Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου, 2024

Καταγραφή προβλημάτων της εκπαίδευσης

Η καταγραφή των προβλημάτων στον χώρο της εκπαίδευσης συζητήθηκε σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στο Τεχνικό Επιμελητήριο από τον Σύλλογο Γυναικών Χανίων.
Μιλώντας στα ´Χ.Ν.´ η πρόεδρος του Δ.Σ. των γυναικών, Ασημίνα Καραμπέτσου, επεσήμανε ότι «με την εκδήλωση αυτή ο Σύλλογός μας συνεχίζει την παρέμβασή του στα τοπικά δρώμενα». Η ίδια υπογράμμισε ότι στον χώρο της παιδείας «υπάρχουν πολλά ανοικτά μέτωπα. Από τις μικρές βαθμίδες που είναι οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, μέχρι και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, αλλά και την είσοδο στα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας».
Από την πλευρά της η εκπαιδευτικός και μέλος του Συλλόγου γυναικών, Ειρήνη Πενταράκη, υπογράμμισε ότι «το πρόβλημα γενικότερα της εκπαίδευσης δεν ήρθε λόγω της οικονομικής κρίσης, αλλά είναι μια γενικότερη πολιτική η οποία ακολουθείται σε όλη την Ευρωπαϊκή Ενωση, που δεν είναι άλλη από την υποχρηματοδότηση της παιδείας, με σκοπό να εισέλθουν στον χώρο οι ιδιώτες. Επειδή όμως η λαϊκή οικογένεια έχει κάθε δικαίωμα να μορφώνει τα παιδιά της για να μπορούν να διεκδικήσουν αργότερα ένα καλύτερο αύριο, γι’ αυτό κι εμείς παλεύουμε συλλογικά και προσπαθούμε να βρούμε λύσεις». Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με παράσταση κουκλοθεάτρου «Ο Ερωτόκριτος» από τον κουκλοθίασο «Κου-κλό» με τους: Δρακοπούλου Ε., Χρηστάκη Γ. και Αναγνωστάκη Γ.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Χρήσιμα