Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου, 2024

Εκθεση ζωγραφικής του Κωνσταντίνου Ράμμου

«Με τη νέα δουλειά του ο Κωνσταντίνος Ράμμος επιχειρεί, με πρωτότυπες μεγάλες συνθέσεις, έναν ζωγραφικό διάλογο ανάμεσα στο ανθρώπινο σώμα και στο υγρό στοιχείο», τόνισε η κριτικός και ιστορικός Τέχνης Αθηνά Σχινά, στα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής του  Κωνσταντίνου Ράμμου με τίτλο ´Εν Υδασι´, που πραγματοποιήθηκαν προχθες το βράδυ στη γκαλερί ´Rosewood´.
Η κα Σχινά υπογράμμισε ότι «πρόκειται για εικόνες φωτός που πραγματοποιούνται με καταιγισμό χρωμάτων, ευφάνταστους συνδυασμούς και λεπτή εικαστική προσέγγιση. Τα ανθρώπινα σώματα μετεωρίζονται, βυθίζονται και άλλοτε αναδύονται από το νερό, μέσα από τις διαθλάσεις του φωτός, των χρωμάτων και των σχημάτων». Η ίδια πρόσθεσε: «Ο Κωνσταντίνος Ράμμος από τα πρώτα του ήδη έργα, παρουσίασε τον προβληματισμό του γύρω από τη χωροπλαστική κίνηση της μορφής. Τα σώματα των λουσμένων του βουτούν στα νερά μέσα από μια ποικιλία εντάσεων και μετατονισμών, που φανερώνει η δυναμική φορά και ο τρόπος της κίνησής τους. Χωρίς η φόρμα να διαλύεται και να εξαφανίζει τα αναγνωριστικά της χαρακτηριστικά, ο Κωνσταντίνος Ράμμος με εξπρεσιονιστική τόλμη και μετεμπρεσιονιστική κατανομή του χρωματικού πεδίου, δημιουργεί έμμεσες αναφορές σχετικά με την αναγέννηση, με τον μανιερισμό και τον κόσμο του μπαρόκ. Μεταφέροντας τον μύθο του Ικαρου και της πτώσεις του στη σημερινή πραγματικότητα».

Σύντομο βιογραφικό
Ο Κωνσταντίνος Ράμμος γεννήθηκε το 1955. Σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Παρίσι με υποτροφία της γαλλικής κυβέρνησης. Εχει πραγματοποιήσει ως τώρα 25 ατομικές εκθέσεις και έχει πάρει μέρος σε περισσότερες από 100 ομαδικές. Εχει συμμετάσχει και σε αρκετές επίσημες ομαδικές παρουσιάσεις της σύγχρονης ελληνικής ζωγραφικής σε Γαλλία, Πολωνία, Ηνωμένες Πολιτείες, Ισπανία, Ελβετία, Βέλγιο, Κωνσταντινούπολη και Κύπρο.
Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 7 Σεπτεμβρίου και θα είναι ανοικτή από Δευτέρα έως Παρασκευή 10 π.μ. – 2 μ.μ. και 7 – 10 μ.μ.
Σάββατο και Κυριακή κλειστά.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Χρήσιμα