Ολοκληρώθηκαν οι διήμερες εκδηλώσεις για το ελαιόλαδο, με τη γευσιγνωσία φαγητών μαγειρευμένων με ελαιόλαδο στο Κολυμβάρι. Αναγνωρισμένοι σεφ όπως οι Ηλ. Μαμαλάκης, Γ. Μακρής, I. Αποστολάκης, Ν. Δαρειώτη, I. Κατσιφαράκης, φωτογράφησαν και γεύτηταν τα 19 φαγητά και γλυκά που έφτιαξαν οι μετέχοντες στο διαγωνισμό, ενώ ακολούθησε γευσιγνωσία και από το κοινό.
«Να βάλουμε το ελαιόλαδο εκτός από το τραπέζι μας στην ζωή μας» τόνισε εκ μέρους των διοργανωτών ο κ. Αντώνης Καπνισάκης από την Κοινωφελή Επιχείριση του Δήμου Πλατανιά, ενώ ο γεωπόνος και τέως διευθυντής του Ινστιτούτου Ελιάς κ. Κώστας Χαρτζουλάκης στάθηκε στη σημασία της συνεχής βελτίωσης της ποιότητας του ελαιολάδου.
ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ
Τα πρώτα βραβεία πήραν για την κατηγορία του φαγητού:
Σοφία Κατσουλάκη με μπουρέκι πρώτο βραβείο
Ευαγγελία Πετρουλάκη- Κολομβάκη Κρητικά κρεμυδοκαλλίτσουνα, δεύτερο βραβείο
Μαρία Αντωνογιαννάκη Κουκιά με λουκάνικα πικάντικα τρίτο βραβείο
Για τα γλυκά:
Ευτυχία Γερεουδάκη πρώτο βραβείο με ξεροτήγανα
Γιώργος Κουκουτσάκης δεύτερο βραβείο με αρωματικά παξιμάδια
Ελένη Μαραγκάκη τρίτο βραβείο με τα αγουρομελένια