Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024

Τουλάχιστον τρεις νεκροί από το ισραηλινό πλήγμα στον Λίβανο

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα σε επίθεση του Ισραήλ στον Λίβανο με στόχο σιιτική πόλη στην ορεινή επαρχία Κεσερουάν, βόρεια της Βηρυτού, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της χώρας.

«Το πλήγμα του ισραηλινού στρατού στο χωριό Μααϊσράχ στην επαρχία Κεσερουάν προκάλεσε τον θάνατο τριών ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων εννέα», επεσήμανε το υπουργείο.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που η περιοχή αυτή, η οποία βρίσκεται περίπου 30 χιλιόμετρα βόρεια της Βηρυτού και η πλειονότητα των κατοίκων της οποίας είναι χριστιανοί, γίνεται στόχος πληγμάτων του ισραηλινού στρατού μετά την πρόσφατη όξυνση των εχθροπραξιών μεταξύ Χεζμπολάχ και Ισραήλ.

Πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία της δήλωσε ότι «ισραηλινή επιδρομή είχε στόχο ένα σπίτι στο χωριό Μααϊσράχ».

Οι κάτοικοι επιβεβαίωσαν ότι άκουσαν δύο ισχυρές εκρήξεις. «Ένα σπίτι και ένα καφέ» καταστράφηκαν, είπε μία κάτοικος του χωριού σε τηλεφωνική της επικοινωνία με το AFP.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων του Λιβάνου ANI μετέδωσε ότι «δύο ρουκέτες έπεσαν στη Μααϊσράχ».

Νωρίτερα ο ισραηλινός στρατός είχε ανακοινώσει ότι εξαπολύει πλήγματα «ευρείας κλίμακας» στον νότιο Λίβανο, λίγες ώρες αφού επεσήμανε ότι αναχαίτισε πύραυλο που εκτόξευσε η Χεζμπολάχ εναντίον του Τελ Αβίβ.

Ο στρατός «διεξάγει αυτή τη στιγμή πλήγματα ευρείας κλίμακας στον νότιο Λίβανο και την περιοχή της Μπεκάα (ανατολικά)», επεσήμαναν οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις, διευκρινίζοντας ότι πλήττονται στόχοι της Χεζμπολάχ και εγκαταστάσεις αποθήκευσης όπλων.

Παράλληλα ο ισραηλινός στρατός πρόσθεσε ότι σειρήνες προειδοποίησης ήχησαν στο βόρειο Ισραήλ, μετά τον εντοπισμό περίπου 40 βλημάτων με προέλευση τον Λίβανο.

«Αναχαιτίστηκαν πολλά βλήματα. Η τρομοκρατική οργάνωση Χεζμπολάχ συνεχίζει να εκτοξεύει βλήματα εναντίον περιοχών και μη στρατιωτικών εγκαταστάσεων», εξήγησε.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα