Πέμπτη, 15 Αυγούστου, 2024

Η ειρήνη του κόσμου

» Στ’ αλήθεια θα ’ταν ευχής έργο να είχαν τη δυνατότητα οι απλοί άνθρωποι της γης ή κάποιες συναντήσεις, όπως αυτή που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στα Χανιά, να μπορούσαν να συμβάλουν αποφασιστικά στην ειρήνη του κόσμου. Ισως σε τέτοιες συναντήσεις θα έπρεπε να συμμετέχουν πολλά από τα έθνη της γης.
Ομως ας μου επιτραπεί, όλως καλοπροαίρετα, να διερωτηθώ ως απλός πολίτης που έχει υποφέρει από τους πολέμους: Αφού στη συνάντηση συμμετείχαν Τούρκοι και Κύπριοι γιατί δεν έγινε κάποια αναφορά – διαμαρτυρία για τα… ειρηνευτικά στρατεύματα των Τούρκων που κατέχουν τη μισή σχεδόν Κύπρο;
Οπως και το γεγονός, όπως έχω ξαναγράψει, ότι δεν είναι από δεκαετίες μόνο οι Αμερικανοί που πρέπει να καταδικάζουμε για τη δράση των κατά των λαών σαν χωροφύλακες του κόσμου και επίσης το ΝΑΤΟ. Υπήρχαν κάποτε και το Σύμφωνο της Βαρσοβίας και τα σοβιετικά τανκς που δολοφονούσαν τους λαούς των χωρών της Ανατολικής Ευρώπης σε κάθε προσπάθειά τους για στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα και ελευθερία, αλλά ποτέ δεν καταδικάσθηκαν από κάποια συνέδρια ή κινήσεις ειρήνης.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα