Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου, 2024

8η κλασική ανάβαση Ομαλού

Επανερχόμαστε σήμερα με τις δηλώσεις και κάποιες από τις συμμετοχές από την 8η κλασική ανάβαση Ομαλού που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή στην πόλη μας.
Να σημειώσουμε ότι στο φύλλο των ´Χ.Ν.´ της περασμένης Δευτέρας υπήρχε εκτενές ρεπορτάζ και φωτογραφικό υλικό με τους πρωταγωνιστές, τα αποτελέσματα αλλά και τις απονομές.

Δηλώσεις
«Ενας ασφαλής αγώνας όπως πάντα σε υπέροχες διαδρομές» υπογράμμισε μιλώντας στα ´Χ.Ν.´ ο πρόεδρος
της Ελληνικής Ομοσπονδίας ´Ε.Ο. ΦΙΛΠΑ´ Δημήτρης Βερναρδάκης, ο οποίος συμμετείχε με διπλή ιδιότητα στην 8η κλασική ανάβαση Ομαλού: ως παρατηρητής της Ομοσπονδίας αλλά και ως πλήρωμα. Ο κ. Βερναρδάκης επεσήμανε επίσης « θα ήθελα να σταθώ στην εκπληκτική κρητική φιλοξενία που πιστέψτέ με είναι από τα τελευταία πράγματα που έχουν μείνει όρθια στην Ελλάδα και με πρόβλεψη ότι ποτέ δεν θα λυγίσει. Είναι τέτοια η νοοτροπία του κρητικού λαού που δεν μπορεί κανείς να τους το πάρει.
Με ρίζες από την Κρήτη ο κ. Βερναρδάκης πρόσθεσε επίσης ότι «είναι μεγάλη η συγκίνησή μου όταν επισκέπτομαι τα πάτρια εδάφη» ενώ αναφερόμενος στη λέσχη του ΣΙΠΑΚ τόνισε ότι «οι άνθρωποι που διοικούν τη λέσχη ξεπερνούν κάθε χρόνο τον εαυτό τους. Δίνουν μεγάλη σημασία στην ασφάλεια, την οργάνωση αλλά πάνω απ’ όλα στη φιλοξενία. Τους ευγνωμονώ ενώ θα είμαι ο καλύτερος πρεσβευτής τους για τις υπόλοιπες λέσχες στην Ελλάδα». Σχετικά με την οικονομική κρίση που έχει επηρεάσει και τον χώρο του κλασικού αυτοκινήτου, ο κ. Βερναρδάκης δήλωσε ότι «υπάρχει μεγάλη καθίζηση λόγω οικονομικής κρίσης και στους αγώνες του κλασικού αυτοκινήτου. Σαν ΦΙΛΠΑ καταβάλλουμε μεγάλη προσπάθεια σε όλες τις διοργανώσεις που πραγματοποιούνται, να είναι στο ελάχιστο κόστος, ώστε να είναι προσιτές στους αγωνιζόμενους. Σκοπός μας είναι να κινούνται αυτά τα κινητά μουσεία, γιατί μόνο έτσι μπορούν να συντηρηθούν σωστά. Σίγουρα υπάρχει πρόβλημα, αφού οι συμμετοχές είναι μειωμένες σε σχέση με άλλα χρόνια. Δυστυχώς όμως είναι κάτι με το οποίο θα μάθουμε να ζούμε μέχρι να το ξεπεράσουμε. Ο ήλιος της Ελλάδας δεν δύει ποτέ. Θα τα καταφέρουμε».
Τους παρευρισκόμενους υποδέχτηκε ο δήμαρχος Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκης ο οποίος σε σύντομο χαιτρετισμό του σημείωσε τα εξής «με ιδιαίτερη χαρά υποδεχόμαστε στο θέρετρο του δήμου μας το οροπέδιο του Ομαλού, ακόμα μια σημαντική διοργάνωση της λέσχης του ΣΙΠΑΚ. Δεν είναι η πρώτη φορά που συνεργαζόμαστε με τη λέσχη και σίγουρα θα βρισκόμαστε στο πλευρό τους και στο μέλλον, σε ανάλογες εκδηλώσεις του κλασικού αυτοκινήτου.
Η συνεργασία μας όλα αυτά τα χρόνια έχει σαν στόχο πρώτα απ’ όλα την ασφάλεια των πληρωμάτων και στη συνέχεια την επιτυχημένη έκβαση του αγώνα. Στις δύσκολες ημέρες που περνάμε, είναι ευχάριστο να υπάρχουν τόσο όμορφα διαλείμματα. Συγχαρητήρια σε όλους».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Χρήσιμα