» Στα σκαριά βρίσκεται, σύμφωνα με δημοσιεύματα, κονδύλι της Ε.Ε. ύψους 25 εκατομμυρίων ευρώ για το δωρεάν wi-fi που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός.
Το έργο εκτιμάται πως θα κοστίσει 25 εκατομμύρια ευρώ, με τα χρήματα να προέρχονται από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα “Ψηφιακή Σύγκλιση”.
Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, τα 5 εκατομμύρια ευρώ θα πάνε στο Δημόσιο και τα υπόλοιπα 20 εκατομμύρια στους δήμους. Το κόστος κάθε κεραίας Wi – Fi κυμαίνεται περίπου στα 800 – 1.000 ευρώ.
Το Εθνικό Ίδρυμα Τεχνολογίας έχει αναλάβει να εγκαταστήσει δωρεάν ασύρματο ίντερνετ σε 120 νοσοκομεία, σε όλα τα πανεπιστήμια και τα τεχνολογικά ιδρύματα, σε 1.000 δημόσια κτήρια, σε όλα τα λιμάνια της χώρας και σε 250 αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία.
Καλά όλα αυτά. Μόνο που ζητούμενο στην Ελλάδα αλλά και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες είναι όχι η ψηφιακή αλλά η… κοινωνική σύγκλιση.
Δηλαδή, η αντιμετώπιση των ανισοτήτων που εντείνονται από το μνημόνιο και η οικονομική στήριξη ανέργων και απόρων.
Προτεραιότητα έχουν η εργασία, η Υγεία, η Παιδεία, όχι τα ασύρματα δίκτυα τα οποία, άλλωστε, υπάρχουν έτσι κι αλλιώς από ιδιώτες σε πολλά σημεία και καταστήματα.
Πότε, επιτέλους, η Ε.Ε. θα αναθεωρήσει τις προτεραιότητές της;
Τα Χανιώτικα Νέα συμμετέχουν στην Πρωτοβουλία Journalism Trust Initiative (JTI) των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα, έχοντας συμπληρώσει και δημοσιεύσει την Αναφορά Διαφάνειας. Η Πρωτοβουλία JTI είναι ένα διεθνές πρότυπο για την και έχει ως στόχο την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του κοινού στα ΜΜΕ μέσω της ανάδειξης και προώθησης της αξιόπιστης δημοσιογραφίας,
Συμμετέχοντας στην πρωτοβουλία αυτή, αναλαμβάνουμε την ευθύνη να συμβάλλουμε στην καταπολέμηση της παραπληροφόρησης και να προάγουμε την αξιοπιστία και την ηθική στη δημοσιογραφία. Με αυτόν τον τρόπο, στηρίζουμε τις βασικές αρχές της ελευθερίας του τύπου και της δημοκρατίας, προσφέροντας στους πολίτες έναν αξιόπιστο πυλώνα πληροφόρησης.