Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου, 2024

Απονομή βεβαιώσεων

Απονομή βεβαιώσεων στους καταρτιζομένους του ΚΕΚ Μεγαλόνησος που συμμετείχαν στο πρόγραμμα ´Οροφοκομία´, πραματοποιήθηκε  χθες το πρωί στην αίθουσα του Θεραπευτηρίου  Χρονίων Παθήσεων Χανίων (ΘΧΠΧ).
Παράληλα στην ημερίδα εκλεκτοί  ομιλητές ανέπτυξαν το θέμα ´Καινοτόμες δράσεις Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Κατάρτισης ανέργων με υποχρεωτική – εγγυημένη απασχόληση σε θέματα τουρισμού (προοπτικές – προβλήματα σε τοπικό επίπεδο)´. Η Ευτυχία Σπυριδάκη, διευθύντρια του ΚΕΚ Μεγαλόνησος στην ομιλία της αναφέρθηκε στις καινοτόμες δράσεις και στα γενικά χαρακτηριστικά  του προγράμματος ´Οροφοκομία´ τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι  «στόχος του προγράμματος ήταν η συνεχής αναβάθμιση των γνώσεων και δεξιοτήτων των καταρτιζομένων σε συνδυασμό με τη δυναμική προσαρμογή τους στις απαιτήσεις της σύγχρονης οικονομίας, οι οποίες συμβάλλουν στη μείωση της ανεργίας και στη βελτίωση της κοινωνικής θέσης και του βιοτικού επιπέδου των ανέργων».
 Η διοικήτρια του ΘΧΠΧ, Αμαλία Μπασιά -Θεοδωράκη, στην ομιλία της αναφέρθηκε στον ρόλο και τα οφέλη των Κοινοτικών Προγραμμάτων. Η κα Μπασιά, μεταξύ άλλων, είπε: «Οφείλουμε να στοχεύσουμε στην περαιτέρω ενεργοποίηση πόρων με στόχο όχι μόνο την ανάπτυξη και πρόοδο της ελληνικής κοινωνίας αλλά και την αντιμετώπιση και εξάλειψη των προβλημάτων που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα, όπως η ανεργία, η φτώχεια, ο κοινωνικός αποκλεισμός. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει με γρήγορους ρυθμούς να επανεξετάσουμε τις ανάγκες μας και να στοχεύσουμε στα προγράμματα εκείνα, που είναι τα πλέον κατάλληλα για τις συγκεκριμένες συνθήκες».  
Ο αντιδήμαρχος Χανίων Μανούσος Λιονάκης στον σύντομο χαιρετισμό του υπογράμμισε ότι «ο τουριστικός κλάδος της ΕΕ αποτελείται από δύο εκατομύρια εταιρείες περίπου, κυρίως μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Λόγω της οικονομικής βαρύτητάς του, αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της ευρωπαϊκής οικονομίας και, συνεπώς, χρειάζονται μέτρα γαι την οργάνωση και την ανάπτυξή του».
Στην ημερίδα συμμετείχαν και μίλησαν ακόμα ο δήμαρχος Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκης, ο πρόεδρος του ΕΒΕΧ Γιάννης Μαργαρώνης, ο γενικός διευθυντής του ξενοδοχείου Olympic, Ν. Ρεθύμνης Στέλιος Κόττας, η υπεύθυνη των κοινωνικά ευάλωτων ομάδων του ΚΕΚ Μεγαλόνησος Λαμπρινή Τασιούδη, ο πρώην διοικητής του ΘΧΠΧ Στέλιος Καλαϊτζάκης καθώς και η Ειρήνη Μανωλακάκη που συμμετείχε στο Πρόγραμμα Επαγγελματικής Κατάρτισης.
Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε η περιφερειακή σύμβουλος εκπρόσωπος Περιφερειακής Ενότητας Χανίων Μαίρη Τζανακάκη, ενώ στην εκδήλωση  παρευρέθησαν ακόμα οι  Μανώλης Μαυρεδάκης δημοτικός σύμβουλος Χανίων, η Μαριάννα Κορωνιωτάκη διευθύντρια του ΘΧΠΧ και  η Στέλλα Χαριτάκη, πρώην μέλος του ΔΣ του ΘΧΠΧ.
Στο τέλος της εκδήλωσης έγινε απονομή βεβαιώσεων στους καταρτιζομένους του ΚΕΚ Μεγαλόνησος, ενώ ακολούθησε μικρή δεξίωση.  
Να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα ´Οροφοκομία´ (Κατάρτιση ανέργων σε πιστοποιημένα Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΚ) με υποχρεωτική απασχόληση σε θέσεις συναφείς με θέματα τουρισμού) διήρκεσε  από τις 15/2 έως 26/6/2012 και υλοποιήθηκε με επιτυχία από το ΚΕΚ Μεγαλόνησος. Το πρόγραμμα αυτό έγινε με συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Χρήσιμα