Τετάρτη, 6 Νοεμβρίου, 2024

Στο “σφυρί” η έκταση του Ψυχιατρείου Χανίων

Αντιδράσεις και ερωτηματικά προκαλεί η κυβερνητική απόφαση για παραχώρηση του χώρου του παλιού Ψυχιατρείου της Σούδας στο Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ., γεγονός που ανοίγει τον δρόμο για πώληση της συγκεκριμένης έκτασης σε ιδιώτες, την ώρα που υπάρχει αυξημένη ανάγκη για παραχώρηση κτηρίων σε Υπηρεσίες στα Χανιά. Και ενώ ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων εκφράζει την οργή του για τη συγκεκριμένη εξέλιξη, το Υπουργείο επιστρέφει το “μπαλάκι” στους τοπικούς φορείς, επισημαίνοντας ότι επί οκτώ χρόνια «δεν κατέληξαν σε μία σοβαρή και τεκμηριωμένη πρόταση αξιοποίησης του χώρου».

Το πωλητήριο στο Ψυχιατρείο μπήκε ουσιαστικά χθες με απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αποκρατικοποιήσεων που δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ, βάσει της οποίας “φιλέτα” γης στο παράκτιο μέτωπο της πρωτεύουσας, αλλά και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, παίρνουν τον δρόμο της αξιοποίησης. Στη σχετική λίστα ακινήτων, την οποία δημοσίευσε χθες το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, αναφέρεται ότι παραχωρείται «ακίνητο έκτασης 119 στρεμμάτων στη θέση Μελισσόκηπος της Σούδας Χανίων, στην Κρήτη». Πρόκειται για τις εγκαταστάσεις του παλιού Ψυχιατρείου στα Χανιά, που, από το 2006 που έκλεισε η δομή, αποτελούν μήλον της Εριδος για φορείς της πόλης, χωρίς μέχρι σήμερα να έχουν αξιοποιηθεί, όπως και άλλα κτήρια και εκτάσεις στον Νομό Χανίων. Σύμφωνα με πληροφορίες των “Χ.Ν.”, προ ημερών υπάλληλοι του Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ. επισκέφθηκαν τις Υπηρεσίες της Πολεοδομίας και ενημερώθηκαν για το συγκεκριμένο ακίνητο, το οποίο αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι στερείται πολεοδομικής άδειας από το 1970 που είχε κτιστεί.

Μιλώντας στα “Χ.Ν.”, ο τέως δήμαρχος Σούδας και νεοεκλεγείς δημοτικός σύμβουλος Χανίων Γιάννης Περάκης ανέφερε για το συγκεκριμένο ακίνητο ότι «τo 1988 το τότε Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. στο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο της περιοχής Χανιά – Σούδα, προσδιόρισε 4 πολεοδομικές ενότητες για τη Σούδα. Την Πάνω και Κάτω Σούδα, το δασύλλιο κοντά στο Θεραπευτήριο και τον Βλητέ, όπου εκεί θα μπορούσαν να ανεγερθούν κατοικίες. Τον χώρο του Ψυχιατρείου τον προσδιόρισε σαν χώρο υγειονομικών εγκαταστάσεων». Ο κ. Περάκης εξέφρασε πάντως την έντονη ανησυχία του για την εξέλιξη αυτή, υποστηρίζοντας ότι «είναι ένα ζήτημα που πρέπει να κινητοποιήσει άμεσα όλους τους αρμόδιους φορείς των Χανίων».

ΟΡΓΗ ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗ
«Στην ελληνική κυβέρνηση λειτουργούν με τρικυμία εν κρανίω», δήλωσε στα “Χ.Ν.”, εμφανώς εξοργισμένος, ο αντιπεριφερειάρχης Απόστολος Βουλγαράκης. «Είναι δυνατόν αυτούς τους χώρους να μην τους παραχωρούν στο Τ.Ε.Ι. και στο Πολυτεχνείο και να πουλήσουν το φιλέτο για να πάρουν πενταροδεκάρες; Επί 3,5 χρόνια παλεύουμε οι φορείς του Νομού να παραχωρηθεί στην τοπική κοινωνία η έκταση και τώρα ανακοινώνουν αυτό το πράμα; Εκπλήσσομαι για τη δυστυχία που έχουν στο μυαλό τους», κατέληξε ο κ. Βουλγαράκης, επισημαίνοντας ότι «θα προβούμε άμεσα σε κάθε απαραίτητη ενέργεια για να προασπίσουμε τα συμφέροντα των Χανιωτών».

Η 7η Υ.ΠΕ.
Υπενθυμίζεται ότι σε πρόσφατη συνέντευξή του στα “Χ.Ν.” ο κ. Βουλγαράκης είχε αναφερθεί στο συγκεκριμένο θέμα υποστηρίζοντας τα εξής: «Προσπαθώ ώστε το Υπουργείο να αποδώσει την αρμοδιότητα στην 7η Υ.ΠΕ. Πρέπει όμως κάποιον να καταγγείλω σήμερα: Ή θα καταγγείλω τον υπουργό που μού είπε ότι πήρε τη σχετική απόφαση και την έστειλε στον διοικητή της Υ.ΠΕ. ή τον διοικητή της Υ.ΠΕ. που λέει ότι δεν έχει εξουσιοδότηση. Ενας από τους δύο κοροϊδεύει και δεν πιστεύω ότι κοροϊδεύει ο υπουργός.

Ξέρω ότι τη μέρα που συνεδρίασε το Υπηρεσιακό Συμβούλιο για το θέμα, έδωσε εντολή να εξουσιοδοτηθεί ο διοικητής της Υ.ΠΕ. για να αξιοποιηθεί κτήριο του παλιού Ψυχιατρείου στην κατεύθυνση που είχε ζητήσει η Αντιπεριφέρεια. Από τότε έχουν περάσει περίπου 8 μήνες και δεν μπορώ να εξηγήσω γιατί δεν έχει προχωρήσει το θέμα. Και υπάρχουν φοιτητές που φεύγουν ήδη εξαιτίας του προβλήματος που υπάρχει, ενώ 14.500 τετραγωνικά μένουν αναξιοποίητα και να ρημάζουν τα κτήρια. Και βέβαια η Αντιπεριφέρεια δεν ζητά να χρησιμοποιήσει η ίδια αυτά τα κτήρια, αλλά να παραχωρηθούν στο Πολυτεχνείο και το Τ.Ε.Ι. για να αξιοποιηθούν».

Από την πλευρά της πάντως η 7η Υ.ΠΕ. δηλώνει άγνοια για τη συγκεκριμένη εξέλιξη με τον διοικητή κ. Αντώνη Γρηγοράκη να δηλώνει στα “Χ.Ν.” ότι «δεν μπορώ να κάνω κανένα δημόσιο σχόλιο καθώς δεν έχω ενημερωθεί επισήμως για τη σχετική απόφαση». Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες των “Χ.Ν.”, υπήρχε προφορικά η δέσμευση του υπουργού κ. Γεωργιάδη για μεταβίβαση της αρμοδιότητας στην Υ.ΠΕ., ενώ και το Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ. είχε διαπιστώσει ότι γύρω από το συγκεκριμένο ακίνητο υπάρχει σοβαρό πρόβλημα τόσο με την πολεοδομική άδεια όσο και με τις αξιώσεις ιδιωτών που διεκδικούν κάποια στρέμματα εκεί. Επιπλέον η αρμοδιότητα των συγκεκριμένων εγκαταστάσεων διαχέεται… σε πολλές Υπηρεσίες και φορείς.

«ΑΠΟ ΤΟ 2006 ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ»
Από την πλευρά του Υπουργείου Υγείας διευκρινίζεται πως για το συγκεκριμένο ακίνητο υπήρχε και υπάρχει ακόμα και σήμερα διάθεση να παραχωρηθεί προς όφελος της τοπικής κοινωνίας, αλλά αυτό δεν γίνεται καθώς ποτέ δεν παρουσιάστηκε ένα σαφές σχέδιο. Μιλώντας στα “Χ.Ν.” ο διοικητής στο Δρομοκαΐτειο και το Δαφνί και σύμβουλος της υφυπουργού Υγείας Ζέττας Μακρή, Παύλος Θεοδωράκης, ουσιαστικά πέταξε το… μπαλάκι στους φορείς του Νομού για την εξέλιξη αυτή με το Ψυχιατρείο, αφήνοντας πάντως ελπίδες για αλλαγή της τελευταίας στιγμής. Οπως δήλωσε ο κ. Θεοδωράκης, «την 1η Φεβρουαρίου του 2006 έφυγε από το Ψυχιατρείο Χανιών και ο τελευταίος ασθενής, στο πλαίσιο του επαναπροσδιορισμού της παροχής υπηρεσιών ψυχικής υγείας στην Ελλάδα, ένα πρόγραμμα που είχε πάρει τα εύσημα και του Παγκόσμιου Οργανισμού. Προσωπικά από τον Σεπτέμβριο του 2005 ζητούσα και με καταχωρίσεις στον τοπικό Τύπο, να καταθέσουν τις προτάσεις τους για αξιοποίηση του χώρου, δεχόμενος επιθέσεις της τοπικής κοινωνίας. Μέχρι σήμερα δεν κατέληξαν πουθενά».

Οντας Χανιώτης, ο κ. Θεοδωράκης ξεκαθάρισε πως «προσωπική μου θέση πάντοτε ήταν η αξιοποίηση να είναι προς όφελος των πολιτών. Σε αυτό επέμενα». Παράλληλα χαρακτήρισε ως την πιο ουσιαστική πρόταση που είχε κατατεθεί αυτή της αξιοποίησης του χώρου από το Τ.Ε.Ι., μια πρόταση «που θα ήταν και ανταποδοτική προς τις δομές ψυχικής υγείας καθώς ανέφερε ρητά ότι θα χρησιμοποιούνταν ασθενείς ως εργαζόμενοι στην καθαριότητα, στην κηπουρική και άλλους τομείς που θα χρειάζονταν για τη λειτουργία των εγκαταστάσεων. Στην πρόταση συμπεριλαμβανόταν και η συνεργασία με το Μ.Α.Ι.Χ., ως εκπαιδευτικού οργανισμού με ευρωπαϊκό κύρος, να γίνει ένα είδος συνεργασίας με το Τ.Ε.Ι. Αρα θα γινόταν κάτι μοναδικό όχι μόνο για την Κρήτη, αλλά για την Ελλάδα και τη Μεσόγειο».

Συνεχίζοντας ο κ. Θεοδωράκης τόνισε πως «η τοπική κοινωνία δεν κατάφερε τόσα χρόνια να βρει ένα σημείο σύγκλισης και να αποφασίσει τι θέλει να κάνει. Οκτώ χρόνια έχουν περάσει και ποτέ όλοι οι φορείς δεν πήραν μία απόφαση από κοινού. Πρόσφατα μάλιστα, μία περιφερειακή σύμβουλος ζητούσε να ξανανοίξει το Ψυχιατρείο Χανίων». Οσον αφορά το θέμα της παραχώρησης της αρμοδιότητας στην Υ.ΠΕ. και στο γραφειοκρατικό κομμάτι με την πολεοδομική άδεια ο κ. Θεοδωράκης ξεκαθάρισε πως «η προσωπική μου εισήγηση στον τότε υπουργό Υγείας ήταν να αναπτυχθούν ανταποδοτικές δράσεις της τοπικής κοινωνίας. Και μελετώντας την πρόταση του Τ.Ε.Ι. δεν είχαμε εντοπίσει κανένα πρόβλημα με την άδεια».

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΛΠΙΔΕΣ
Στην ερώτησή μας για το αν η απόφαση εκποίησης είναι ειλημμένη ή αν υπάρχουν ελπίδες, έστω την τελευταία στιγμή να παραχωρηθεί στην τοπική κοινωνία η έκταση, ο κ. Θεοδωράκης σχολίασε ότι «το Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ. θα είδε προφανώς στην αξιολόγηση ότι ο συγκεκριμένος χώρος είναι αναξιοποίητος εδώ και 8 χρόνια. Μη ανταποδοτικός προς την τοπική κοινωνία. Θα είδε την αδράνεια. Επειδή θέλω να μιλώ ανοικτά, πιστεύω ότι και το Υπουργείο και προσωπικά ο κ. Γεωργιάδης έχουν αποδείξει ότι αν υπάρξει μια ουσιαστική και τεκμηριωμένη πρόταση, σίγουρα θα τη συζητήσουν. Υπάρχει όμως; Υπάρχουν σχέδια και μελέτες βιωσιμότητας;».

ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ Η ΛΥΣΗ
Σε κάθε περίπτωση, με τα Χανιά να στερούνται υποδομών και με δεκάδες κτήρια και εκτάσεις να παραμένουν αναξιοποίητα επί χρόνια, αναδεικνύεται η ανάγκη εγρήγορσης και συντονισμού των τοπικών φορέων έτσι ώστε να βρεθεί λύση πριν βρεθούμε προ τετελεσμένων. Οι αντιδράσεις αναμένονται έντονες και μένει να δούμε πού θα καταλήξει και αυτό το “φιλέτο”.

Ποια άλλα ακίνητα πωλούνται
Σύμφωνα με όσα δημοσίευσε χθες το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στο Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ. μεταβιβάστηκαν, με απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αποκρατικοποιήσεων, που δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ, νευραλγικά “φιλέτα” γης στο παράκτιο μέτωπο της πρωτεύουσας. Πρόκειται για 176 στρέμματα γης από το Αθλητικό Κέντρο Αγίου Κοσμά μέχρι τα “Αστέρια” Γλυφάδας, άλλα 20 στρέμματα στη Γλυφάδα καθώς και το Ασπρο Λιθάρι Σουνίου (όπου και το Cape Sounio του ομίλου Grecotel), έκτασης 383 στρεμμάτων, κυριότητας του Ε.Ο.Τ., που τελεί υπό τη διοίκηση και διαχείριση της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤ.Α.Δ.).

Η συγκεκριμένη απόφαση, η οποία φέρει την υπογραφή οκτώ υπουργών της κυβέρνησης (Ιω. Στουρνάρας, Π. Παναγιωτόπουλος, Κ. Χατζηδάκης, Μ. Χρυσοχοΐδης, Α. Γεωργιάδης, Ιω. Μανιάτης, Χ. Αθανασίου και Ολγα Κεφαλογιάννη), μεταβιβάζει τα εν λόγω ακίνητα στο Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ., αντί στην εταιρεία ειδικού σκοπού “Παράκτιο Αττικό Μέτωπο Α.Ε.”, που είχε συσταθεί για την οργανωμένη πολεοδόμηση της λεγόμενης |”Αττικής Ριβιέρας”, από το Φάληρο μέχρι το Σούνιο και την επανασύνδεσή της με την πόλη. Παράλληλα, στο Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ. μεταβιβάστηκε ή/και μεταφέρθηκε μία νέα ομάδα ακινήτων του Δημοσίου, που συμπεριλαμβάνει, μεταξύ άλλων, το λιμάνι της Ζέας, το Χιονοδρομικό Κέντρου του Παρνασσού, τα ξενοδοχεία Ξενία καθώς και την έκταση των αγροτικών φυλακών Κασσάνδρας. Ειδικότερα:
• Μεταφέρθηκε το δικαίωμα παραχώρησης του Τουριστικού Λιμένα της Ζέας στον Πειραιά.
• Μεταβιβάζεται το δικαίωμα παραχώρησης σε τρίτους των δικαιωμάτων λειτουργίας, συντήρησης και εκμετάλλευσης όλων των υποδομών του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού, «ιδίως των επίγειων εγκαταστάσεων μεταφοράς προσώπων με αναρτημένα ή ελκόμενα οχήματα, υπαίθριων διαδρομών (πίστες χιονοδρομίας) και χώρων στάθμευσης οχημάτων» συνολικής έκτασης 11.100 στρεμμάτων.
• Δύο γεωτεμάχια του Υπουργείου Δικαιοσύνης, στη θέση “Μετόχι Σταυρονικήτα” στην περιοχή Σάνη της Χαλκιδικής, όπου και ανήκει το αγρόκτημα του Αγροτικού Σωφρονιστικού Καταστήματος Κασσάνδρας.

Η πρώτη μεταβιβαζόμενη έκταση είναι περίπου 643 στρέμματα, ενώ η δεύτερη είναι 271 στρέμματα, από τα περίπου 3.000 των αγροτικών φυλακών. Ωστόσο, όπως αναφέρεται στην απόφαση της επιτροπής, «δεν συμπεριλαμβάνονται οι κτηριακές εγκαταστάσεις του Ειδικού Κέντρου Θεραπείας Ουσιοεξαρτωμένων Κρατουμένων Βόρειας Ελλάδας (ΕΚΘΟΚ) και οι κτηριακές εγκαταστάσεις αγροτικών φυλακών Κασσάνδρας (κεντρικό κατάστημα)».

•Ακίνητο – φιλέτο του Δημοσίου στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης. Πρόκειται για ακίνητο συνολικής επιφανείας 1.000 τετραγωνικών μέτρων (10.663 τετραγωνικών ποδών), το οποίο αποτελεί τη Μονάδα 2 του δευτέρου ορόφου συγκροτήματος κατοικιών και γραφείων “The 3 Dag Condominium”, το οποίο βρίσκεται στην 305 East 47th Street, της Νέας Υόρκης. Το εν λόγω ακίνητο, το οποίο είχε αγοραστεί από το Δημόσιο στις 23 Φεβρουαρίου 2007, μεταβιβάζεται με την εξ αδιαιρέτου αναλογία του στα κοινά μέρη της οικοδομής, ποσοστού 9,2192%.
• Το δικαίωμα παραχώρησης του ακινήτου “Πρώην Θεραπευτήριο Ψυχικών Παθήσεων Ιεράς Μονής Πέτρας” στον Όλυμπο της Πιερίας. Πρόκειται για έκταση 21.320 στρεμμάτων, την οποία είχε κατασχέσει το 1927 το Δημόσιο από το ομώνυμο μοναστήρι της Μητρόπολης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνα.
• Τρία ακίνητα, κυριότητας του Περιφερειακού Συστήματος Υγείας και Πρόνοιας Ηπείρου στην περιοχή Αμπελοκήπων Ιωαννίνων, επί της οδού Χ. Μακρή και Καλπακίου. Πρόκειται για τρία γεωτεμάχια, έκτασης 1.006 τ.μ., 2.740 τ.μ. και 1.031 τ.μ. αντίστοιχα, τα οποία πέρασαν στο Ε.Σ.Υ. όταν καταργήθηκε το Θεραπευτήριο Χρονιών Παθήσεων Παιδιών Ιωαννίνων.
• Πέντε ακίνητα, που βρίσκονται στην περιοχή Αγ. Νικολάου Κοπάνων επί της οδού Κωνσταντινουπόλεως στα Ιωάννινα, έκτασης, 4.591 τ.μ., 2.137 τ.μ., 18.719 τ.μ., 813 τ.μ. και 17.388 τ.μ., αντίστοιχα. Ακόμη, μεταφέρεται άλλο ένα ακίνητο 12.946 τ.μ. που βρίσκεται στην ίδια περιοχή.
• Ακίνητο, έκτασης 17.365,67 τ.μ., το οποίο βρίσκεται στην πλατεία Ψυχιάτρου Χ. Τσιριγώτη στην Κέρκυρα και ανήκει στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο του νησιού. Πρόκειται για ακίνητο που περιήλθαν στο Δημόσιο το 1887 στο πλαίσιο του νόμου 1504/1887 περί εκκρεμών διαφορών μεταξύ του Δημοσίου, της εγχωρίου περιουσίας Κερκύρας και του Δήμου Κερκυραίων, «ως φύλακος του Μοτζενιγείου κληροδοτήματος».
• Το Τουριστικό Συγκρότημα Ξενία του Ναυπλίου, το οποίο ανήκει στον Ε.Ο.Τ., τελεί υπό τη διοίκηση της ΕΤ.Α.Δ. και αποτελείται από τρία ακίνητα: Το Ξενία Palace Ακροναυπλίας επί οικοπέδου 24 στρεμμάτων, το Ξενία Amphitrion επί οικοπέδου 3,5 στρεμμάτων και το Ξενία Ναυπλίου Α’ επί οικοπέδου 4,5 στρεμμάτων.
• Το Pavillon Ξενία της Παλαιοκαστρίτσας στην Κέρκυρα, έκτασης 2,5 στρεμμάτων, χωρίς όμως τις εκτάσεις του αιγιαλού και της παραλίας που βρίσκονται έμπροσθεν του ακινήτου.
• Το Κτήμα Σκάλας στη Σκοτίνα Πιερίας, το οποίο βρίσκεται σε έκταση 404 στρεμμάτων, με την εξαίρεση των δασικών εκτάσεων και των εκτάσεων του αιγιαλού, της παραλίας και των ελών που βρίσκονται έμπροσθεν του ακινήτου. Πρόκειται για ακίνητο της ΕΤ.Α.Δ. το οποίο μισθώθηκε από την ένωση φυσικών προσώπων Γ. Δεληγιαννίδη – Χ. Χιονίδη (ελληνοαμερικανικών συμφερόντων), το σχέδιο των οποίων περιλαμβάνει επενδύσεις ύψους περίπου 40 εκατ. ευρώ, για την ανάπτυξη ξενοδοχείου 4 αστέρων, δυναμικότητας 443 κλινών, κάμπινγκ α’ κατηγορίας, δυναμικότητας 250 θέσεων, συνεδριακού κέντρου 500 θέσεων, εγκαταστάσεων spa, υπαίθριου θεάτρου, κλειστού γυμναστηρίου και αθλητικών εγκαταστάσεων καθώς και ανάπτυξης βιολογικών καλλιεργειών.
• Ακίνητο έκτασης 105 στρεμμάτων στη θέση Μακριά Αμμος ή Παλαιόμυλος στην Ελευσίνα, ακίνητο έκτασης 433 στρεμμάτων στη θέση Αγιος Παντελεήμονας Λεχαινών του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης καθώς και ακίνητο έκτασης 119 στρεμμάτων στη θέση Μελισσόκηπο της Σούδας Χανίων, στην Κρήτη.
• Ακόμη 27 ακίνητα σε διάφορα σημεία της χώρας. Πρόκειται για έξι στην Κοσκινού Ρόδου, δύο στα Καμάρι της Σαντορίνης, δύο στα Βίλια της Αττικής, 329 στρέμματα στα Νέα Σφαγεία Ναυπακτίας, 369 στρέμματα στις Οινιάδες Κατοχής Μεσολογγίου, 11 στρέμματα τον Κοκκινόβραχο του Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας, 11 στρέμματα στην παραλία του Λιμνιώνα της Εύβοιας, ένα ακίνητο με κτίσμα στα Κουμάρια Βεροίας και 10 στρέμματα γης με κτίσμα στους Εύζωνους.
• Δύο ακίνητα στη Μεσσηνία (στην Πύλο και στη ΒΙΠΕ, αντίστοιχα), πέντε γεωτεμάχια στον Αγιο Ιωάννη της Σιθωνίας Χαλκιδικής (το μεγαλύτερο είναι έκτασης 15 στρεμμάτων), ένα στρέμμα στο Κουκάκι (γη με κτίσμα) και δύο ακίνητα, 60 και 30 στρεμμάτων αντίστοιχα, στο προάστιο Χάραδρος της Πάτρας.
• Ακίνητο στην Πλάκα, στην οδό Ραγκαβά 7, έκτασης οικοπέδου 201,43 τ.μ.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

2 Comments

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα