Πέμπτη, 15 Αυγούστου, 2024

Παιχνίδια με το νερό

Με επίσκεψη στη λίμνη Κουρνά, όπου οι εκπαιδευτικοί έκαναν πειράματα με το νερό, αλλά και παιχνίδια ευαισθητοποίησης των μαθητών για την εξοικονόμηση νερού, ολοκληρώθηκε ένα ενδιαφέρον βιωματικό σεμινάριο, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Κ.Π.Ε.) Βάμου. Στο σεμινάριο συμμετείχαν πενήντα εκπαιδευτικοί σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Κρήτης.
Όπως σημειώνει ο υπεύθυνος του Κ.Π.Ε. Βάμου, Φώτης Ποντικάκης, «η Παιδαγωγική Ομάδα του Κ.Π.Ε. Βάμου παρουσίασε τα προγράμματα που προσφέρει το Κ.Π.Ε. τη φετινή σχολική χρονιά για επισκέψεις ομάδων μαθητών και εκπαιδευτικών καθώς και τα Θεματικά Δίκτυα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, τα οποία συντονίζει ή στα οποία συμμετέχει το Κ.Π.Ε. Βάμου για να ενθαρρυνθεί η συμμετοχή μαθητών και εκπαιδευτικών στην υλοποίηση προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης.
Οι υπεύθυνοι Σχολικών Δραστηριοτήτων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φωτεινή Χαραλαμπίδου και Αρετή Μαρματάκη μίλησαν για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Αγωγής Υγείας και Πολιτιστικών Θεμάτων στα σχολεία.
Ακολούθησε η παρουσίαση δυο προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης που υλοποιήθηκαν σε σχολεία: Η Δέσποινα Τζιάκη παρουσίασε ένα πρόγραμμα με θέμα ´Γνωρίζω τα πουλιά του τόπου μου´ που υλοποιήθηκε στο Νηπιαγωγείο Στερνών και η Ιωάννα Βουρεξάκη το πρόγραμμα ´Η θάλασσα ως μοχλός ανάπτυξης του πολιτισμού στη Μινωική Κρήτη: οι λιμενικοί οικισμοί της Ψείρας και του Μόχλου´ του 2ου Γυμνασίου Ελευθερίου Βενιζέλου.
Οι εκπαιδευτικοί συμμετείχαν σε εργαστήρια που οργάνωσε η Παιδαγωγική Ομάδα του Κ.Π.Ε. Βάμου για την κατασκευή πάνινης τσάντας από παλιά μπλουζάκια, τη δημιουργία αυτοσχέδιου αργαλειού καθώς και την παρουσίαση εργασιών με τη χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών. Η δεύτερη μέρα ξεκίνησε με βιωματικό εργαστήριο με θέμα τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες της Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων στη Δυτική Κρήτη, που συντόνισε η Ειρήνη Γαβριλάκη, αρχαιολόγος, τμηματάρχης Μουσείων, Εκθέσεων και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων ΚΕ’ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων. Στη συνέχεια η Μαρία Επιτροπάκη παρουσίασε τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Κέντρου Πρόληψης Εξαρτησιογόνων Ουσιών Χανίων».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα