Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου, 2024

Αποποίηση ευθυνών από τον Δήμο Χανίων για την Εκκλησιαστική σχολή

Έκτακτη επιχορήγηση εντός του Ιουνίου προκειμένου να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις τεράστιες αυξήσεις ρεύματος θα ζητήσουν οι σχολικές επιτροπές του Δήμου Χανίων. Όπως επισήμανε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής κ. Ν. Βλαζάκης σε δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία το κόστος του ρεύματος τον Μάιο του 2022 ήταν 29.500 ευρώ, έναντι 9.000 ευρώ το 2021. Ο κ. Βλαζάκης επισήμανε πως αν δεν στηρίξει ο Δήμος Χανίων τις σχολικές επιτροπές δεν θα μπορούν να ανταποκριθούν.

Στις ανακοινώσεις του ο δήμαρχος κ. Π. Σημανδηράκης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι δόθηκε σε χρήση η οδός Σήφακα καθώς τα έργα έχουν ολοκληρωθεί σε μεγάλο βαθμό, ενώ αποποιήθηκε κάθε ευθύνη για το κλείσιμο της Εκκλησιαστικής Σχολής.

Στο μεγάλο έργο του κολυμβητήριου αναφέρθηκε ο κ. Δ. Λειψάκης (παράταξη Α. Παπαδογιάννη), ενώ τη λύπη του για το κλείσιμο της Εκκλησιαστικής σχολής δήλωσε ο κ. Γιάννης Φραγκάκης (παράταξη Γρ. Αρχοντάκη). Ο ίδιος πρότεινε η σημερινή λεωφόρος Μουρνιών να πάρει το όνομα “Επίσκοπος Ειρηναίος Γαλανάκης”.

Στην καταγγελία σε βάρος της πολεοδομίας ζητώντας περισσότερη ενημέρωση αναφέρθηκε ο Τάσος Βάμβουκας που ζήτησε επίσης τη μείωση των δημ. τελών για τα καταστήματα γύρω από τη Δημοτική Αγορά.

Την ανάγκη υλοποίησης παρεμβάσεων στήριξης της παλιάς πόλης και των κατοίκων της τόνισε ο Γιάννης Σαρρής.

¨Ακούω πολλές χαρές, πανηγύρια και παχιές λέξεις για το κολυμβητήριο αλλά δεν μπορούμε να πανηγυρίζουμε όταν έχουμε κλειστό, το κλειστό κολυμβητήριο. Θα πανηγυρίζουμε όταν ολοκληρωθεί το έργο” δήλωσε ο κ. Ν. Βουρλάκης.

Για υποκρισία στο θέμα της εκκλησιαστικής σχολής μίλησε ο Σεραφείμ Ρίζος τονίζοντας πως “συνάδελφοι δηλώνεται την λύπη σας αλλά έχετε υποστηρίξει όλες τις πτυχές της πολιτικής του Υπ. Παιδείας που συρρικνώνει την δημόσια εκπαίδευση”.

Ο ίδιος ζήτησε τον έλεγχο της ασφάλειας των παιδικών χαρών του Δήμου και την δήλωση στήριξης του φοιτητή που τραυματίστηκε από ευθεία βολή δακρυγόνου στη Θεσσαλονίκη.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα