Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου, 2024

Διαφήμιση για τα τοπικά προϊόντα

«Το φεστιβάλ ´Κερνάμε Ελλάδα´ θα διαφημίσει όχι μόνο την Ελλάδα αλλά και τα Χανιά με τον καλύτερο τρόπο. Δεκατρείς Περιφέρειες της Ελλάδας θα επιδοθούν από τις 19 έως τις 21 Οκτωβρίου σε έναν μαραθώνιο που θα περιλαμβάνει γεύσεις, αρώματα και χρώματα από κάθε γωνιά της χώρας».
Αυτό τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης Απόστολος Βουλγαράκης, σε συνέντευξη Τύπου για το συγκεκριμένο φεστιβάλ.  
Ο κ. Βουλγαράκης επεσήμανε ακόμα ότι «από την πλευρά μας θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να υποδεχτούμε και να αντεπεξέλθουμε στις ανάγκες  αυτού του φεστιβάλ. Ήδη οι εργασίες ανακαίνισης στο Εκθεσιακό Κέντρο της Αγιάς Χανίων προχωράνε με γρήγορους ρυθμούς και θεωρώ ότι όλα θα κυλήσουν όπως τα έχουμε σχεδιάσει».
«Το σημαντικό αυτό φεστιβάλ», τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης, «θα προβάλει τα Χανιά με τον καλύτερο τρόπο, αφού για τρεις ημέρες, όλα τα μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα της χώρας θα έχουν εκτενή αναφορά, με ζωντανές συνδέσεις από τον χώρο του φεστιβάλ». «Είναι μια γιορτή διαφορετική από τις άλλες χωρίς να έρχεται σε αντιπαράθεση με καμία άλλη δράση που πραγματοποιείται στην πόλη μας».
«Εχουμε εξασφαλίσει την διαβεβαίωση ότι το Φεστιβάλ ´Κερνάμε Ελλάδα´ του 2013, θα πραγματοποιηθεί και πάλι στην πόλη μας», κατέληξε.  
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Ν. Χανίων, Μανώλης Γιαννούλης, δήλωσε ότι «οφείλω να δώσω τα συγχαρητήριά μου στον κ. Βουλγαράκη για την πρωτοβουλία αυτή, να διοργανώσει το σημαντικό αυτό φεστιβάλ στην πόλη μας. Τέτοιες πρωτοβουλίες βοηθούν και την προώθηση των προϊόντων του τόπου αλλά και τον τουρισμό. Εμείς βρισκόμαστε δίπλα, θα συμμετέχουμε στο φεστιβάλ με ένα περίπτερο, ενώ είμαστε βέβαιοι ότι συνεχίζοντας αυτήν την έκθεση και τα επόμενα χρόνια, τα οφέλη για τα Χανιά θα είναι σημαντικά».   
«Το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο στηρίζει αυτήν την προσπάθεια. Είναι πολύ σημαντικό αυτή την πολύ δύσκολη εποχή της οικονομικής κρίσης, να γνωρίσουμε και να αρχίσουμε να καταναλώνουμε ελληνικά προϊόντα από ελληνικές επιχειρήσεις», ανέφερε σε σύντομη δήλωσή του ο πρόεδρος του ΕΒΕΧ, Γιάννης Μαργαρώνης.  Να σημειωθεί ότι στο φεστιβάλ παραγωγοί από διάφορες περιοχές της χώρας,  θα παρουσιάσουν τα προϊόντα τους, ενώ οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τον τρόπο παρασκευής παραδοσιακών προϊόντων, από γλυκά του κουταλιού μέχρι σαπούνια!   
Σε σχετική ανακοίνωση της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων αναφέρεται ότι η ανάδειξη των τοπικών προιόντων είναι ένας από τους στόχους του φεστιβάλ ´Κερνάμε Ελλάδα´ που διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και της Ενωσης Περιφερειών Ελλάδας.
Χθες, στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, με σκοπό την καλύτερη προετοιμασία του φεστιβάλ, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν περιφερειακοί σύμβουλοι, ο πρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Χανίων, ο πρόεδρος της  Ενωσης Ξενοδόχων, εκπρόσωποι όλων των Δήμων, ο Σύλλογος Κτηνοτρόφων, ο εκπρόσωπος του ΓΕΩΤΕΕ, ο εκπρόσωπος των αρχιμαγείρων.
Όλοι συμφώνησαν στην αναγκαιότητα διοργάνωσης του φεστιβάλ που, όπως ανακοίνωσε η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, «σκοπό έχει την ανάδειξη και δικτύωση των προϊόντων του πρωτογενούς και δευτερογενούς τομέα σε συνδυασμό με τον τουρισμό και τη γαστρονομία. Ειδικά για την κρητική διατροφή είναι μια μοναδική ευκαιρία να αναδειχθεί και να τη γνωρίσει όλη η Ελλάδα».
Η Π.Ε. Χανίων καλεί όλες τις επιχειρήσεις της Κρήτης να συμμετάσχουν στο φεστιβάλ με δεδομένο ότι η συμμετοχή είναι δωρεάν.
Πληροφορίες: 2821340200 – 2821340115
Αρμόδιοι: Βενιανάκης Δημήτριος – Διγενάκη Σοφία.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Χρήσιμα