Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024

Σερβικό σχολείο

Με 25 παιδιά και μεγάλη όρεξη για μάθηση έχει ξεκινήσει τη λειτουργία του εδώ και δύο μήνες το Σερβικό Σχολείο στα Χανιά. Χθες παιδιά και γονείς τίμησαν τον προστάτη των γραμμάτων Αγιο Σάββα σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στον χώρο του 7ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων.
Με ύμνους, τραγούδια και ποιήματα τα παιδιά έδωσαν μια εξαιρετική παράσταση και χειροκροτήθηκαν από τους γονείς τους και τα υπόλοιπα μέλη της σερβικής κοινότητας.
«Το σχολείο ξεκίνησε φέτος εθελοντικά. Υπάρχει μια κίνηση από το Υπουργείο Παιδείας της Σερβίας για τη δημιουργία σχολείων όπου υπάρχουν Σέρβοι της διασποράς· στην Ευρώπη, αλλά και σε Αμερική και Αυστραλία. Στην Κρήτη υπάρχουν 5 σχολεία, καθυστερήσαμε εμείς λίγο, αλλά ποτέ δεν είναι αργά. Πιστεύουμε ότι από του χρόνου θα εγκριθεί το σχολείο μας από το Σερβικό Υπουργείο και θα πληρώνεται και η δασκάλα μας», μας επεσήμανε η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κ. Νατάσα Οτοβιτς.
 Τα 25 παιδιά κάνουν μαθήματα γλώσσας, ιστορίας – κουλτούρα, γεωγραφίας. «Ξεκινήσαμε με 15 παιδιά και μετά από δύο μήνες φτάσαμε τα 25. Στο σχολείο μπορούν να έρθουν παιδιά Σέρβων, η παιδιά από μεικτούς γάμους. Υπάρχουν πολλοί Σέρβοι στα Χανιά, περίπου 200 και πιστεύω ότι μαθαίνοντας θα έρθουν ακόμα περισσότερα παιδιά», ανέφερε η κα Οτοβιτς.
«Είναι πολύ ευχάριστο το σχολείο, μαθαίνω χρήσιμα πράγματα», μας είπε ο Μίλος Στογιάνοβιτς, μαθητής της Α’ Γυμνασίου, που ζώντας πολλά χρόνια στην Ελλάδα βρίσκει τα ελληνικά πιο εύκολα από τα σερβικά. Ενθουσιασμένες με τα μαθήματά τους δηλώνουν και η Αναστασία και η Αλεξία, δύο μικρές μαθήτριες που κέρδισαν το χειροκρότημα του κόσμου για τα ποιήματά τους.  
«Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Δήμο Χανίων και τη Σχολική Επιτροπή που μας βρήκαν άμεσα την αίθουσα και τη διευθύντρια του 7ου Δ.Σ. που μας φιλοξενεί», τόνισε η κα Οτοβιτς. Αμέσως μετά το τέλος της εκδήλωσης προσφέρθηκε κέρασμα.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

1 Comment

  1. Καλημέρα,
    Λέγομαι Γιόβανα Σιμπίνοβιτς . Eίμαι Σέρβα που μένει στο Βελιγράδι.
    Είμαι 28 χρονών, και με ενδιαφέρει πολύ να διδάξω στο σχόλιό σας.
    Είμαι ζωγράφος, σπούδασα ζωγραφική στη Σχολή Καλών Τεχνών στο Πανεπιστήμιο των Τεχνών στο Βελιγράδι.
    Εάν θέλετε να σας στείλω το βιογραφικό μου σημείωμα.
    Με τιμή,
    Γ.Σ.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα