Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

Για τη ?λίστα? διάχυτες ενοχές;

Προβληματίζει με ερωτηματικά η συστηματική συμπεριφορά της τρικομματικής κυβέρνησης, αλλά και της αντιπολίτευσης, αξιωματικής και ελάσσονος, για τη δίωξη του Γ. Παπακωνσταντίνου, ένεκα της λίστας Φαλσιανί – Λαγκάρντ, να συσταθεί Προκαταρκτική – Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής για να ανακαλύψει αποδείξεις της ενοχής του. Γιατί απεκρύβησαν στοιχεία απ? την κυβέρνηση κι απ? την Υπηρεσία και απ? τον λαό; Γιατί δεν πρωτοκολλήθηκε, γιατί αλλοιώθηκε, γιατί δεν καταλογίστηκε φόρος σε κανέναν απ? τους 2.000 περίπου καταθέτες ύψους 2 δισ. ευρώ περίπου ούτε ένα ευρώ, την ώρα που έκοβαν μισθούς και συντάξεις; Κρύβονται και άλλοι πίσω απ? τον πρώην υπουργό Οικονομικών;
Αν υπάρξουν και άλλοι, γιατί έτσι όπως σκέπτονται τα κόμματα, τρία της συμπολίτευσης, να θέλουν μόνο τον Γ. Παπακωνσταντίνου, ένα να στοχεύει και τον Ε. Βενιζέλο και τα μικρότερα να βάζουν στο ´κάδρο´ και τον Γ. Παπανδρέου, ενδέχεται να μην τεκμηριωθεί τίποτα εις βάρος κανενός. Επειδή δε παρόμοια περιστατικά ´ασυνεννοησίας´ έχουν συμβεί στο παρελθόν, τούτο ´έσεται η εσχάτη πλάνη χείρων της πρώτης´. Επειδή η λίστα δεν εστιάζεται μόνο στις ´εξαδέλφες´ έχει ίσως κι άλλες παραμέτρους και αγγίζει προσωπικές και πολιτικές τραγωδίες.
Γιατί, λοιπόν, τόσος θόρυβος; Υπάρχει τιμωρητική διάθεση; Χρησιμοποιείται η δίωξη για απόδοση δικαιοσύνης; Μήπως ο απώτερος στόχος είναι να διατηρηθεί στην εξουσία η κυβέρνηση ή το αντίθετο να δημιουργηθεί πολιτική κρίση και να οδηγηθούμε σε εκλογές; Τα τελευταία χρόνια έγιναν τεράστια σφάλματα που κατέστρεψαν την οικονομία, συνδεόμενα με τη φοροδιαφυγή, τη διαφθορά και την παραοικονομία. Δεν έγινε τίποτα για άλλον πολιτικό, εκτός απ? την καραμπινάτη υπόθεση Τσοχατζόπουλου και θα επιφορτισθούν τώρα όλα τα αμαρτήματα των άλλων στον Γ. Παπακωνσταντίνου; Παράγονται σοβαρά προβλήματα από διάχυτες ενοχές. Η επιδιωκόμενη ενοχή και του Ε. Βενιζέλου είναι να απαξιωθεί ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, να χάσει την αρχηγία και να λεηλατηθεί το κόμμα απ? τον ΣΥΡΙΖΑ.
Με ευθύνη και του μιντιακού κατεστημένου παίζεται θέατρο και μάλιστα πολύ κακό. Πριν ακουστούν όλες οι εκδοχές με την ακροαματική διαδικασία και χωρίς να ληφθεί υπ? όψιν το κριτήριο της αθωότητας, θεωρείται ένοχος με πολιτική και ποινική βαρύτητα ο Γ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος υποστηρίζει τη ´δική του αλήθεια´. Και τούτο για ν? αντικρούσει την ´κυνικότητα´ των διωκτών του που θέλουν να τον θυσιάσουν ως ´Ιφιγένεια´ για όλα τα περί τη ´λίστα´.
Μια κυβέρνηση που βάλλεται απ? την αντιπολίτευση για τη μνημονιακή της κατεύθυνση με τα εξουθενωτικά για τον λαό αποτελέσματα και που η κοινοβουλευτική της δύναμη από 179 έπεσε στους 164 βουλευτές περνά μεγάλες δυσκολίες. Θα συνεχίσει δε να πέφτει στα μάτια της κοινωνίας, που η αντίθεσή της συνίσταται στο ότι συνεχίζεται η αποτυχία των προσπαθειών της που καταβάλλονται για την καταπολέμηση της κρίσης.
Η περίπτωση Παπακωνσταντίνου είναι η κορυφή του παγόβουνου. Προκειμένου ν? ανακαλύψουν την αλήθεια οφείλουν αυτοί που θα συγκροτήσουν την Προανακριτική, να βγάλουν τον εαυτό τους έξω απ? το πολιτικό σύστημα. Γιατί, αν μείνουν μέσα, θάχουμε μία από τα ίδια. Μεταξύ ανθρώπων, που βρίσκονται στο ίδιο συνάφι, ισχύει το ´κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει´!
Οι κατήγοροι βουλευτές να μην βαφτίσουν αντισυνταγματικό ό,τι δεν τους αρέσει, να μην έχουν για την ίδια κρίση άλλη άποψη, να μην γίνεται το Σύνταγμα ακορντεόν και να ερμηνεύεται κατά το δοκούν.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα