Κυριακή, 24 Νοεμβρίου, 2024

Σπουδαίο επιστημονικό έργο στο Πολυτεχνείο Κρήτης – Τελετή βραβεύσεων και απονομών

Το πανεπιστήμιο του μέλλοντος θα πρέπει να βασίζεται όχι μόνο στην εκπαίδευση και την έρευνα αλλά και την καινοτομία, επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ο πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης Βασίλης Διγαλάκης μιλώντας στην τελετή απονομής των διδακτορικών και μεταπτυχιακών διπλωμάτων ειδίκευσης για το 2016 που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου.
Στον χαιρετισμό του ο κ. Διγαλάκης αναφέρθηκε στις δράσεις και τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει το Ίδρυμα τα τελευταία 4 χρόνια στα πεδία της εκπαίδευσης, της έρευνας, της καινοτομίας και του «πράσινου πανεπιστημίου», ενώ υπογράμμισε τη σημασία που έχει η σύνδεση του ερευνητικού και καινοτόμου έργου που παράγεται στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα με την οικονομία και την κοινωνία.
Αμέσως μετά την ομιλία πραγματοποιήθηκαν οι απονομές των 4 υποτροφιών Αριστείας του Παγκρητίου Κληροδοτήματος (ύψους 4.500 δολαρίων η κάθε μία) από τον πρόεδρο της Παγκρητίου Κληροδοτήματος και καθηγητή Γεώργιο Παπαδαντωνάκη. Ο κ. Παπαδαντωνάκης στον χαιρετισμό του επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ότι Πολυτεχνείο Κρήτης βρίσκεται στην πρωτοπορία σε ό,τι αφορά την καινοτομία στην έρευνα, ενώ έκανε γνωστό ότι το Παγκρήτιο Κληροδότημα θα διπλασιάσει από του χρόνου τον αριθμό των υποτροφιών που προσφέρει. Οι φοιτητές που έλαβαν υποτροφίες ήταν οι Μαρία Γεωργοπούλου, Αντώνης Γεωργαντάς, Βασίλης Πεζούλας και Στέλιος Τσαρτσαρούνος.
Στη συνέχεια έγινε η απονομή των υποτροφιών τ(ύψους 3.000 ευρώ κάθε μία) του Ιδρύματος LIMMAT σε 3 μεταπτυχιακούς φοιτητές του προγράμματος Περιβαλλοντικής Μηχανικής. Συγκεκριμένα τις υποτροφίες έλαβαν οι φοιτητές Γιασεμή Μοριανού, Νίκος Σωτηρέλης και Ιωάννα Παναγέα.

ΒΡΑΒΕΙΑ ΣΕ ΜΕΛΗ
ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ
Η εκδήλωση συνεχίστηκε με την απονομή βραβείων σε μέλη του Ιδρύματος ως αναγνώριση της προφοράς τους.
Ειδικότερα, η Αριάδνη Παντίδου βραβεύτηκε για το εργαστηριακό – διδακτικό της έργο, ενώ ο επίκουρος καθηγητής Παναγιώτης Παρτσινέβελος έλαβε έπαινο εξωστρέφειας και καινοτομίας.
Ο καθηγητής Μιχάλης Γαλετάκης πήρε το βραβείο εξαίρετης διδασκαλίας για το 2016 και στην αντιφώνησή του, συγκινημένος, υπογράμμισε τη σημασία της παιδαγωγικής διάστασης της σχέσης εκπαιδευτικού – φοιτητή.
Βραβείο αριστείας για το 2016 έλαβε ο καθηγητής και συνεργάτης των “Χ.ν.” Κωνσταντίνος Ζοπουνίδης ως αναγνώριση του ερευνητικού του έργου στον τομέα της πολυκριτηριακής ανάλυσης αποφάσεων.
Ο κ. Ζοπουνίδης αφού ευχαρίστησε για την τιμή που του έκανε το Πολυτεχνείο, επεσήμανε τις αλλαγές στον τρόπο που θα πρέπει οι μηχανικοί να αντιμετωπίζουν πλέον το επάγγελμά τους, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι οι μηχανικοί θα πρέπει να «ανοιχτούν» στην κοινωνία και να ενσωματώσουν στην εργασία τους γνώσεις και τεχνικές διοίκησης επιχειρήσεων, οικονομικών και κοινωνικών επιστημών.
Το δεύτερο μέρος της εκδήλωσης περιλάμβανε την απονομή διδακτορικών και μεταπτυχιακών διπλωμάτων ειδίκευσης για το 2016 σε πάνω από 100 απόφοιτους του Ιδρύματος.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα