Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Χανιώτικες αποδράσεις: Στη… μαγεία του Λιβυκού (vid.)

» Σε παραλίες αλλά και στην ενδοχώρα του νομού

» Παραλίες σε Παλαιόχωρα και Κουντούρα

Το σημερινό οδοιπορικό μας στα “Χ.ν.” αφορά τον δημοφιλή προορισμό εκατοντάδων επισκεπτών στη νύφη του Λιβυκού πελάγους, την πανέμορφη Παλαιόχωρα με τις ωραίες μεγάλες και για όλες τις προτιμήσεις παραλίες, τόσο εντός της κωμόπολης όσο και στη διαδρομή του κεντρικού δρόμου προς την Κουντούρα. Το οδοιπορικό μας ξεκινά από την παραλία του Ψηλού Βόλακα και συνεχίζεται με… βουτιές, στο Γραμμένο, στον Κριό, στην Παχιά Άμμο και στα Χαλίκια.

ΨΗΛΟΣ ΒΟΛΑΚΑΣ

 

Παραλία Ψηλού Βόλακα 1
Ένας μικρός απάνεμος κολπίσκος σε πολύ κοντινή απόσταση από την Παλαιόχωρα με πεντακάθαρα νερά και ακτή από μικρά βότσαλα συνθέτουν την εικόνα του Ψηλού Βόλακα. Σ’ ένα τμήμα της ακτής οι λουόμενοι μπορούν να εξυπηρετηθούν με ομπρελοκαθίσματα και να απολαύσουν τις προσφερόμενες υπηρεσίες της καντίνας που υπάρχει. Ο χώρος για στάθμευση οχημάτων είναι άνετος και υπάρχει πεζοδρόμηση του ενός τμήματος του κεντρικού δρόμου παραθαλάσσια από την Παλαιόχωρα μέχρι την Κουντούρα που διαθέτει και ποδηλατόδρομο

ΓΡΑΜΜΕΝΟ

Δεύτερος σταθμός μας η τεράστια βραβευμένη με γαλάζια σημαία, παραλία Γραμμένο στην Κουντούρα με την ανατολική πλευρά της να είναι με χαλίκια και μικρά βότσαλα, ενώ η δυτική της με λεπτή άμμο και οργανωμένη τουριστικά. Κι εδώ ο χώρος στάθμευσης οχημάτων είναι άνετος.

 

ΚΡΙΟΣ

Η παραλία του Κριού στην Κουντούρα είναι η τελευταία της παράλιας δυτικής ακτογραμμής μετά την Παλαιόχωρα. Διαθέτει μικρά και μεγάλα βότσαλα ενώ σ’ ένα τμήμα της υπάρχουν ομπρελοκαθίσματα και μία καντίνα για τις απολαυστικές ανάγκες των επισκεπτών. Τα κρυστάλλινα πεντακάθαρα νερά της βαθαίνουν απότομα και χρειάζεται προσοχή σε περίπτωση που ο καιρός δεν είναι ευνοϊκός.

 

ΠΑΧΙΑ ΑΜΜΟΣ

Στη δυτική πλευρά της Παλαιόχωρας η τεράστια σε μήκος ενός περίπου χιλιομέτρου και πλάτος μέχρι και 80 μέτρα παράλια έκταση από άμμο, είναι αφορμή που ονομάστηκε Παχιά Άμμος. Πρόκειται για μια ιδανική παραλία για όλες τις ηλικίες, κυρίως όμως για μικρά παιδιά επειδή τα νερά της ειναι αβαθή και με απόλυτη ηρεμία όταν δεν φυσάει αέρας. Η Παχιά Άμμος ανήκει στις βραβευμένες παραλίες με γαλάζια σημαία διαθέτοντας όλες τις ανέσεις καθώς και τον άνετο ελεύθερο χώρο για όσους θέλουν η απόλαυση τους να είναι απλή και οικονομική.

 

ΧΑΛΙΚΙΑ

Ανατολικά της Παλαιόχωρας, στο τέλος της παράκτιας πλευράς του κεντρικού παραλιακού δρόμου, αρχίζει επίσης η παραλία Χαλίκια η οποία είναι και αυτή βραβευμένη με γαλάζια σημαία, διαθέτει οργάνωση έχοντας κοντά ωραίες ταβέρνες και τουριστικά καταλύματα.

 


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα