Η τεχνολογία εξελίσσεται με ασύλληπτη ταχύτητα, τα γεγονότα στην Ευρώπη και στον Κόσμο συχνά μας προσπερνάνε, η καινοτομία και η νεανική επιχειρηματικότητα αποτελούν βάση για το μέλλον της απασχόλησης, αλλά όλα αυτά δεν φαίνεται στην Ελλάδα του σήμερα να απασχολούν ιδιαίτερα το πολιτικό προσωπικό…
Αντίθετα, τα κόμματα και στελέχη τους αναλώνονται συχνά σε αντιπαραθέσεις για το… παρελθόν, αντιπαραθέσεις ενίοτε εμφυλιοπολεμικές προς… λαϊκή κατανάλωση του φανατισμένου πλήθους. Ακόμα και για οριοθέτηση… στρατοπέδων κάνουν λόγο ορισμένοι και της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης… Σαν το παλιό δόγμα: όποιος δεν είναι μαζί μας, είναι εναντίον μας. Λες και πρέπει απαραιτήτως να ανήκεις κάπου.
Η πρόοδος, ωστόσο, δεν έρχεται με “ξύλινο” λόγο αλλοτινών καιρών, ούτε με μοιρολατρία. Ερχεται με ασταμάτητη δουλειά από το πολιτικό προσωπικό της χώρας, ώστε να στηριχθεί η κοινωνία που υποφέρει από την οικονομική κρίση και τα μνημόνια.
Αναλύσεις που διάβασα προ ημερών ανέφεραν ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση, θα κληθεί να προσαρμοστεί σε τρεις δυνάμεις που θα διαμορφώσουν το μέλλον της, στη δημογραφική αλλαγή, στην αύξηση της ψηφιοποίησης και στις προκλήσεις της ανταγωνιστικότητας από τις αναδυόμενες οικονομίες. Ιδού ένα σοβαρό θέμα και για την Ελλάδα που θα κληθεί να διαδραματίσει τον δικό της ρόλο στις εξελίξεις… Ορθολογισμός χρειάζεται και διάθεση για αναθεώρηση με βάση τα νέα δεδομένα…