Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου, 2024

Μαθήματα κυκλοφοριακής αγωγής

Θεωρητικά και πρακτικά μαθήματα, που αποσκοπούν στην εξοικείωση του παιδιού με το ποδήλατο, ενώ συμβάλλουν αποφασιστικά ώστε οι πιο μικροί ποδηλάτες να κάνουν τις πρώτες τους ´πεταλιές´ για να αισθανθούν την ασφάλεια και τη χαρά που μια βόλτα με το ποδήλατο μπορεί να δώσει, ξεκίνησαν την περασμένη Τετάρτη στο Πάρκο Κυκλοφορικής Αγωγής στο Καμπάνι Ακρωτηρίου.
Τα μαθήματα παραδίδονται από προπονητές του ΤΑΛΩ – ΑΝΕΚ LINES και σ’ αυτά συμμετέχουν παιδιά της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Ακρωτηρίου.
Μιλώντας στα ´Χ.Ν.´ ο βοηθός προπονητής του ΤΑΛΩ – ΑΝΕΚ LINES,  Γιάννης Φραγκιουδάκης, υπογράμμισε ότι «τα μαθήματα που πραγματοποιούμε είναι μια προσπάθεια για τα παιδιά του Δήμου Ακρωτηρίου να έρθουν πιο κοντά στο ποδήλατο. Η εκπαίδευσή μας περιλαμβάνει τη γνωριμία των μικρών παιδιών με τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας για πεζούς και οδηγούς, τη σωστή χρήση και λειτουργία του ποδηλάτου στους δρόμους της πόλης, τη χρήση κράνους  καθώς και τον κίνδυνο που διατρέχουν όταν πλέον θα μπορούν να κινούνται σε  πραγματικές συνθήκες αστικού δρόμου». O ίδιος πρόσθεσε ότι «παράλληλα μέσα από ειδικά παιδαγωγικά παιχνίδια, τα παιδιά αποκτούν  την απαραίτητη ισορροπία και αυτοσυγκέντρωση που χρειάζεται όταν κινούνται με το  ποδήλατό τους». «Σκοπός των μαθημάτων είναι να αφομοιώσουν τα μικρά παιδιά  μία σωστότερη -σε σχέση με τους ενηλίκους- κυκλοφοριακή συμπεριφορά. Με τον τρόπο αυτό πιστεύουμε ότι η νέα γενιά μπορεί να εγγυηθεί την κυκλοφορία στους δρόμους, τους πεζόδρομους και τα πεζοδρόμια, τόσο από πλευράς οδικής ασφάλειας, όσο και από πλευράς ευγένειας και πολιτισμού», συμπλήρωσε τέλος  ο κ. Φραγκιουδάκης. Να σημειώσουμε ότι τα μαθήματα πραγματοποιούνται  κάθε Τετάρτη και Πέμπτη, 6.30 – 7.30 μ.μ. και θα διαρκέσουν μέχρι τις 31 Αυγούστου.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Χρήσιμα