Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου, 2024

Φλόγα εθελοντισμού

Η Φλόγα της 10ης  Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών άναψε  για 5η συνεχόμενη χρονιά χθες το απόγευμα στην πόλη μας. Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν λίγο μετά τις 6 μ.μ. από το Ακρωτήρι με μοτοσυκλετιστές να μεταφέρουν τη Φλόγα στα Χανιά.
Η πρώτη στάση έγινε στη βίλα Κούνδουρου, όπου τη Φλόγα παρέλαβαν ποδηλάτες του ´Τάλως – ΑΝΕΚ LINES´  και στη συνέχεια, μέσω της οδού Ελ. Βενιζέλου, έφτασαν στη Δημοτική Αγορά. Εκεί την παρέλαβε ο παραολυμπιονίκης Αντώνης Τσαπατάκης και μέσω της οδού Χάληδων, η Φλόγα κατέληξε στο Γιαλί Τζαμισί, όπου και πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση, η οποία περιελάμβανε ομιλίες και πλούσιο κρητικό μουσικοχορευτικό πρόγραμμα.   
Σε σύντομο χαιρετισμό του ο αντιδήμαρχος Χανίων, Δημήτρης Λειψάκης, τόνισε ότι «ο εθελοντισμός σώζει ζωές και αυτό γίνεται πράξη καθημερινά μέσα από τις προσπάθειες που καταβάλλει ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Χανίων. Ο Δήμος Χανίων στηρίζει τέτοιες δράσεις που έχουν σκοπό και στόχο την ίδια τη ζωή». Η αντιδήμαρχος Χανίων, αρμόδια σε θέματα Κοινωνικής Πολιτικής, Χρυσούλα Χατζηδάκη, στον χαιρετισμό της επεσήμανε: «Το αίμα είναι ένα αγαθό που δεν αγοράζεται ούτε παράγεται, αλλά μόνο προσφέρεται. Είναι ένα δώρο ζωής γι’ αυτούς που το έχουν ανάγκη. Ενα αγαθό που δεν αποτελεί έμπρακτη απόδειξη κοινωνικής αλληλεγγύης, αλλά πραγματικά αποτελεί πυλώνα στήριξης της δημόσιας υγείας, γιατί όλοι γνωρίζουμε ότι η χώρα μας αντιμετωπίζει ανεπάρκεια στην ανάγκη αίματος κάθε χρόνο».
Από την πλευρά της η πρόεδρος του Συλλόγου Δέσποινα Ροδουσάκη, αφού ευχαρίστησε τους Φορείς καθώς και όλους όσοι στηρίζουν τις προσπάθειες του Συλλόγου, υπογράμμισε ότι «η Λαμπαδηδρομία ξεκίνησε πριν από δέκα χρόνια από μία ομάδα μικρών παιδιών από την Κόρινθο. Με την πρωτοβουλία τους αυτή θέλησαν να περάσουν το μήνυμα του εθελοντισμού και τα κατάφεραν. Ο Σύλλογός μας, στα τέσσερα χρόνια λειτουργίας του, έχει φτάσει να έχει ως σήμερα 300 εθελοντές αιμοδότες, ενώ  την περασμένη χρονιά καταφέραμε να συγκεντρώσουμε 564 φιάλες αίματος, αριθμό που πιστεύουμε ότι θα ξεπεράσουμε φέτος».
«Τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει σημαντικά άλματα στον τομέα του εθελοντισμού και της αιμοδοσίας στην πόλη μας, με αποτέλεσμα να υπάρχει αυτάρκεια σε φιάλες αίματος, ενώ αξίζει να τονιστεί ότι αρκετές φορές το Γ.Ν.Χ. έχει αποστείλει φιάλες αίματος σε άλλες περιοχές της Ελλάδος που αντιμετωπίζουν πρόβλημα», τόνισε ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου, Γιάννης Δερμιτζάκης. Το δικό του μήνυμα έστειλε και ο π. Γεώργιος Περάκης, εφημέριος της Αγίας Μαρίνας και εκπρόσωπος της Μητρόπολης Κυδωνίας και Αποκορώνου, λέγοντας ότι  «και η φετινή Λαμπαδηδρομία δημιουργεί ένα ´ξύπνημα´ μπροστά στη νάρκη των ειδήσεων που καθημερινά μας ´βομβαρδίζουν´. Είστε αξιέπαινοι γιατί ´σπάτε´ αυτό το κατεστημένο. Οπως ο Χριστός έχυσε το αίμα του για τη σωτηρία των ανθρώπων, έτσι το να δώσεις δύο σταγόνες αίμα για τον συνάνθρωπό σου, είναι ύψιστο χρέος και μεγάλη αποστολή. Η Φλόγα που κρατήσατε και περιοδεύει σε όλες τις πόλεις της Ελλάδος -και όχι μόνο- μας κάνει να καταλαβαίνουμε ότι όλοι μας είμαστε παιδιά ενός Θεού και έχουμε ευθύνες για τον συνάνθρωπό μας».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Χρήσιμα