«Η πρόταση για την αναγνώριση του «Ορεινού Κάστανου Χανίων Κρήτης» ως προϊόντος Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ), θα εξεταστεί από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και θα προωθηθεί το ταχύτερο στα αρμόδια όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
Τη δέσμευση αυτή του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθανάσιου Τσαυτάρη εξασφάλισαν χθες ο δήμαρχος Χανίων Μανώλης Σκουλάκης και οι εκπρόσωποι του Συνεταιρισμού Καστανοπαραγωγών Χανίων κατά τη διάρκεια συνάντησής τους με τον υπουργό στην Αθήνα.
Ο κ. Σκουλάκης παρέδωσε στον υπουργό τον φάκελο με την ολοκληρωμένη μελέτη για την αναγνώριση του επονομαζόμενου ´Ορεινού Καστάνου Χανίων Κρήτης´, ως προϊόν ΠΟΠ, που συνέταξε ο Δήμος Χανίων σε συνεργασία με τον Συνεταιρισμό Καστανοπαραγωγών Χανίων .
Όπως επεσήμανε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων «το Ορεινό Κάστανο Χανίων αποτελεί ένα προϊόν με υψηλή διατροφική αξία και διακρίνεται για τα ιδιαίτερα ποιοτικά του χαρακτηριστικά. Πρόκειται για μια από τις εξαιρετικές ποικιλίες καστανιάς στη χώρα μας». Πρόσθεσε δε ότι «η πολιτική του Υπουργείου επικεντρώνεται στην ανάδειξη και κατοχύρωση των ποιοτικών μας προϊόντων και μάλιστα των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών τους, που τους προσδίδουν προστιθέμενη αξία σε όφελος των παραγωγών και του τόπου».
Τα Χανιώτικα Νέα συμμετέχουν στην Πρωτοβουλία Journalism Trust Initiative (JTI) των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα, έχοντας συμπληρώσει και δημοσιεύσει την Αναφορά Διαφάνειας. Η Πρωτοβουλία JTI είναι ένα διεθνές πρότυπο για την και έχει ως στόχο την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του κοινού στα ΜΜΕ μέσω της ανάδειξης και προώθησης της αξιόπιστης δημοσιογραφίας,
Συμμετέχοντας στην πρωτοβουλία αυτή, αναλαμβάνουμε την ευθύνη να συμβάλλουμε στην καταπολέμηση της παραπληροφόρησης και να προάγουμε την αξιοπιστία και την ηθική στη δημοσιογραφία. Με αυτόν τον τρόπο, στηρίζουμε τις βασικές αρχές της ελευθερίας του τύπου και της δημοκρατίας, προσφέροντας στους πολίτες έναν αξιόπιστο πυλώνα πληροφόρησης.