Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ρώσοι και Γερμανοί…
…ετοιμάζονται να κάνουν ´απόβαση´ στην πανέμορφη Ελλάδα, διαλέγοντας έναν από τους 40 και πλέον προορισμούς σε μεγάλα ή μικρά νησιά της χώρας μας.
Τα μηνύματα είναι ενθαρρυντικά, ιδιαίτερα από τους Ρώσους και ακολουθούν οι Γερμανοί.
Πιο αναλυτικά:
≈ Οι εκπρόσωποι των μεγαλύτερων ρωσικών τουριστικών οργανισμών θα επισκεφθούν την Αθήνα σε συνέδριο που θα συνδιοργανώσει το υπ. Τουρισμού με τους τουριστικούς φορείς στις 10 Φεβρουαρίου, με στόχο την διατήρηση της αύξησης της κίνησης των προηγούμενων ετών από τη Ρωσία και για το 2013, οπότε αναμένονται αφίξεις, άνω του 1 εκατ. επισκεπτών.
≈ Εξάλλου, ο FVW, ο μεγαλύτερος εκδοτικός τουριστικός οργανισμός στην Ευρώπη, φιλοξενεί απόψεις εκπροσώπων γερμανικών τουριστικών οργανισμών (FTI, TUI, Pewe Touristik, Alltours), οι οποίοι είναι αισιόδοξοι για φέτος ότι θα ανακάμψει ο ελληνικός τουρισμός.
≈ Αλλοι δηλώνουν ότι έχουν αυξήσει τις πτήσεις τους και τους προορισμούς στη χώρα μας και άλλοι ότι έχουν διευρύνει τον αριθμό των συνεργασιών τους με τα ελληνικά ξενοδοχεία.
≈ Εκπρόσωπος της TUI προσθέτει – όπως σημειώνει η ´Καθημερινή´ – ότι οι Ελληνες ξενοδόχοι, παρότι μάχονται με την αύξηση του κόστους, έχουν καταφέρει να κρατήσουν σταθερές τις τιμές τους για το 2013.
Ο τουρισμός στην Ισπανία
Σύμφωνα με στοιχεία, που έδωσε τις προάλλες στη δημοσιότητα το ισπανικό υπουργείο Βιομηχανίας, το 2012 επισκέφθηκαν τη χώρα σχεδόν 58 εκατομμύρια τουρίστες, δηλαδή 1,2 εκατομμύρια περισσότεροι σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, των οποίων οι δαπάνες ήταν αυξημένες κατά 6% στα 56 δισ. ευρώ – σχεδόν 1.000 ευρώ ανά άτομο. Η τέταρτη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης κατάφερε να προσελκύσει περισσότερο τουρισμό από τη Γερμανία και τη Γαλλία. Η εντυπωσιακή αύξηση, όμως, οφείλεται κυρίως στο ενδιαφέρον από μεγάλες οικονομίες και κυρίως από τη Ρωσία.

Επιστροφή στην…
…πρωτογενή παραγωγή ξεκινά το σχόλιο οικονομικής εφημερίδας. Και η συνέχεια:
«Κατά συνέπεια όσοι ´επενδύσουν´ σε αυτή δεν θα δούν -κυριολεκτικά- μόνο το δέντρο, αλλά κάποια στιγμή και το δάσος.
Κάπως έτσι στη ΔΕΛΤΑ, σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, αποφάσισαν να κάνουν το βήμα παραπάνω. Και να ´τοποθετήσουν´ στην πειραματική καλλιέργεια, από βίκο και κριθάρι, ώστε να δημιουργηθούν ζωοτροφές, οι οποίες θα αντικατατήσουν εισαγόμενες».
Οσοι γνωρίζουν, τις τιμές, των παραδοσιακών ζωοτροφών σήμερα (τις οποίες οι κτηνοτρόφοι δεν μπορούν να αποπληρώσουν πλέον) καταλαβαίνουν.
Ο ίδιος όμιλος μοιράζει δωρεάν μαστιχόδεντρα σε παραγωγούς που έπαθαν μεγάλες ζημιές στις πυρκαγιές του Καλοκαιριού.

Ανοιγμα στην Πορτογαλία
Δεκαπενθήμερο ελληνικών προϊόντων σε σούπερ μάρκετ της αλυσίδας El Corte Ingles, ταυτόχρονα στη Λισαβόνα και το Πόρτο, καθώς και παράλληλης εβδομάδας ελληνικής γαστρονομίας σε εστιατόριο πολυκαταστήματος στη Λισαβόνα, στις 29 Απριλίου έως τις 12 Μαϊου 2013, προετοιμάζει ο Ελληνικός Οργανισμός Εξωτερικού Εμπορίου.

Bαρυσήμαντη δήλωση
«Η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με παράνομη μετανάστευση, την ίδια στιγμή που θα πρέπει να ασχοληθεί με μία άνευ προηγουμένου οικονομική κρίση… και γι’ αυτό χρειάζεται μεγαλύτερη ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, ακόμη κι αν πρόκειται για οικονομική στήριξη. Είναι πάνω απ’όλα ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα».
Ζαν Κλοντ Μινιόν
Πρόεδρος της Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης

Κινέζικη αγορά – ´Εmirates´

Aυτή είναι αγορά
Το ενδιαφέρον για προσκύνημα σε μουσεία παγκόσμιας ακτινοβολίας και συνάντηση με τους πολιτισμούς της γης φθίνει.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας ερευνών McKinsey, έως το 2015 η Ευρώπη θα είναι ο πρώτος προορισμός των 94 εκατομμυρίων Κινέζων ταξιδιωτών.
Τα προγράμματα των τουριστικών γραφείων περιλαμβάνουν όλο και πιο συχνά δρομολόγια, για ολιγοήμερες εκδρομές, με επισκέψεις κυρίως σε καταστήματα πολυτελείας και πολύ λιγότερο σε μουσεία ή σημεία ταυτισμένα με την ιστορία των πόλεων, όπως για παράδειγμα ο Πύργος Αιφελ στο Παρίσι.
Οι νέες τάσεις στη συμπεριφορά των Κινέζων τουριστών δεν αφορούν μόνο τη Γαλλία αλλά όλα τα ευρωπαϊκά κράτη.
Αυτή η στροφή ίσως έχει και τη θετική της πλευρά για τη δοκιμαζόμενη ευρωπαϊκή οικονομία. Η μετατροπή των διακοπών των Κινέζων σε εκδρομές για ψώνια συνιστά ένεση αναζωογόνησης, των πωλήσεων πολυτελών ειδών.
Η έρευνα της McKinsey κατέδειξε ότι το ένα τρίτο αυτής της κατηγορίας των αγορών των Κινέζων θα γίνουν στην Ευρώπη.
(Εμείς, η χώρα δηλαδή, το υπουργείο Τουρισμού, τι έχει κάνει μέχρι σήμερα;
•Το πρώτο θέμα -και επείγει- η πρόσληψη εργαζόμενων στο ZARA, φερ’ ειπείν, να γνωρίζουν άπταιστα κινέζικα και με διακριτική κονκάρδα στο πέτο τους).

Με την ευκαιρία:  
Η Emirates, μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες αεροπορικές εταιρείες στον κόσμο, διοργανώνει Ημέρα Καριέρας στη Θεσσαλονίκη, την Κυριακή 27 Ιανουαρίου, στις 9π.μ. στο ξενοδοχείο Electra Palace (Πλατεία Αριστοτέλους), Θεσσαλονίκη.
Οι υποψήφιοι θα έχουν τη δυνατότητα να μιλήσουν με εκπροσώπους της Emirates και να μάθουν περισσότερες πληροφορίες για την εταιρεία, καθώς επίσης και για τη δουλειά του πληρώματος καμπίνας.
Προσέξτε:
Λόγω της γρήγορης και δυναμικής της ανάπτυξης, η Emirates αναζητά για τη φετινή χρονιά 3.800 αεροσυνοδούς.

To Σπίτι του Βοσκού ή ´ΚΟΥΜΟΣ´ της Ραμνής
(τοποθεσία ´Γούρνες´ στο εκκλησάκι Πέτρου και Παύλου των Λευκών Ορέων)

´Πανοραμική´ φωτογραφία χειρονακτικής κατασκευής του συνεργάτη της σελίδας μας Βαγγέλη Διαμαντάκη (ή ΔΙΑ.ΒΑ.της), ο οποίος είδε κι έπαθε να την ολοκληρώσει, σε τρεις μήνες, επηρεασμένος από τη… συνάντηση που είχε μαζί της, στη θέση ´Αγιος Παύλος Ραμνής´.
Ο γνωστός μας ´Κούμος´, λοιπόν, για τους κτηνοτρόφους και για μας ´Το Σπίτι του Βοσκού´ των Λευκών Ορέων, που βλέπετε, φτιάχτηκε με ψιλά – ψιλά πετραδάκια, πάνω σε μια ξύλινη βάση, με διαστάσεις 55×35 πόντους. Εχει βάρος 13 κιλά και τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν είναι πέτρα, ξύλο και πηλός.
Κοντινό πλάνο της αυλής με τα κουζινικά σκεύη. Η στάμνα, η ξύλινη βάση (το ´κουτσούρι´) του κρεοπώλη με τα τσιγκέλια για το κρέμασμα, το μικρό φουρνάκι, φτυάρι και τσεκούρι για πάσα… χρήση, το τσικάλι με το βραστό και τα υπόλοιπα σκεύη για τη λάτρα.
Ολα, όπως σημειώσαμε είναι φτιαγμένα με τα χεράκια του Βαγγέλη μας. Ακόμη…
…και το σαμάρι (σε διαστάσεις 7×4 πόντους) με ξύλο ελιάς και δέρμα από αγριοκάτσικο, το σχοινί του μουλαριού ή γαϊδάρου και η θηλιά για το πόδι του αναβάτη, σε άψογη γραμμή.
(Η χειρονακτική αυτή κατασκευή θα μπορούσε να εκτεθεί στο Λαογραφικό Μουσείο Χανίων -όταν θ’ αποκτήσει αυτός ο τόπος- όπως έλεγε κάποτε ο σημερινός αντιδήμαρχος Χανίων κ. Κεμεσίδης, ο οποίος δεν μπορούσε να το υλοποιήσει για άγνωστους, για μας λόγους, (επί Δημαρχίας Ελ. Βενιζέλου).
Αν πάντως το θέμα είναι ´ζεστό´ και μας υποσχεθούν ότι θα δώσουν σημασία, είμαστε διαθέσιμοι να τους βοηθήσομε).


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα