Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου, 2024

Εκθεση ζωγραφικής Αλεξάνδρας Μανουσάκη

Τη δεύτερη προσωπική της έκθεση με τίτλο ´κόφ’ το´ παρουσιάζει στο Μοναστήρι του Καρόλου η ζωγράφος Αλεξάνδρα Μανουσάκη.
Μιλώντας στα ´Χ.Ν.´ η καλλιτέχνις τόνισε ότι «στην έκθεση αυτή παρουσιάζονται 23 έργα εμπνευσμένα από το ιαπωνικό χαρτί Chiyugami, το οποίο χρησιμοποιείται μαζί με φύλλα χρυσού, χρώμα, μέταλλο, νερομπογιές, μελάνι, ξύλο και χάντρες». Από την πλευρά του ο Κάρολος Καμπελόπουλος υπογράμμισε: «Είμαι πολύ περήφανος γιατί πάντοτε ξεκινάω τις εκθέσεις έργων με νέους καλλιτέχνες καθώς επίσης και πολύ χαρούμενος που για δεύτερη φορά το Μοναστήρι του Καρόλου φιλοξενεί έργα της σπουδαίας ζωγράφου Αλεξάνδρας Μανουσάκη».
Να σημειωθεί ότι όλα τα έργα είναι προς πώληση και μέρος των εσόδων της έκθεσης θα διατεθεί στην ΕΛΕΠΑΠ Χανίων, Κέντρο για παιδιά με ειδικές ανάγκες. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 28 Ιουλίου και λειτουργεί τις ώρες 6 μ.μ. – 11 μ.μ.
Σύντομο βιογραφικό  
Η Αλεξάνδρα Μανουσάκη γεννήθηκε στην Ουάσινγκτον, το 1984. Από μικρή ηλικία την εντυπωσίαζε κάθε μορφή τέχνης. Το 2002 αποφοίτησε από το Washington International School όπου ασχολήθηκε με την τέχνη ως μέρος της διπλωματικής της εργασίας. Παράλληλα, μαθήτευσε την τέχνη της ζωγραφικής δίπλα στον Peter Galifianakis καθώς και στη Σχολή ζωγραφικής Corcoran. Το 2002 μετακόμισε στη Νέα Υόρκη όπου αποφοίτησε από το New York University’s Gallatin School of Individualized Study από όπου και απέκτησε Bachelor of Arts, με ιδιαίτερη έμφαση στον Ελληνισμό, στην Τέχνη και στις επιχειρήσεις. Στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης μαθήτευσε δίπλα στον Juan Jose Robles. Το 2005, ένα χρόνο πριν την αποφοίτησή της, έκανε σεμινάρια ζωγραφικής για πέντε μήνες στη Φλωρεντία. Το 2007 μετακόμισε στα Χανιά προκειμένου να διευθύνει την επιχείρηση της οικογενείας της, την Οινοποιία Μανουσάκη.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Χρήσιμα