Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου, 2024

Από σχολείο, ξενώνας

Στην  διαδρομή ενός κατεδαφιστέου ιστορικού σχολικού συγκροτήματος, (πρώην Δημοτικό  Σχολείο και Γυμνάσιο Κολυμβαρίου),  τη διατήρηση του καθώς και τη δημιουργία μιας  πετυχημένης Δημοτικής Επιχείρησης, ήταν αφιερωμένη η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης στον αύλειο χώρο του ξενώνα “Δίκτυννα”.
Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο  ο δήμαρχος Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκης επεσήμανε ότι « η επιχείρηση-στο σύνολο των μετοχών της- ανήκει πλέον στο Δήμο Πλατανιά. Είναι πολύ σημαντική επιχείρηση με έναν πολύ σημαντικο ρόλο. Όταν αναλάβαμε τη Δημοτική Αρχή, κάποιες οικονομικές εκρεμότητες που δημιουργούσαν μια οικονομική ασφυξία, σε συνεργασία με τον πρόεδρο, κ. Σημαντηράκη καταφέραμε να τις λύσουμε πριν μερικούς μήνες με επιτυχία. Αυτή τη στιγμή η “Δίκτυννα” μπορεί να αναπτύξει χωρίς πρόβλημα πλέον τις δραστηριότητες της κανονικά, όπως προβλέπει το καταστατικό της».
Ο κ. Μαλανδράκης υπογράμμισε ότι «όλα τα παλιά  κτήρια στο Δήμο μας, θέλουμε να παραμείνουν “ζωντανά” και ανοικτά σε όλους, ώστε να  προάγουν τον ρόλο για τον οποίο φτιάχτηκαν. Έτσι τόσο για το Μουσείο Αλιείας, όσο για την “Δίκτυννα”, οι χρήσεις οι οποίες επιτελούν,  είναι χρήσεις που βοηθούν στην ανάπτυξη του τόπου».
Ο πρόεδρος του Δ.Σ. της Επιχείρησης «Δίκτυννα» Πολυχρόνης Σημαντηράκης  σε δήλωση του τόνισε ότι «το κτήριο που στεγάζεται πλέον η επιχείρηση “Δίκτυννα” είναι πλέον των 100 ετών. Κτίστηκε το 1908 ενώ από το 1910  φιλοξένησε το δημοτικό σχολείο, γυμνάσιο και αργότερα το νηπιαγωγείο. Στη συνέχεια αναπαλαιώθηκε κρατώντας όμως τα αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά του και τώρα στεγάζει την Δημοτική επιχείρηση “Δίκτυννα”. Είναι ένα τουριστικό κατάλυμα και φιλοξενεί  άτομα τρίτης ηλικίας. Ο σκοπός της εκδήλωσης είναι  να καταγραφεί η ιστορία του  σχολικού συγκροτήματος, καθώς και της εταιρείας, με στόχο να τη γνωρίσει ο κόσμος».
 «Η λειτουργία της “Δίκτυννα”  δίνει μια οικονομική “ανάσα”  στην τοπική κοινωνία», κατέληξε ο κ. Σημαντηράκης, ο οποίος ήταν και ο κύριος ομιλητής της εκδήλωσης. Στην ομιλία του μεταξύ άλλων αναφέρθηκε  στην αναπαλαίωση του σχολικού συγκροτήματος και τη δημιουργία της Δημοτικής Επιχείρησης «Δίκτυννα». Να σημειωθεί ότι ο ξενώνας “Δίκτυννα” αποτελείται από 9 τετράκλινα δωμάτια. Κάθε δωμάτιο,είναι δίχωρο, αναπτυσσόμενο σε δύο επίπεδα (σοφίτα), διαθέτει λουτρό, ηλεκτρική κουζίνα, ψυγείο, τραπέζι κουζίνας και σαλονιού, καθώς και όλα τα απαραίτητα οικιακά σκεύη, ενώ υπάρχει και κεντρικός κλιματισμός σε όλα τα δωμάτια. Ο ξενώνας φιλοξενούσε μέχρι και πέρυσι, άτομα της τρίτης ηλικίας,συνεργαζόμενος με το πρόγραμμα του Υπουργείου Υγείας, κατά την θερινή περίοδο, προσφέροντας στους παραθεριστές διανυκτέρευση και πλήρη διατροφή. Από φέτος όμως, και για την ενίσχυση των οικονομικών της επιχείρησης, ο ξενώνας θα λειτουργεί κανονικά όλο τον χρόνο, αφού η Δημοτική Επιχείρηση συμμετέχει στο πρόγραμμα του κοινωνικού τουρισμού του Ο.Γ.Α.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Χρήσιμα