13.4 C
Chania
Παρασκευή, 11 Απριλίου, 2025

Καλοκαιρινή βόλτα στο παλιό λιμάνι

Με χρώματα και μελωδίες πλημμυρίζουν τις νύχτες του καλοκαιριού τα σοκάκια της παλιάς πόλης και το παλιό λιμάνι των Χανίων.
Κάτω από το φρούριο Φιρκά, νεαροί μουσικοί “ζωντανεύουν” τον δρόμο με κιθάρες και τρομπέτες. Οι περαστικοί κοντοστέκονται και τους θαυμάζουν. Εμείς θυμόμαστε  τις συναυλίες από τις “Τρύπες” και τα “Ξύλινα Σπαθιά” μέσα στο φρούριο Φιρκά, που… σημάδεψαν την εφηβεία μας. Η περιοχή θα αποκτήσει πάλι ροκ “χρώμα”, από την Παρασκευή 15 έως την Κυριακή 17 Ιουλίου, με το ροκ φεστιβάλ που θα πραγματοποιηθεί στον προμαχώνα San Salvatore, στη θέση του πρώην “Ξενία”.
Σε δρόμους της παλιάς πόλης, όπως η Αγγέλου, η Θεοτοκοπούλου, η Θεοφάνους, η Ζαμπελίου, το σκηνικό με τους ντόπιους και τους επισκέπτες, τα μαγαζιά και τα χρώματα, αλλά και τα παλαιά κτήρια, είναι σαν “γέφυρα” που ενώνει το χθες με το σήμερα. Τη μνήμη με το τώρα. Οι περιπατητές του λιμανιού, οι ζωγράφοι και οι πλανόδιοι πωλητές, δίνουν το δικό τους όμορφο χρώμα μέσα στο παλιό λιμάνι.
Τόσο στα στενά σοκάκια όσο και στην παραλιακή ζώνη του ενετικού λιμένα, οι άνθρωποι μοιάζουν ξένοιαστοι. Χαμογελούν μέσα στη νύχτα, κόντρα στην κρίση και σε αυτά που τους “τρώνε” μέσα στην καθημερινότητα.
Στη Σπλάντζια, στον Τοπανά και σε άλλες γειτονιές της παλιάς πόλης, οι νέοι και οι νέες φτιάχνουν τις δικές τους παρέες. Απολαμβάνουν τις στιγμές και τις μουσικές. Αυτές είναι που μένουν. Οι απλές, μικρές – μεγάλες στιγμές. Και η ζωή γίνεται πιο όμορφη.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα