Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου, 2024

“Ιριδισμοί 2012”

Εγκαινιάστηκε προχθές, στο Μεγάλο Αρσενάλι, η Ετήσια Γενική Εκθεση των μελών του Συλλόγου Γυναικών Καλλιτεχνών Χανίων ´Ιρις´.
Η  έκθεση με τίτλο ´Ιριδισμοί 2012´ περιλαμβάνει έργα ζωγραφικής, αναλογικής και εικαστικής φωτογραφίας, αγιογραφίας, κεραμικής, κολλάζ, ζωγραφική σε μετάξι, πέτρα, γυαλί, ξυλογλυπτικής, καλλιτεχνικές διακοσμητικές κατασκευές, παραδοσιακές και πορσελάνινες κούκλες κ.ά. Μιλώντας στα ´Χ.Ν.´ η πρόεδρος του Συλλόγου ´Ιρις´, Ζαχαρένια Σημανδηράκη´, τόνισε ότι «αν και ο Σύλλογός μας αποτελείται από γυναίκες, στις εκθέσεις που διοργανώνουμε λαμβάνουν μέρος και άντρες καλλιτέχνες. Φέτος έχουμε τη χάρα να φιλοξενούμε έργα από τους Παύλο Μπουζάκη φωτογραφία, Νίκο Μπλαζάκη ζωγραφική και Κώστα Σταυριανουδάκη στη μαρμαρογλυπτική». Η κα Σημανδηράκη πρόσθεσε ακόμα ότι «ο Σύλλογός μας ιδρύθηκε το 1997 με σκοπό την καλλιέργεια και την προβολή της γυναικείας καλλιτεχνικής δημιουργίας και έκφρασης, τη δραστηριοποίηση των γυναικών των Χανίων, αλλά και τη συνεργασία με κάθε φορέα με παραπλήσιους σκοπούς καθώς και την αμοιβαία, ένθερμη υποστήριξη των μελών του ως δημιουργών», ενώ υπογράμμισε ακόμα ότι «ο Σύλλογός μας αριθμεί 50 μέλη, ενώ διατηρεί αυτή τη στιγμή 17 διαφορετικά τμήματα τέχνης». Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Χανίων, Κώστας  Πρωτοπαπαδάκης, σε σύντομο χαιρετισμό του τόνισε: «Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που και φέτος συνεχίζεται η προσπάθεια ενός Συλλόγου, ο οποίος πραγματικά έχει μια σημαντική παρουσία στην πόλη μας, ενώ  συμπυκνώνει μια προσπάθεια γυναικών, οι οποίες διαθέτουν μέσα τους την καλλιτεχνική φλέβα».
«Η Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. – Κ.Α.Μ., η  Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Χανίων, έχει την ευαισθησία, αλλά και την υποχρέωση, να στηρίζει τέτοιες εκδηλώσεις», υπογράμμισε μεταξύ άλλων στο χαιρετισμό του, ο αντιδήμαρχος Χανίων Νίκος Βλαζάκης. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 29 Ιουλίου, με ώρες λειτουργίας καθημερινά από 11 π.μ. – 2 μ.μ. και 7 – 11 μ.μ.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Χρήσιμα