Σάββατο, 8 Φεβρουαρίου, 2025

Πάντα σε ετοιμότητα το Πυροβολικό

Σε διαρκή ετοιμότητα για να επιτελέσει το καθήκον του είναι το Πυροβολικό, γεγονός που επισημάνθηκε χθες κατά τον λαμπρό εορτασμό της προστάτιδάς του Αγίας Βαρβάρας, στον Ιερό Ναό στο Ακρωτήρι Χανίων. Στις εκδηλώσεις έδωσε το ´παρών´ η στρατιωτική και πολιτική ηγεσία του τόπου, αλλά και αρκετοί πολίτες.
Αμέσως μετά την αρχιερατική πανηγυρική Θεία Λειτουργία τελέστηκε στον εξωτερικό χώρο της εκκλησίας, παρουσία πολιτικών από την Αυτοδιοίκηση και   αξιωματικών όλων των Οπλων, δοξολογία για τους νεκρούς ήρωες του έθνους και εκφωνήθηκε ημερήσια διαταγή.

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ Π.Β.Κ.
Για την εορτή του Πυροβολικού ο διοικητής της Μονάδας, Ιπποκράτης Δασκαλάκης, δήλωσε τα εξής: «Γιορτάζουμε σήμερα την Αγία Βαρβάρα προστάτιδα του Πυροβολικού και συγχρόνως τιμούμε και όλους τους νεκρούς στους αγώνες του έθνους μας και κυρίως τους πυροβολητές. Το Πυροβολικό με τους άριστα εκπαιδευμένους πυροβολητές του είναι έτοιμοι να εκτελέσουν ανά πάσα στιγμή το καθήκον τους. Εδώ στο Πεδίο Βολής συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας στις υπηρεσίες που παρέχουμε στις Ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις να εκπαιδεύονται και σε άλλες Στρατιωτικές Δυνάμεις άλλων χωρών, συνεισφέροντας ταυτόχρονα και στην τοπική οικονομία…».

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
Από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Απόστολος Βουλγαράκης τόνισε: «Το Πεδίο Βολής στα Χανιά μπορεί να έχει επιπτώσεις στο περιβάλλον, αλλά με την ευκαιρία όμως σήμερα της εορτής της Αγίας Βαρβάρας, που είναι προστάτιδά του, να ευχηθώ χρόνια πολλά σε όλους τους στρατεύσιμους, τους εργαζομένους και τους αξιωματικούς του Πυροβολικού όχι μόνο στα Χανιά, αλλά σε όλη τη χώρα και να επισημάνω ότι το Πεδίο Βολής έχει και τα καλά του. Είναι μια Μονάδα που οι χώρες που συμμετέχουν είναι εύρωστες και όταν έρθουν για εκπαίδευση οι στρατιωτικοί τους έχουμε κι ένα όφελος οικονομικό για τον τόπο μας και ειδικά τώρα, μέσα στην τραγική κατάσταση που περνά η χώρα, θεωρώ πως είναι καλό αυτά τα θετικά που παρέχουν αυτές οι Μονάδες…».
Στο τέλος της τελετής ακολούθησε δεξίωση στην αίθουσα των εκδηλώσεων της μονάδας με προσφορά γλυκών, ποτών και ξηρών καρπών.

Η προστάτιδα Αγία Βαρβάρα
Η Αγία Βαρβάρα έζησε και μαρτύρησε επί αυτοκράτορα Μαξιμιανού. Η μνήμη της τιμάται στις 4 Δεκεμβρίου από την Ορθόδοξη Ανατολική και τη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία. Παρόλο που το περιβάλλον της, στο οποίο ανατράφηκε, το αποτελούσαν φανατικοί ειδωλολάτρες, η Αγία φωτίστηκε από την αλήθεια του Θείου Λόγου και νέα ακόμα ασπάσθηκε τον Χριστιανισμό, αιτία που προκάλεσε την οργή του ειδωλολάτρη πατέρα της, ο οποίος, μετά από βασανισμούς που της έκανε για να τη μεταπείσει, δεν τα κατάφερε και την αποκεφάλισε… Η Θεία Δίκη, όμως, με μορφή κεραυνού κατέκαψε τον δήμιο πατέρα της. Τον τιμωρό αυτό κεραυνό συμβολίζουν τα πυρά του Πυροβολικού και το 1829 καθιερώθηκε ως προστάτιδα του Ελληνικού Πυροβολικού και στις 4 Δεκεμβρίου του ίδιου χρόνου γιορτάσθηκε το γεγονός στο στρατόπεδο του νέου συγκροτούντος πρώτου «Τάγματος Πυροβολητών».
 


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα