Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου, 2024

Μνήμη θυμάτων τροχαίων

Mε τη συμμετοχή μελών του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών θα πραγματοποιηθεί -για πρώτη φορά στην Κρήτη- την ερχόμενη Κυριακή, στις 7 μ.μ., στον Ιερό Ναό Αγίου Χριστοφόρου, στο πάρκο ´Χρήστος Πολέντας´ (θέση Νεραντζιά), στις Βουκολιές, διαχριστιανική προσευχή στη μνήμη των θυμάτων της ασφάλτου. Μιλώντας στα ´Χ.Ν.´ ο  πρόεδρος του Συλλόγου Αρωγής και Αλληλεγγύης Οικογενειών Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων Χανίων ´Ο Αγιος Χριστόφορος´, κ. Σταύρος Πολέντας, επεσήμανε  ότι «είναι η πρώτη φορά που το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών θα βρεθεί στην πόλη μας για να τιμήσει στο μοναδικό παγκοσμίως πάρκο τροχαίων δυστυχημάτων τη μνήμη όλων των θυμάτων της ασφάλτου. Στην προσευχή από πλευράς Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών θα συμμετάσχουν τα μέλη των προκαταρκτικών επιτροπών εργασίας και το εκτελεστικό προσωπικό, που θα βρίσκεται στην Κρήτη, αλλά κυρίως τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής (συμπεριλαμβανομένου του προέδρου και των δύο αντιπροέδρων της Κεντρικής Επιτροπής και του γενικού γραμματέως).
Συνολικά περί τα τριάντα περίπου άτομα από διάφορες Εκκλησίες και Ομολογίες από διάφορα μήκη και πλάτη της υφηλίου. Το τρισάγιο στη μνήμη των θυμάτων της ασφάλτου θα τελέσει ο μητροπολίτης Σασίμων κ. Γεννάδιος, εκπρόσωπος του Οικομενικού Πατριαρχείου, αντιπρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών». Ο κ. Πολέντας πρόσθεσε ακόμα      «το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών είναι μια οικουμενική χριστιανική οργάνωση της οποίας σκοπός είναι η προώθηση της χριστιανικής ενότητας. Αποτελεί κοινωνία 340 εκκλησιών, από τις οποίες οι 157 είναι μέλη του και αντιπροσωπεύει πάνω από 500 εκατομμύρια Χριστιανούς, σε περισσότερες από 100 χώρες. Γ.Γ. του Συμβουλίου είναι από το 2010 ο Ολαβ Φίξε Τβάιτ, από την εκκλησία της Νορβηγίας, η οποία συγκαταλέγεται στις Λουθηρανικές εκκλησίες.
Ο ίδιος σημείωσε ότι «μετά το τέλος του Τρισάγιου και στο σημείο όπου υπάρχει το Δέντρο των Εθνών του Ο.Η.Ε. και η μαρμάρινη πλάκα, θα πραγματοποιηθούν αποκαλυπτήρια μιας ακόμη πλάκας, στην οποία θα αναγράφεται μήνυμα του Γ.Γ. του Π.Σ.Ε. για την απότιση φόρου τιμής στη μνήμη των θυμάτων από τροχαία δυστυχήματα, ενώ στη συνέχεια, παρουσία στρατιωτικού αγήματος και στρατιωτικής μπάντας, θα πραγματοποιηθεί επίσημη έπαρση της σημαίας του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Χρήσιμα