Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου, 2024

Τραγωδία με 21χρονο Ρεθυμνιώτη

Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή έδινε έως αργά χθες
τη νύχτα ένας 21χρονος Ρεθυμνιώτης, ο οποίος μεταφέρθηκε σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση -με εγκαύματα τρίτου βαθμού στο 90% του σώματός του- στο Νοσοκομείο Χανίων, όπου νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.
Προηγήθηκε, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, εμπρησμός σε επαγγελματικό σκάφος θαλασσίων σπορ, το οποίο βρισκόταν έξω από κατάστημα εμπορίας σκαφών αναψυχής στην παλιά εθνική οδό Χανίων – Κισάμου, στο ύψος της περιοχής του Μακρύ Τοίχου Χανίων.
Σύμφωνα με όσα έγιναν χθες γνωστά, το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής μελέτησε τις εικόνες τις οποίες κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας του καταστήματος και εξετάζει το ενδεχόμενο ο 21χρονος να συνδέεται με την υπόθεση του εμπρησμού μαζί με ένα ακόμη άτομο που ήταν μαζί του, ηλικίας 23 ετών, επίσης από το Ρέθυμνο. Παράλληλα, στην υπόθεση φέρεται να εμπλέκεται ένα ακόμη άτομο, 38 ετών από το Ρέθυμνο, το οποίο αρνείται τις κατηγορίες. Επιπλέον, η Πυροσβεστική ερευνά τυχόν εμπλοκή ατόμου από τη Γεωργιούπολη Χανίων ως ηθικού αυτουργού της υπόθεσης.
Το περιστατικό σημειώθηκε στις 1.40 τα ξημερώματα της Παρασκευής, οπότε και ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική.
Στο σημείο έσπευσαν δύο πυροσβεστικά οχήματα με έξι άνδρες, όπου διαπίστωσαν ότι το σκάφος είχε τυλιχθεί στις φλόγες, ενώ υπήρχε και ένας τραυματίας δίπλα στο φλεγόμενο σκάφος, ο οποίος είχε υποστεί εγκαύματα στο σώμα του.
Ο τραυματίας διεκομίσθη με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Χανίων, ενώ οι πυροσβέστες κατέσβησαν την πυρκαγιά μετά απο μια ώρα, στις 2.40 τα ξημερώματα.
Καταστράφηκε όλη η εσωτερική επιφάνεια του σκάφους εκτός του κινητήρα, ενώ το ύψος ζημιών υπολογίζεται στις 10.000 ευρώ περίπου.
Το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, σε συνεργασία με τις Αστυνομικές Αρχές, ερευνά όλα τα ενδεχόμενα για την υπόθεση του εμπρησμού, η οποία πιθανόν οφείλεται σε φωτιά που προσπάθησαν να βάλουν με εύφλεκτο υλικό (βενζίνη) δύο άτομα νεαρής ηλικίας, σύμφωνα με τα ψηφιακά δεδομένα από τις κάμερες ασφαλείας, που δείχνουν τον έναν να απομακρύνεται τρέχοντας από το συγκεκριμένο σημείο και τον άλλον να τυλίγεται στις φλόγες.

ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΤΙΚΗ
Σύμφωνα με τον νευροχειρουργό του Νοσοκομείου Χανίων, κ. Γιώργο Αρχοντάκη, ο 21χρονος άνδρας που βρέθηκε τραυματισμένος δίπλα στο φλεγόμενο σκάφος, «νοσηλεύεται σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση με εγκαύματα τρίτου βαθμού στο 90% του σώματός του στη Μονάδα Εντατικής θεραπείας του Νοσοκομείου, διασωληνωμένος».

ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΕ Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ
Στο μεταξύ, χθες το απόγευμα η Πυροσβεστική εντόπισε στο Ρέθυμνο τον δεύτερο νεαρό, που φαίνεται στις κάμερες να απομακρύνεται μετά τον εμπρησμό.

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ
Αργά χθες το βράδυ, μιλώντας στα ´Χ.Ν.´, ο διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Χανίων, κ. Ανδρέας Μπαμπίλης, ανέφερε ότι «όταν τα οχήματα πήγαν στην περιοχή, ενημερώθηκαν οι άνδρες τους από περιοίκους για κάποιο φλεγόμενο άτομο, το οποίο έτρεξε από το σκάφος σε μια απόσταση περίπου 100 μέτρων. Ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ για να μεταφερθεί ο τραυματίας στο Νοσοκομείο καθώς είχε εγκαύματα σε όλο του το σώμα σε μεγάλο βαθμό. Στη συνέχεια το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής άρχισε να ερευνά τα στοιχεία από μια κάμερα ασφαλείας που έδειχνε ότι κάποιος ήταν πάνω στο σκάφος και στη συνέχεια κάτι έριξε και έβαλε φωτιά, αλλά δεν πρόλαβε (να φύγει), διότι η βενζίνη έχει το ιδίωμα ότι οι ατμοί κάνουν μια κυκλική περιστροφή και η φωτιά τον έκαψε, αφού δεν πρόλαβε να απομακρυνθεί. Επίσης ήταν και κάποιος άλλος, ο οποίος είδαμε να φεύγει τρέχοντας. Ψάχνοντας εντοπίσαμε κι άλλο (τρίτο) άτομο».
Σύμφωνα με τον κ. Μπαμπίλη, οι έρευνες οδήγησαν το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής μέχρι το Ρέθυμνο.
Οπως ανέφερε ο διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Χανίων και οι τρεις φερόμενοι ως δράστες είναι απο το Ρέθυμνο. Πρόκειται για τον 21χρονο Ρεθυμνιώτη που χαροπαλεύει με εγκαύματα τρίτου βαθμού στο Νοσοκομείο Χανίων, έναν 23χρονο Ρεθυμνιώτη (ο οποίος συμμετείχε στην απόπειρα εμπρησμού και φάνηκε από την κάμερα να φεύγει τρέχοντας) και έναν 38χρονο Ρεθυμνιώτη.
«Ο 23χρονος ομολόγησε και κατονόμασε έναν 38χρονο Ρεθυμνιώτη ότι ήταν εκείνος ο οποίος πήρε χρήματα από κάποιο άλλο άτομο για να τους τα δώσει και να κάψουν το σκάφος. Ο 38χρονος αρνείται τις κατηγορίες. Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν, αυτός που έδωσε τα χρήματα για να κάψουν το σκάφος ήταν Χανιώτης από τη Γεωργιούπολη. Ενημερώθηκε ο εισαγγελέας, αλλά λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης της υγείας του ενός ατόμου δεν μπορούσε να γίνει αυτόφωρη διαδικασία. Επίσης ο ιδιοκτήτης του σκάφους απουσιάζει στο εξωτερικό. Πρόκειται να οριστεί δικάσιμος για τους δύο που κατηγορούνται».
Σύμφωνα με τον κ. Μπαμπίλη, ο ίδιος ο ιδιοκτήτης του σκάφους πριν από λίγα χρόνια είχε υποστεί και πάλι δολιοφθορά από φωτιά σε σκάφος του.
Την προανάκριση, που συνεχίζεται, διενεργεί το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χανίων.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Χρήσιμα