ. – Μεγάλο Αρσενάλι με θέμα “Το μαθητικό – νεανικό έντυπο στα Χανιά και την Κρήτη. Παρελθόν, παρόν και μέλλον”.
• Εκδήλωση μνήμης για τους αγωνιστές και νεκρούς της Μάχης της Παναγιάς, την Κυριακή 9 Νοέμβρη στις 11 π.μ. στο χωριό Παναγιά Κεραμειών.
• Προβολή της ταινίας “Lucia” (1968), του Humberto Solas, την Κυριακή 09/11, στις 8 μ.μ. στην αίθουσα του ΤΕΕ, από τους “Φίλους των Γραμμάτων”.
• Εκδήλωση με θέμα “Δημήτριος Μιχελογιάννης Σ/χης π.δ. Η συμβολή του Αρχείου του στη διατήρηση της Ιστορικής Μνήμης” τη Δευτέρα 10 Νοεμβρίου και ώρα 7:30 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων.

ΕΚΘΕΣΕΙΣ
• Eκθεση με έργα από τη Συλλογή Σωτήρη Φέλιου και τίτλο  “Στην Κιβωτό των ονείρων” στη Δημοτική Πινακοθήκη. Θα διαρκέσει έως τις 24 Ιανουαρίου 2015 και λειτουργεί Δευτέρα έως Παρασκευή: 10 – 2μ.μ. & 6 – 9μ.μ. Σάββατο: 10 – 2μ.μ.
• Εκθεση γραμματοσήμων “Ο Ελ Γκρέκο μέσα από τα γραμματόσημα…” έως 15 Νοεμβρίου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων.
• Εκθεση του φωτογράφου Κωστή Αντωνιάδη με τίτλο “Fragments”, στον ναό Αγίου Ρόκκου στη Σπλάντζια έως τις 9 Νοεμβρίου. Ανοικτά καθημερινά 6:30 – 9:30 μ.μ.
• Εκθεση φωτογραφίας του Μεγακλή Ρογκάκου, για τον Δομήνικο Θεοτοκόπουλο, στο Πνευματικό Κέντρο έως τις 14 Νοεμβρίου. Λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή 10 π.μ. – 2 μ.μ. Είσοδος ελεύθερη
• Εκθεση έργων “Μυστικός Κήπος” των Taida Jasarevic, Αντιγόνης Καββαθά και Μιράντας Σκυλουράκη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Κισάμου. Θα διαρκέσει έως τις 30 Δεκεμβρίου και λειτουργεί Τρίτη εως Κυριακή 9 π.μ. – 3 μ.μ.
• Ιστορικό Καφέ “Κήπος”: “Εκθεση ιστορικής φωτογραφίας: “Δημοτικός Κήπος Χανίων: Mια Ιστορία…”. Καθημερινά 10 π.μ. – 10 μ.μ.
• Εκθεση χειροτεχνημάτων κρατουμένων στις Αγροτικές Φυλακές Αγιάς λειτουργεί στην είσοδο του Καταστήματος. Μέρος των εσόδων διατίθεται στην Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων Χανίων. Λειτουργεί καθημερινά 8 π.μ. – 12 μ. και 3 – 5 μ.μ.

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
• “Αναφορά στον Γκρέκο” του Νίκου Καζαντζάκη από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης. Παραστάσεις από σήμερα έως 24 Νοεμβρίου στο Βενιζέλειο Ωδείο, κάθε Παρασκευή και Σάββατο 9 μ.μ., Κυριακή και Δευτέρα 7:30 μ.μ. Είσοδος: 10 ευρώ. Μειωμένο: 5 ευρώ.
• Το θεατρικό έργο του Σαμ Μπόμπρικ “Αμλετ ο Β΄” από την “Αρένα” στο θέατρο “Δημήτρης Βλησίδης από σήμερα έως την Κυριακή 16 Νοεμβρίου, καθημερινά στις 9:30 μ.μ.
• “Δον Κιχώτης” του Μιγκέλ ντε Θερβάντες από την παιδική σκηνή του θεάτρου “Αριστοτέλειον”, με τον σκηνοθέτη  Δημήτρη Αδάμη. Το έργο θα παρουσιαστεί αύριο στις 5 μ.μ. και την Κυριακή 9 Νοεμβρίου, στις 11:30 π.μ. και 5 μ.μ. στο “Megaplace”. Είσοδος: 10 ευρώ

ΣΤΟ Κ.Π.Δ. ΛΕΝΤΑΡΙΑΝΩΝ
Δημιουργικό εργαστήρι

Δημιουργικό εργαστήρι δύο συναντήσεων με θέμα: “Πώς να γράφω μία ιστορία” θα πραγματοποιηθεί στις 8 και 15/11/2014 και ώρα 10:30 – 12μ.μ. στο Κέντρο Παιδικής Δημιουργίας Λενταριανών του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. του Δήμου Χανίων.
Υπεύθυνος παρουσίασης εργαστηρίου: Κυριάκος Βασιλομανωλάκης, εκπαιδευτικός – συγγραφέας.

ΣΤΟ “MEGAPLACE”
Παράσταση για παιδιά
με τον “Δον Κιχώτη”

Την παιδική παράσταση “Δον Κιχώτης” του Μιγκέλ ντε Θερβάντες παρουσιάζει η παιδική σκηνή του θεάτρου “Αριστοτέλειον” που για 2η χρονιά συνεργάζεται με τον σκηνοθέτη Δημήτρη Αδάμη. Το έργο θα παρουσιαστεί αύριο  στις 5 μ.μ. και την Κυριακή 9 Νοεμβρίου, στις 11:30 π.μ. και 5 μ.μ. στον πολυχώρο “Megaplace”.
Πρόκειται για μια μοναδική παράσταση για παιδιά, μια κωμωδία για μικρούς, αλλά και μεγάλους, γεμάτη από τους ήρωες του σπουδαίου αυτού κειμένου της παγκόσμιας λογοτεχνίας του “Δον Κιχώτη”.
Οπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο Τύπου «τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να “συναντήσουν” τις ιδέες, αλλά και τους ήρωες του πασίγνωστου αυτού έργου. Παράλληλα, θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν στοιχεία του Ισπανικού Πολιτισμού. Τα εντυπωσιακά κοστούμια της παράστασης είναι εμπνευσμένα από πίνακες ζωγράφων που εμπνεύστηκαν ή έζησαν στην Ισπανία όπως του Δομίνικου Θεοτοκόπουλου (Ελ Γκρέκο), του Βελάσκεθ, του Νταλί και άλλων. Τα σκηνικά έχουν αναφορές και αυτά σε πίνακες ζωγράφων, όπως του Πικάσο και δημιουργούν μια ατμόσφαιρα υποβλητική. Η εξαιρετική μουσική, πηγάζει όλη από τη μεγάλη γκάμα των Ισπανών συνθετών και τα τραγούδια βασίζονται σε παραδοσιακά και λαϊκά τραγούδια από το φλαμένκο μέχρι τον Λόρκα, ειδικά διασκευασμένα για τα παιδιά».
Τιμή εισιτηρίου 10 ευρώ.

Τιμάται η μνήμη
των πεσόντων αεροπόρων
Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τους πεσόντες της Αεροπορίας διοργανώνουν η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, ο Δήμος Χανίων και η Ενωση Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας – Παράρτημα Χανίων σήμερα και ώρα 12 μ. στο “Μνημείο Πεσόντων Αεροπορίας” (Ηρ. Πολυτεχνείου & Στ. Τσιλιβάκη). Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επιμνημόσυνη δέηση, χαιρετισμούς διοργανωτών και κατάθεση στεφάνων.

Επέτειος μάχης
της Παναγιάς
Το Παράρτημα Χανίων της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ διοργανώνει την Κυριακή 9 Νοέμβρη στις 11 π.μ, στο χωριό Παναγιά Κεραμειών, στον χώρο του μνημείου, την καθιερωμένη εκδήλωση απόδοσης τιμής στους αγωνιστές και νεκρούς της μάχης της Παναγιάς και τα θύματα των χιτλερικών επιδρομών.

Τελετή εορτασμού
της Αγίας Βαρβάρας

Τελετή εορτασμού της Αγίας Βαρβάρας, προστάτιδος του Πυροβολικού, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου στις 11 το πρωί στις εγκαταστάσεις του Στρατωνισμού ΠΒΚ στη διασταύρωση προς Στέρνες Ακρωτηρίου και Αεροδρόμιο.

ΣΤΗΝ ΚΙΣΑΜΟ
Φυσιολατρική διαδρομή
Εκδρομή στη φυσιολατρική διαδρομή – Βάθη, Πλοκαμιανά, Τζιτζιφιά, Βάθη, στο Ινναχώριο Κισάμου πραγματοποιεί   Πολιτιστικός σύλλογος Πλοκαμιανών και καλεί κάθε ενδιαφερόμενο για μια ξεχωριστή βόλτα στη φύση.
Ωρα προσέλευσης είναι στις 9.30 το πρωί και ώρα εκκίνησης στις 10.30. Το μήκος της διαδρομής είναι 6.5 χιλιόμετρα  και θα διαρκέσει 2 ώρες. Ολιγόλεπτη στάση θα γίνει στο παλαιό Μονοθέσιο Δημοτικό Σχολείο Πλοκαμιανών.
H διαδρομή γίνεται με την υποστήριξη της Κοινωφελούς επιχείρησης Δήμου Κισάμου.

ΑΠΟ ΤΟ ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κ.
“Αναφορά στον Γκρέκο”
Πρεμιέρα σήμερα στις 9 μ.μ. για τη χειμερινή παραγωγή του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Κρήτης με το έργο “Αναφορά στον Γκρέκο” του Νίκου Καζαντζάκη. Στα Χανιά παραστάσεις θα δίδονται έως τις 24 Νοεμβρίου στο Βενιζέλειο Ωδείο Χανίων, κάθε Παρασκευή και Σάββατο 9 μ.μ., Κυριακή και Δευτέρα 7:30 μ.μ.
Θα ακολουθήσουν παραστάσεις στο Ρέθυμνο 26 – 27/11, 28/11 έως και 4/12 στο Ηράκλειο, 6/12 στον Αγιο Νικόλαο, 7/12 στην Ιεράπετρα, 8/12 στη Σητεία, 10/12 στη Μυρτιά, 11/12 στη Βιάννο, 12/12 στο Αρκαλοχώρι, 13/12 στο Πέραμα Μυλοποτάμου, 15/12 στις Βουκολιές, 17/12 στο Κολυμπάρι, 19/12 στο Καστέλι Κισάμου,  20/12 στην Παλαιόχωρα, 21/12 στην Κάντανο και 22/12 στον Πλατανιά.
Στην παράσταση πρωταγωνιστούν ο Τάκης Χρυσικάκος, που ερμηνεύει τον Νίκο Καζαντζάκη και πρόσωπα του έργου του, καθώς και δύο μουσικοί, (Σταύρος Ψαρουδάκης λύρα – τραγούδι και Δημήτρης Τσούρτος κιθάρα – κοντραμπάσο) που με τη μουσική τους και το τραγούδι συνομιλούν με τους πρωταγωνιστές του, τον Καπετάν Μιχάλη, τον Αλέξη Ζορμπά, τον Δομήνικο Θεοτοκόπουλο και την ωραία Ελένη του Ομήρου!
Θεατρική προσαρμογή – σκηνοθεσία: Τάκης Χρυσικάκος
Συνεργάτης – Σκηνοθέτης: Εμμανουέλα Αλεξίου.
Εικαστική επιμέλεια: Βάλια Μαργαρίτη.
Τιμή εισιτηρίου: 10 € και 5 € το μειωμένο.
Ισχύουν εισιτήρια Ο.Γ.Α.
Πληροφορίες – κρατήσεις θέσεων: Γραφεία Θεάτρου (Νικ. Φωκά 5) (τηλ. 2821044256-όλες τις εργάσιμες ημέρες και ώρες)
Προπώληση: Γραφεία Θεάτρου (Νικ. Φωκά 5-τηλ. 2821044256 – τις εργάσιμες ημέρες και ώρες), Κατάστημα KOSTA BODA (Κυδωνίας 17 – τηλ. 2821075957)


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα