✓ Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά καταγράφηκαν προβλήματα στις σειρήνες της άσκησης “Παρμενίων” στα Χανιά. Χθες στις 11 το πρωί ήχησαν μόνο οι σύγχρονες σειρήνες που έχουν εγκατασταθεί στην πλατεία Δικαστηρίων (κτήριο Αντιπεριφέρειας), στο 14ο Δημοτικό Σχολείο στη Νέα Χώρα, στο κτήριο της ΒΙΟ.ΧΥΜ. και στο Πολυτεχνείο. Αντίθετα, δεν ήχησαν οι σειρήνες που βρίσκονται στο Αστυνομικό Μέγαρο (!), στο Ναυταθλητικό Κέντρο της Σούδας, στο Τ.Ε.Ι. και το κτήριο του ΟΤΕ στην οδό Τζανακάκη.
Από τον Δήμο Χανίων ειπώθηκε σε δημοσιογράφους ότι οι σειρήνες είναι παμπάλαιες και δεν λειτουργούν. Πέρυσι, επίσης, κατά την άσκηση “Παρμενίων 2014” οι περισσότερες σειρήνες συναγερμού Πολιτικής Αμυνας δεν λειτούργησαν.
Θα περίμενε, κανείς, από πέρυσι έως φέτος κάτι να έχει αλλάξει. Να έχουν επισκευαστεί ή αντικατασταθεί οι χαλασμένες σειρήνες. Σε κάθε περίπτωση, δεν νοείται να προκύψει ανάγκη και οι σειρήνες να είναι… χαλασμένες!
Τα Χανιώτικα Νέα συμμετέχουν στην Πρωτοβουλία Journalism Trust Initiative (JTI) των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα, έχοντας συμπληρώσει και δημοσιεύσει την Αναφορά Διαφάνειας. Η Πρωτοβουλία JTI είναι ένα διεθνές πρότυπο για την και έχει ως στόχο την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του κοινού στα ΜΜΕ μέσω της ανάδειξης και προώθησης της αξιόπιστης δημοσιογραφίας,
Συμμετέχοντας στην πρωτοβουλία αυτή, αναλαμβάνουμε την ευθύνη να συμβάλλουμε στην καταπολέμηση της παραπληροφόρησης και να προάγουμε την αξιοπιστία και την ηθική στη δημοσιογραφία. Με αυτόν τον τρόπο, στηρίζουμε τις βασικές αρχές της ελευθερίας του τύπου και της δημοκρατίας, προσφέροντας στους πολίτες έναν αξιόπιστο πυλώνα πληροφόρησης.