Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024

Μπλόκο τέλος

Στον τερματισμό του μπλόκου στα Μεγάλα Χωράφια προχώρησαν στις 6.30 χθες το απόγευμα οι αγρότες της ´Ενωτικής Ομοσπονδίας´.
Ο τερματισμός του μπλόκου, όπως ανέφερε ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Γιάννης Κατσαρός, δεν σημαίνει και αναστολή των κινητοποιήσεων καθώς τη Δευτέρα αντιπροσωπία από τα Χανιά, μαζί με άλλες αντιπροσωπίες, θα βρεθεί στην Αθήνα για να συναντηθεί με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, ενώ την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου, στις 7 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Χανίων, καλείται «πλατιά σύσκεψη Αγροτικών Συλλόγων και αγροτοκτηνοτρόφων για να κάνουμε αποτίμηση του αγώνα μας και να σχεδιάσουμε την παραπέρα πορεία του».
Σημειώνεται ότι το μπλόκο στα Μεγάλα Χωράφια παρέμεινε για 9 ημέρες με αποκλεισμό του δρόμου για λίγα λεπτά της ώρας κάθε ημέρα και με ενημέρωση των οδηγών με γραπτές προκηρύξεις. «Θέλουμε να ευχαριστήσουμε αυτούς που μας στήριξαν, τους εργαζομένους της πόλης, το ταξικό εργατικό κίνημα, τους μικρομεσαίους επαγγελματοβιοτέχνες, τη νεολαία και ιδιαίτερα τη σπουδάζουσα νεολαία στο Πολυτεχνείο Κρήτης, στο Τ.Ε.Ι. και στο Πανεπιστήμιο Ρεθύμνου, τον Σύλλογο  Γυναικών Χανίων και τις Λαϊκές Επιτροπές της πόλης των Χανίων. Η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου, που περνούσε από το μπλόκο, δήλωνε την υποστήριξή του στα δίκαια αιτήματά μας», ανέφερε ο κ. Κατσαρός.
Σε ανακοίνωσή του το Δ.Σ. της ´Ενωτικής Ομοσπονδίας´ τονίζει, μεταξύ άλλων, ότι απευθύνει «αγωνιστικό χαιρετισμό σε όλους τους συναδέλφους αγρότες και κτηνοτρόφους που όλες αυτές τις μέρες έδωσαν μαζικά το ´παρών´ στο κάλεσμά μας. Η ενωμένη και μαζική μας δράση από τον Εβρο έως και την Κρήτη, η τεράστια αλληλεγγύη που εκφράστηκε στον αγώνα μας και η αποφασιστικότητά μας να μην υποχωρήσουμε έχει τρομοκρατήσει την κυβέρνηση, η οποία εξαπέλυσε, εκτός από τη συκοφαντία, ένα κύμα καταστολής και συλλήψεων χτυπώντας αλύπητα τους συναδέλφους. Δηλώνουμε ότι η τρομοκρατία και η καταστολή δεν θα περάσει, η μαζική μας πάλη και ο αγώνας θα τη σπάσει. Οπως θα σπάσει και την αδιαλλαξία της κυβέρνησης που γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων της τα δίκαια αιτήματά μας. Είμαστε, πλέον, πεπεισμένοι και αποφασισμένοι ότι ο αγώνας μας δεν μπορεί και δεν πρέπει να σταματήσει. Πρέπει να έχει συνέχεια με εναλλαγή μορφών πάλης, με παραπέρα μαζικοποίηση. Με μαζικοποίηση και βελτίωση της λειτουργίας και δράσης των Αγροτικών Συλλόγων. Με παραπέρα ανέβασμα, ποιοτικό και ποσοτικό, της κοινής μας πάλης με όλα τα λαϊκά στρώματα και τη νεολαία μας, μέσα από την οικοδόμηση της λαϊκής συμμαχίας. Να έχουμε απέναντί μας τους πραγματικούς μας εχθρούς, την Ε.Ε. και την Κ.Α.Π., τα μονοπώλια και τις πολιτικές και ´συνδικαλιστικές´ δυνάμεις που υπηρετούν. Να διεκδικούμε τον κόπο και τον ιδρώτα μας, να τον καρπωνόμαστε εμείς και όχι μια χούφτα μεγαλέμποροι και βιομήχανοι».

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΚΕ
«Οι μεγάλες μαζικές, πολύμορφες και πολυήμερες, πάνω από 20 μέρες, πανελλαδικές κινητοποιήσεις της αγροτιάς, ο συντονισμός μεταξύ των μπλόκων που συσπειρώνουν μικρούς και μεσαίους αγρότες από τον Εβρο μέχρι την Κρήτη, δείχνουν τα μεγάλα και οξυμμένα προβλήματά τους, από τη σκληρή, αντιλαϊκή κυβερνητική και ευρωκοινοτική πολιτική που τους εξοντώνει».
Τα παραπάνω τονίζει η κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ και ρωτά τους αρμόδιους υπουργούς τι θα κάνει η κυβέρνηση «για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους».

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΛΥΚΕΙΟ ΒΑΜΟΥ
Τη συμπαράστασή του στους αγρότες εξέφρασε το 15μελές του Λυκείου Βάμου και το πενταμελές του Τμήματος Α2, το οποίο, όπως αναφέρεται σε χθεσινή ανακοίνωση, σε απόφασή του υπογραμμίζει: «Στο μπλόκο στα Μεγάλα Χωράφια βρίσκονται οι γονείς μας που διεκδικούν τα αυτονόητα. Δηλώνουμε ότι στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις των αγροτών και απαιτούμε να δοθεί λύση στα δίκαια αιτήματά τους. Θα συμμετέχουμε με όλες μας τις δυνάμεις στο μπλόκο των αγροτών στα Μεγάλα Χωράφια και στην πανεργατική απεργία στις 20 Φλεβάρη. Δεν θα αφήσουμε να ξεκληριστούν οι γονείς μας από τη γη τους. Δεν θα γίνουμε η γενιά που θα ζήσει με 500 ευρώ. Δεν θα περάσει η κατάργηση του κατώτατου μισθού στη χώρα μας! Διεκδικούμε: Χρηματοδότηση τώρα των σχολείων για την κάλυψη όλων των αναγκών τους. Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη των οικογενειών μας για τη λειτουργία των σχολείων, για τη μόρφωσή μας. Κανένα κενό σε καθηγητές».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα