Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου, 2024

Διαμαρτυρία στη ΔΕΗ

Τη συμπαράστασή τους σε πενταμελή οικογένεια, της οποίας, λόγω αδυναμίας πληρωμής του ρεύματος, η ΔΕΗ προχώρησε σε διακοπή της ηλεκτροδότησης, δήλωσαν χθες το πρωί, με παράσταση διαμαρτυρίας, έξω από τα γραφεία της Επιχείρησης, μέλη του Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων, του Σωματείου Τροφίμων – Ποτών, του Συνδικάτου Οικοδόμων και η Λαϊκή Επιτροπή Νέας Χώρας.
Μιλώντας στα ´Χ.Ν.´ η πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων τροφίμων – ποτών, Αγγελική Αλαμάνου, ανέφερε ότι η κινητοποίηση έγινε με αφορμή τη διακοπή ρεύματος σε πενταμελή οικογένεια, με δύο άνεργους γονείς και τρία παιδιά, εκ των οποίων το μικρότερο 19 μηνών. Αυτή είναι μία από τις δεκάδες οικογένειες που δέχονται το ίδιο πλήγμα στην εποχή μας. Μιλάμε για οικογένειες λαϊκές που δεν έχουν να καλύψουν τις ανάγκες τους και ενώ έχουν προηγηθεί χρόνια δουλειάς έχουν φτάσει στο σημείο να μην μπορούν να πληρώσουν βασικές ανάγκες όπως το ρεύμα και το νερό».
Η κα Αλαμάνου υπογράμμισε ακόμα ότι «όλοι μαζί πρέπει να υψώσουμε ένα τείχος απέναντι  στα αποτελέσματα αυτών των μέτρων που λαμβάνει διαδοχικά η κυβέρνηση στις πλάτες τις δικές μας, για να μπορέσουμε να βρούμε κάποια λύση», ενώ πρόσθεσε ότι «δεν θα αφήσουμε να παιδιά μας να πεινάσουν για να πληρώσουμε το όποιο χαράτσι, γι’ αυτό καλούμε την ερχόμενη Τετάρτη το πρωί, φορείς και σωματεία, να συγκεντρωθούμε στην Εφορία, για  να φωνάξουμε ενάντια στα καινούργια μέτρα που σχεδιάζει και υλοποιεί η κυβέρνηση, μέτρα που οδηγούν τον λαό σε εξαθλίωση».
Από την πλευρά της το μέλος της επιτροπής Νέας Χώρας, Σοφία Παπαδοπούλου, επεσήμανε ότι «πρέπει όλοι μας να συσπειρωθούμε στα σωματεία μας, ώστε μέσα από αυτά να μπορέσουμε να αγωνιστούμε   για τα δικαιώματα τα οποία κατακτήθηκαν παλαιότερα με αγώνες. Γι’ αυτό χρειάζεται εμείς σήμερα να διασφαλίσουμε ό,τι μπορούμε και να παλέψουμε και για κάτι καλύτερο».  
 Σε ανακοίνωση των παραπάνω σωματείων, μεταξύ άλλων, αναφέρεται ότι «με το βάθεμα της οικονομικής κρίσης στη χώρα μας, τα προβλήματα για τη λαϊκή οικογένεια οξύνονται μέρα με τη μέρα. Οι περικοπές στους μισθούς, οι απολύσεις, η αύξηση της ανεργίας, οι περικοπές στους τομείς της Υγείας και της Παιδείας έχουν οδηγήσει τα λαϊκά νοικοκυριά στην εξαθλίωση, στην αδυναμία πληρωμής λογαριασμών. Τα προβλήματα αυτά αντιμετωπίζουν καθημερινά και οι χανιώτικες οικογένειες. Το χαράτσι στα ακίνητα μέσω της ΔΕΗ έρχεται για να μαζέψουν περισσότερα χρήματα για το κεφάλαιο. Δεν πληρώνουμε. Δεν έχουμε να πληρώσουμε, δεν τους χρωστάμε», ενώ σε κάποιο άλλο σημείο της ανακοίνωσης τονίζεται ότι «απαιτούμε να παρθούν πίσω τα χαράτσια. Δεν καταβάλλουμε ούτε ένα ευρώ από όσα ζητούν, θα αποκρούσουμε κάθε προσπάθεια της ΔΕΗ να κόψει το ρεύμα στις οικογένειές μας. Δεν θα επιτρέψουμε να μείνει χωρίς ρεύμα, νερό ή θέρμανση καμία οικογένεια. Κανένας μόνος του!».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

1 Comment

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Χρήσιμα