Σε πάρκα και Κήπους σε όλο τον Κόσμο, ο επισκέπτης μπορεί να ενημερωθεί για τα είδη πανίδας και χλωρίδας που περιέχουν μέσα από ενημερωτικές ταμπέλες. Οπως αυτή της φωτογραφίας από τον Εθνικό Κήπο της Αθήνας που αναφέρεται στο είδος του δέντρου. Αλλά και στα Χανιά, στο Βοτανικό Πάρκο, μπροστά από κάθε φυτό και λουλούδι έχουν τοποθετηθεί καλαίσθητες ταμπέλες που ενημερώνουν τον επισκέπτη.
Στον Δημοτικό Κήπο των Χανίων οι μόνες ταμπελίτσες που είχαν τοποθετηθεί ήταν στο χώρο με τα παγώνια. Ας φανταστούμε τον Κήπο κάπως διαφορετικό. Ο επισκέπτης, με την είσοδό του να ενημερώνεται για τη χλωρίδα και την πανίδα μέσα από νέες πινακίδες, στην ελληνική και αγγλική γλώσσα, χωρίς να χρειάζεται να ανατρέξει στο Ιντερνετ ή να ρωτήσει για αυτά.
Να μάθει την ιστορία του υπεραιωνόβιου φίκου που δεσπόζει στη νοτιοδυτική είσοδο από την οδό Τζανακάκη, που υπολογίζεται ότι φυτεύτηκε το 1870, επί εποχής Ρεούφ πασά. Να ενημερωθεί για τον κρητικό αίγαγρο, κ.ά. Λεπτομέρειες θα πει κάποιος. Ναι, λεπτομέρειες που κάνουν όμως τη διαφορά… Τόσο δύσκολο είναι;