Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου, 2024

Οι Ριζίτες χορεύουν και τραγουδούν

Μια υπέροχη καλοκαιρινή βραδιά, η οποία περιλάμβανε  πολύ και καλή παραδοσιακή κρητική μουσική, ριζίτικα τραγούδια και πολύ χορό,με τίτλο ´Oι Ριζίτες χορεύουν και τραγουδούν´ απόλαυσε πλήθος κόσμου που βρέθηκε προχθές στο βράδυ στο ενετικό λιμάνι και στοn χώρο του τέως Λιμενικού Περιπτέρου. Ο αντιδήμαρχος Χανίων Δημήτρης Λειψάκης σε δήλωσή του τόνισε ότι « ο Δήμος Χανίων σε συνεργασία με την Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. – ΚΑΜ, οργάνωσαν μια παραδοσιακή γιορτή, με ριζίτικο τραγούδι, χορό  και μαντινάδα, τα κύρια αυτά στοιχεία που απαρτίζουν την κρητική παράδοση». Ο κ. Λειψάκης υπογράμμισε ότι «στηρίζουμε κάθε εκδήλωση η οποία προάγει και προβάλλει τον πολιτισμό και την παράδοσή μας».  
O Νίκος Μαρκετάκης πρόεδρος του Καλλιτεχνικού Συλλόγου Χανίων ´Κρητικές Μαδάρες´ σημείωσε ότι «η εκδήλωση είναι ένα παραδοσιακό αντάμωμα τριών σωματείων με  κοινό σκοπό, που δεν είναι άλλος από τη διατήρηση και τη διάδοση της κρητικής παράδοσης, όπως του παραδοσιακού ριζίτικου τραγουδιού και του βιωματικού χορού, όπως αυτός χορεύεται στις διάφορες περιοχές του Νομού μας».
Ο Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης πρόεδρος του Συλλόγου  Ριζιτών ´Η ΚΙΣΑΜΟΣ´ τόνισε: «Χαίρομαι ιδιαίτερα όταν βλέπω τους τοπικούς φορείς να εντάσσουν στις πολιτιστικές εκδηλώσεις τους την παραδοσιακή κρητική μουσική και τον χορό».
Ο Μιχάλης Λαβεντζάκης πρόεδρος του Παραδοσιακού  Συλλόγου Χανίων ´Ετεοκρήτες´ δήλωσε τέλος: «Ο Σύλλογος μας τα τελευταία δέκα χρόνια προσπαθεί να διατηρήσει τα ήθη, έθιμα και τις παραδόσεις του τόπου μας. Αυτό που προσπαθούμε χρόνια τώρα το παρουσιάζουμε στην εκδήλωση με τίτλο ´οι Ριζίτες χορεύουν και τραγουδούν´».
Η εκδήλωση ήταν ενταγμένη στο πλαίσιο του ´Φεστιβάλ Εκτός των Τειχών´ του Δήμου Χανίων.
 


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Χρήσιμα