Δευτέρα, 28 Οκτωβρίου, 2024

Αστεγος 18χρονος μαθητής

web only

Στον «δρόμο» βρέθηκε μαθητής του Εσπερινού Γυμνασίου Ηρακλείου, πολύτεκνης οικογένειας, σύμφωνα με μια ανάρτηση σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης. Η είδηση έχει προκαλέσει σοκ αλλά και ιδιαίτερο προβληματισμό στην τοπική κοινωνία.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει στον λογαριασμό του στο facebook το Εσπερινό Γυμνάσιο, ένας μαθητής του σχολείου, 18 χρονών, είναι άστεγος και άνεργος καθώς οι γονείς του, τον …«αποκήρυξαν» λόγω της κρίσης.

Οι πολύτεκνοι γονείς του φέρονται να αδυνατούν να συντηρήσουν όλα τα παιδιά της οικογένειας, με αποτέλεσμα να δείξουν την έξοδο από το σπίτι στο μεγαλύτερο από αυτά.

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο νεαρός δεν μπόρεσε να βρει συμπαράσταση ούτε στους συγγενείς του. Η κατάσταση του 18χρονου, ήρθε στο φως, όταν οδηγήθηκε στο νοσοκομείο εξαιτίας μιας αιμορραγίας. Σε επικοινωνία του σχολείου με τους γονείς του, οι τελευταίοι δεν έδωσαν καμιά σημασία και απάντησαν στους εκπαιδευτικούς πως δεν τους ενδιαφέρει.

Ο νεαρός, προσωρινά μέχρι την Παρασκευή, θα φιλοξενείται στο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων του δήμου Ηρακλείου.

Για το θέμα έχουν ενημερωθεί τόσο η ΕΛΜΕ Ηρακλείου όσο και η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης, και αναμένεται να αναλάβουν πρωτοβουλίες για τον 18χρονο μαθητή.

 


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα