Τη δεκαετία του 1920 δεν υπήρχαν Ανώτατες Σχολές Οικονοµικών και οι ενδιαφερόµενοι για τέτοιες σπουδές φοιτούσαν σε δυο τρεις ιδιωτικές Ανώτερες Σχολές στην Αθήνα.
Από µια τέτοια Σχολή αποφοίτησε το 1920 και ο Γεώργιος Ι. Πλυµάκης και τον ίδιο χρόνο στέλιωσε την πρώτη όµοια Σχολή στην Κρήτη.
Από το φυλλάδιο Κανονισµού της που κυκλοφόρησε αργότερα, αναφέρονται σαν διδασκόµενα µαθήµατα: Λογιστική, Γενική ∆ιπλογραφικώς. Εµπορική, Βιοµηχανική, Τραπεζική, Γεωργική, Εταιριών, κλπ. Εµπορική αλληλογραφία, Στοιχεία Εµπορικού ∆ικαίου, Εµποριολογία. Προαιρετικά µια από τέσσερις γλώσσες. Η διδασκαλία αναφέρει ότι ήταν ατοµική και υπήρχε και νυχτερινό τµήµα καθώς και δικαίτερον τµήµα… δεσποινίδων. Αποφοιτήσαντες απ’ την σχολή διέπρεψαν σαν διευθυντές τραπεζών, οικονοµικών υπηρεσιών κλπ. Είχε επιδιώξει την ίδρυση και σε άλλες πόλεις της Κρήτης παρόµοιων διδακτηρίων.
Τότε εξέδωσε και το πρώτο και ίσως µοναδικό µέχρι σήµερα στην Κρήτη, σχετικό περιοδικό µε τίτλο “Το Εµπόριον”.
Ο Γεώργιος Πλυµάκης, µετά από χρόνια, κλήθηκε και ανέλαβε την διοίκηση της τότε Τράπεζας Κρήτης σαν αναγνωρισµένος, πλέον επιτυχηµένος οικονοµικός επιστήµονας.