20.6 C
Chania
Σάββατο, 26 Απριλίου, 2025

Διαγωνισμός μαντινάδας

Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Χανίων «Ο Αγιος Ιωάννης» και ο Σύλλογος Στιχουργών Ν. Χανίων προκηρύσσουν πανελλήνιο διαγωνισμό κρητικής μαντινάδας, με θέμα:
Αιμοδότες – Δωρητές Ζωής».
Οι εθελοντές αιμοδότες προσφέρουν το αίμα τους συνήθως σε άγνωστους συνανθρώπους, που το έχουν ανάγκη, είτε λόγω εργατικού, τροχαίου ή άλλου ατυχήματος, στα παιδιά με μεσογειακή αναιμία, σε χειρουργικές επεμβάσεις κ.λπ.
Ο διαγωνισμός γίνεται με αφορμή το 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο, που θα πραγματοποιηθεί στα Χανιά στις 22-23-24 Μαρτίου 2013.
ΟΡΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ:
– Δικαίωμα συμμετοχής, έχουν όλοι οι Κρητικοί, ανεξαρτήτου διαμονής.
– Ο κάθε συμμετέχων έχει δικαίωμα συμμετοχής από μία έως πέντε μαντινάδες, πρωτότυπες, αδημοσίευτες, σχετικές με το θέμα.
– Οι μαντινάδες, δακτυλογραφημένες και υπογεγραμμένες με ψευδώνυμο, θα σταλούν σε έξι αντίτυπα, έως 10 Μαρτίου, στη διεύθυνση: Σύλλογος Στιχουργών Ν. Χανίων / Δ.Ε. Ελ. Βενιζέλου / Τ.Κ 73 300 – Χανιά (Για το διαγωνισμό μαντινάδας με θέμα την αιμοδοσία). Υπ’ όψιν του κ. Θανάση Πατεράκη.
– Μέσα στον φάκελο αποστολής θα εσωκλείεται μικρότερος φάκελος με τα στοιχεία του στιχουργού (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο επικοινωνίας).
Θα δοθούν τρία βραβεία, τρεις έπαινοι και τρεις εύφημες μνείες στους εννέα πρώτους διακριθέντες.
Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθούν αναμνηστικά συμμετοχής. Οι τριάντα καλύτερες μαντινάδες θα αναρτηθούν στο χώρο του Συνεδρίου (Μεγάλο Αρσενάλι).
Τα εννέα βραβεία που θα δοθούν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, θα συνοδεύονται με βιβλία ως έπαθλα. Επίσης οι τριάντα καλύτερες μαντινάδες θα τυπωθούν και θα δοθούν στους 140 συνέδρους, ως αναμνηστικά.
Η κριτική επιτροπή του διαγωνισμού αποτελείται από λογοτέχνες – στιχουργούς – φιλόλογους, μέλη του Συλλόγου Στιχουργών Ν. Χανίων.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αντλήσουν πληροφοριακό υλικό, από το διαδίκτυο και από τις σελίδες της ΠΟΣΕΑ (Πανελλήνια Ομοσπονδία, Συλλόγων, Εθελοντών Αιμοδοτών), της ΠΕΝΕΑ (Πανελλήνια Επιτροπή Νέων Εθελοντών Αιμοδοτών), του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Χανίων «Αγιος Ιωάννης» και της Παγκόσμιας Οργάνωσης Εθελοντών Αιμοδοτών.
Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 6974937983 & 6932124264.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα