Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης μετά από πρόσκληση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου πρόκειται να παρουσιάσει την πετυχημένη παράσταση “Αναφορά στον Γκρέκο”, του Ν. Καζαντζάκη, στις 4 Ιουνίου στις Βρυξέλλες.
Στον ρόλο του Ν. Καζαντζάκη ο Τάκης Χρυσικάκος, στη λύρα – τραγούδι ο Σταύρος Ψαρουδάκης και κόντρα μπάσο – κιθάρα ο Δημήτρης Τσούρτος. Εικαστική επιμέλεια Βάλια Μαργαρίτη.
Ο σχεδιασμός του θεάτρου είναι οι καλοκαιρινές παραστάσεις του έργου να ξεκινήσουν την 1η Ιουλίου, στον τάφο του Καζαντζάκη στο Ηράκλειο. Θα ακολουθήσει μια μεγάλη περιοδεία σ’ ολόκληρη την Κρήτη και την υπόλοιπη Ελλάδα, ενώ η τελευταία παράσταση θα δοθεί στις 23 Αυγούστου στη Γαύδο.
Χορηγός: Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων.
Τα Χανιώτικα Νέα συμμετέχουν στην Πρωτοβουλία Journalism Trust Initiative (JTI) των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα, έχοντας συμπληρώσει και δημοσιεύσει την Αναφορά Διαφάνειας. Η Πρωτοβουλία JTI είναι ένα διεθνές πρότυπο για την και έχει ως στόχο την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του κοινού στα ΜΜΕ μέσω της ανάδειξης και προώθησης της αξιόπιστης δημοσιογραφίας,
Συμμετέχοντας στην πρωτοβουλία αυτή, αναλαμβάνουμε την ευθύνη να συμβάλλουμε στην καταπολέμηση της παραπληροφόρησης και να προάγουμε την αξιοπιστία και την ηθική στη δημοσιογραφία. Με αυτόν τον τρόπο, στηρίζουμε τις βασικές αρχές της ελευθερίας του τύπου και της δημοκρατίας, προσφέροντας στους πολίτες έναν αξιόπιστο πυλώνα πληροφόρησης.