Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024

Πάμε πιο δυνατά τον Νοέμβριο

Στο… άψε, σβήσε!..
* Περίπου 2,7 δισεκατομμύρια άνθρωποι, δηλαδή το 40% του παγκόσμιου πληθυσμού, θα είναι συνδεδεμένο στο διαδίκτυο έως τα τέλη του 2013.
* “Τουλάχιστον δέκα χρόνια χρειάζεται να περάσουν στην Ιαπωνία έως ότου γίνουν ορατά τα αποτελέσματα της νέας οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης”.
(Ο υπουργός Οικονομικής Ανασυγκρότησης της Ιαπωνίας, Ακίλα Αμάρι)
– Υπομονή για… δέκα χρόνια, εεε;
* 800 δισ. δολάρια εκτιμάται το συνολικό κόστος των οικονομικών απωλειών σε Αίγυπτο, Τυνησία, Συρία και Ιορδανία από την αναστάτωση στην περιοχή.

Ινδοί πράκτορες στα βόρεια…
Με επιτυχία στέφθηκε το Fam trip, που διοργάνωσε η Turkish Airlines, για την προσέλκυση τουρισμού στη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα από την Ινδία. Οι Ινδοί ταξιδιωτικοί πράκτορες επισκέφθηκαν τη Θεσσαλονίκη, τη Βεργίνα, την Πέλλα και τη Χαλκιδική και δήλωσαν πρόθυμοι να προωθήσουν το ελληνικό τουριστικό προϊόν στην Ινδία.
* Το…μεγάλο μυστικό της επιτυχίας; Μάθετε το:
* 275 δισ. δολάρια ήταν τα συναλλαγματικά αποθέματα της Ινδίας, σε ξένο νόμισμα, στις 15 Σεπτεμβρίου.

Προβολή προορισμών
* Σε spec η Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών, αναζητώντας ανάδοχο για το έργο “Δομή στήριξης επιχειρηματικότητας στον τομέα των νέων τεχνολογιών”, προϋπολογισμού 3,2 εκατ. ευρώ.
* Στην Choose η Τουριστική προβολή του Δήμου Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου, προϋπολογισμού 182.500 ευρώ.

Εθνικό Κτηματολόγιο και Χαρτογράφηση
* Ο διαγωνισμός του αιώνα!
* “Ανάθεση συμβάσεων μελετών κτηματογράφησης και υποστηρικτικών υπηρεσιών για τη δημιουργία Εθνικού Κτηματολογίου στο υπόλοιπο της χώρας”.
* Ο συνολικός προϋπολογισμός συμβάσεων ανέρχεται σε 572.076.228, 43 ευρώ, (μη συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.).
* Διάρκεια της κάθε Σύμβασης: 87 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης.
* Προθεσμία υποβολής αίτησης για παροχή εγγράφων και πληροφοριών έως 19/11/2013.
* Προθεσμία υποβολής προσφορών είναι η 27η Νοεμβρίου 2013.
Σ.Σ. Ξαναδιαβάστε το θέμα του Κτηματολογίου και πέστε μου, εσείς, το γιατί και το διά ταύτα!
* Οι περισσότερες χώρες της Ευρώπης διαθέτουν μηχανισμούς Εθνικού Κτηματολογίου, εδώ και εκατό με εκατόν πενήντα χρόνια!…
Καλημέρα σας!

Ryanair – Πρόστιμο
Πρόστιμο 10 εκατ. ευρώ στην ιρλανδική Ryanair επέβαλε γαλλικό δικαστήριο, διότι η αεροπορική εταιρεία είχε υπογράψει ιρλανδικά συμβόλαια με υπαλλήλους που εργάζονταν στη Μασσαλία.

Δήμοι: Αλλαγή γεωγραφικών… ορίων, σε Μυτιλήνη και Κέρκυρα
Σύμφωνα με το άρθρο 41, ο Δήμος της Κέρκυρας από την 1η Σεπτεμβρίου 2014 καταργείται και στη θέση του συστήνονται οι παρακάτω Δήμοι:
1. Δήμος Κέρκυρας, με έδρα την Κέρκυρα. Θα αποτελείται από τη Δημοτική Ενότητα Κέρκυρας.
2. Δήμος Νότιας Κέρκυρας,  με έδρα την περιοχή της Βρυώνης.
3. Δήμος Βόρειας Κέρκυρας,  με έδρα την Αχαράβη.
1. Ο Δήμος Μυτιλήνης,  με έδρα τη Μυτιλήνη. Θα αποτελείται από τις Δημοτικές Ενότητες Μυτιλήνης, Ευεργετούλα και Λουτροπόλεις Θέρμης.
2. Δήμος Ολύμπου, με έδρα το Πλωμάρι.
3. Δήμος Ταξιαρχών,  με έδρα την Αγία Παρασκευή.
4. Δήμος Ερεσού – Καλλονής,  με έδρα την Καλλονή.

Αναβαθμίζεται η Σούδα
Στις 19 Νοεμβρίου, δημοπρατείται το λιμενικό έργο “Εγκατάσταση και λειτουργία ολοκληρωμένου συστήματος ασφαλείας των υπόχρεων λιμενικών εγκαταστάσεων του λιμένα Σούδας, σύμφωνα με τις απαιτήσεις του κώδικα ISPS”, από το ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ Ν. ΧΑΝΙΩΝ, με προϋπολογισμό 1.680.180 ευρώ.

Μας πρόλαβε… η Σητεία;
Σαφώς και μας πρόλαβε, αφού στις 30 Οκτωβρίου θα γνωρίζουμε -στο περίπου- ποιος φορέας/εταιρεία θα αναλάβει το έργο “Αδειοδότηση, κατασκευή, λειτουργία και εκμετάλλευση εγκαταστάσεων υδατοδρομίου”.
– Είδατε οι ανατολικοί;
EasyJet – Απογείωση
Τουλάχιστον κατά 48% αυξήθηκαν τα κέρδη της easyJet, του δεύτερου μεγαλύτερου αερομεταφορέα χαμηλού κόστους στην Ευρώπη, στη διάρκεια του 12μηνου που έληξε στις 30/9 καθώς προσέλκυσε περισσότερους πελάτες στα δρομολόγια, από τα οποία αποσύρθηκαν κάποιοι άλλοι μεταφορείς. Τα προ φόρων κέρδη της  easyJet αναμένεται να κυμανθούν σε μία κλίμακα από 470 έως 480 εκατ. στερλίνες (558 έως 570 εκατ. ευρώ).

Εργα στο Κατάκολο
Το “πράσινο φως” για έργα επέκτασης του λιμένα Κατάκολου Ηλείας, με σκοπό την αύξηση της δυναμικότητάς του με προσθήκη δύο νέων θέσεων για μεγάλα κρουαζιερόπλοια, άναψε από το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, ύστερα από την υπογραφή της Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ), από τον υπουργό Π.Ε.Κ.Α. Γιάννη Μανιάτη.
– Μήνυμα:
Τα έργα που πρόκειται να πραγματοποιηθούν στο Κατάκολο, έναν από τους σημαντικότερους λιμένες εξυπηρέτησης κρουαζιερόπλοιων, με συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση, έχουν εγκριθεί στο σύνολό τους από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ενώ έχει εξασφαλιστεί χρηματοδότηση από το Ε.Σ.Π.Α., για τμήμα του έργου, ύψους περίπου 14.000.000 ευρώ.
– Η Κυδωνίας παίρνει τα μηνύματα για τη Σούδα;
– Μας χρωστάνε οι του αθηνοκεντρικού κράτους ή όχι;

Δράσεις σε 30 χώρες
Ένα ολοκληρωμένο επιχειρησιακό πρόγραμμα ογδόντα (80) και πλέον δράσεων για 14 διαφορετικούς κλάδους σε 30 χώρες – στόχους, έχει προετοιμάσει ο Ελληνικός Οργανισμός Εξωτερικού Εμπορίου για το 2014.

Έκθεση ιδιωτικής ετικέτας
H Reed Exhtibitions ανακοίνωσε τη διοργάνωση της IPLS, International Private Label στο διάστημα 26 – 27 Μαρτίου 2014, στο εκθεσιακό κέντρο Crocus Expo στη Μόσχα.
Σύμφωνα με τους διοργανωτές, θα αποτελέσει μια πλατφόρμα όπου πελάτες ιδιωτικής ετικέτας, εκπρόσωποι λιανικής και χονδρικής πώλησης και αλυσίδες διαφορετικών κλάδων, θα έχουν την ευκαιρία να συναντήσουν παραγωγούς από τους κλάδους των τροφίμων και άλλους επαγγελματίες.

Έργο σε Μουσείο
Στις 3 Δεκεμβρίου 2013 δημοπρατείται το έργο/θέμα “Προμήθεια, εγκατάσταση και ρύθμιση ειδικού συμπληρωματικού φωτισμού – εσωτερικού και εξωτερικού χώρου Μουσείου Θήβας”, με συνολικό προϋπολογισμό 220.000 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.).

Ουραγός η Αθήνα
Ενδεικτικό του φαινομένου απαξίωσης του τουριστικού προορισμού Αθήνα αποτελούν οι τιμές των ξενοδοχείων της.
Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα που προσφέρει η ναυαρχίδα των ξενοδοχείων της πρωτεύουσας, η “Μεγάλη Βρετανία”, όπως αποτυπώνεται και στα οικονομικά της αποτελέσματα.
Με 24 εκατ. ευρώ τζίρο το 2012, το ξενοδοχείο εμφάνισε λειτουργικά κέρδη 1 εκατ. ευρώ, ενώ το ξενοδοχείο “Hyatt” του Βελιγραδίου, που ανήκει στην οικογένεια Λασκαρίδη, με 11 εκατ. ευρώ τζίρο, παρουσίασε λειτουργικά κέρδη 4 εκατ. ευρώ!

Πρωτοβουλία για δική τους στέγη
Φυσική στέγη αποκτούν οι Ομάδες Πολιτών της Αθήνας, που έως τώρα στεγάζονταν και επικοινωνούσαν μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας “Συν Αθηνά”.
Πρόκειται για χώρο που βρίσκεται στην οδό Αθηνάς, στη Βαρβάκειο, απέναντι από τη Δημοτική Αγορά. Το οίκημα προσφέρθηκε από τον Δήμο Αθηναίων και ανακαινίστηκε με τη συνεργασία της δημιουργικής κοινότητας “Imagine the City”, ιδιωτικών χορηγών και υπηρεσιών του δήμου.
Εγκαινιάστηκε από τον δήμαρχο της πόλης Γιώργο Καμίνη την Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου.
– Το σχόλιο της σελίδας;
* Πολύ θέλει η δημοτική αρχή των Χανίων να προχωρήσει σε μια παρόμοια πρωτοβουλία;
* Βοηθούμενη ηθικά, υλικά, οργανωτικά κ.λπ., από τη συλλογική προσπάθεια με το “Κύτταρο” της Χαλέπας;

Επιτυχής η δοκιμαστική… …πτήση του Dreamliner 787-9
Η επιτυχής δοκιμαστική πτήση στις ΗΠΑ του Dreamliner 787-9 της Boeing, που καλύπτει μεγάλες αποστάσεις, δίνει τέλος σε μια ιστορία καθυστερήσεων και τεχνικών προβλημάτων.
Το παρθενικό του ταξίδι, στις 18 Σεπτεμβρίου χωρίς το παραμικρό πρόβλημα, η εξελιγμένη έκδοση, γεγονός που “ανακούφισε” πλήρως τη διοίκηση της εταιρείας, η οποία αναμένει ότι το συγκεκριμένο μοντέλο θα αποδειχτεί και το πλέον κερδοφόρο της. Ήδη, ο αμερικανικός αεροναυπηγικός όμιλος έχει δεχτεί παραγγελίες για 936  Dreamliners, η αξία των οποίων αποτιμάται στα 217 δισ. δολάρια, εκ των οποίων το 41% αφορά το συγκεκριμένο μοντέλο αεροσκάφους.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα