Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Αγιοι Απόστολοι
«Με τη μεταβίβαση της ιδιοκτησίας του ακινήτου των Αγίων Αποστόλων στον Δήμο Χανίων η περιοχή, συνολικής έκτασης 456 στρεμμάτων, θα παραμείνει ελεύθερη για κάθε πολίτη και επισκέπτη του τόπου ως ένας χώρος πρασίνου, ψυχαγωγίας, άθλησης και αναψυχής. Ο σχεδιασμός της Δημοτικής Αρχής για την περιοχή περιλαμβάνει την προστασία και ανάδειξη των Αγίων Αποστόλων σε ´περιβαλλοντικό, οικολογικό, πολιτιστικό και αθλητικό πάρκο του Δήμου με τη συνεργασία επιστημονικών Φορέων και Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων του τόπου».
Μανώλης Σκουλάκης
Δήμαρχος Χανίων
(´Χ.Ν.´ 13 Φεβρουαρίου 2013

Και η θέση της σελίδας
Η έκταση του Εθνικού Σταδίου Χανίων, που περικλείεται από τους κεντρικούς δρόμους της πόλης μας, Ανδρέα Παπανδρέου, Αδαμ. Κοραή, Ελευθ. Βενιζέλου και Χαριλάου Τρικούπη, πρέπει να ´μετρά´ γύρω στα 38 στρέμματα. Αρα τα 456 στρέμματα των Αγίων Αποστόλων που παραχωρήθηκαν στον (Καλλικρατικό) Δήμο Χανίων -μακάρι να πέρναμε (583-456) και τα 127 του αιγιαλού) ισοδυναμούν με δώδεκα (12) Εθνικά Στάδια! Γνωρίζετε τι σημαίνει; Ασφαλώς και ΝΑι με τρία θαυμαστικά!!!
Ποια είναι, λοιπόν, η θέση της σελίδας με άποψη, προτάσεις και ιδέες, σ? αυτή τη φάση;
1. Οι πρώτες εργασίες που πρέπει να προωθηθούν άμεσα μέχρι το Πάσχα, την πρώτη εβδομάδα του Μαΐου, δηλαδή, τα ακόλουθα:
Α. Πρόσβαση και μικρή ανάπλαση στα δυτικά όπου το εκκλησάκι των Αγίων Αποστόλων, το οποίο ´περιμένει´ εκατοντάδες γάμους και βαφτίσεις ντόπιων οικογενειών, Κύπριων από την υπόλοιπη Ελλάδα και ξένων επισκεπτών
Β. Απαραίτητη η δημιουργία σύγχρονων εγκαταστάσεων σε αφοδευτήρια (τουαλέτες, ντουζ και αποδυτήρια) για άνδρες, γυναίκες και ΑμΕΑ
Γ. Τοποθέτηση ξύλινων ή πέτρινων πάγκων, σε σημεία που δεν θα εμποδίζουν τις εκδηλώσεις στο εκκλησάκι, αλλά και για μια στιγμή ξεκούρασης σε επισκέπτες και περιπατητές.
Δ. Τοποθέτηση πινακίδων στις ´εισόδους´ του πάρκου και με τον κανονισμό λειτουργίας στους ελεύθερους χώρους. Και βέβαια, μικρότερες πινακίδες κυκλοφοριακής αγωγής, καθαριότητας, έκακτης ανάγκης κ.λπ..
Ε. Ιδιαίτερες πινακίδες για τους χώρους στάθμευσης αυτοκινήτων, δίτροχων – τετράτροχων μηχανών, μοτοποδηλάτων και ποδηλάτων.
ΣΤ. Υπηρεσία ελέγχου για την ενδεδειγμένη συμπεριφορά επισκεπτών του Πάρκου, των αθλουμένων των ατόμων ΑμΕΑ αλλά και αυτών που θέλουν να περπατήσουν, να τρέξουν, να κολυμπήσουν κ.λπ..
Ζ. Το μεσαίο στεριανό, με θάλασσα στα αριστερά του και τα δεξιά του, θα πρέπει να καθαρίσει από τα παλιά κτίσματα παιδικών εξοχών και μονάδας αλεξιπτωτιστών.
Η. Η επόμενη κίνηση στο μεσαίο βραχοοικόπεδο; Να οριοθετηθούν γραμμές των μονοπατιών, ώστε να σεβαστούμε από το ξεκίνημα τον χώρο, με παράλληλη τοποθέτηση πινακίδων που θα προβλέπουν τους κινδύνους από τις πέτρες και τις γλύστρες.
Ταυτόχρονα, θα πρέπει άμεσα να προχωρούν προγραμματισμένες φυτεύσεις από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου μας, με γεωπόνους τεχνολόγους και εθελοντές για το πώς και το δια ταύτα.
Για να έχει πρασινίσει, για τα καλά αυτή η στεριά – βράχος.
Θ.Πάμε, τώρα, στη μεγαλύτερη χερσόνησο της περιοχής που ´βλέπει´ στα ανατολικά του, την πόλη των Χανίων και τη ´Χρυσή Ακτή´. Αυτό το τμήμα της έκτασης απαιτεί μεγάλη προσοχή, για να προχωρήσει ενδεχομένως από την Αρχαιολογική Υπηρεσία, του παλιού λατομείου, βορειοανατολικά. Αυτό το σημείο διαθέτει αρκετά μεγάλη έκταση βλάστησης και κάποιους διαδρόμους πρόχειρους για ποδήλατα, μηχανές, μηχανάκια και… φόρμουλες/γουρούνες.
Δεν πρέπει – επ? ουδενί- να δημιουργηθούν τέτοιες δραστηριότητες εκεί. Αλλωστε, αν δεν κάνουμε λάθος, σε αυτό το ´οικόπεδο´ που αποκτήσαμε, πρόκειται να δημιουργηθεί ανοικτός χώρος πολιτισμού με συνθήκες και εξοπλισμούς για θεατρικές παραστάσεις συναυλίες, παιδικά παιχνίδια κ.ά..
Ι. Αυτά, όσον αφορά τα τετραγωνικά που ´μπαίνουν´ στη θάλασσα και δημιουργούν δύο κολπίσκους – διαμάντια, με διαφορετικά βέβαια, βάθη αμμουδιάς και βράχων. Ακόμα, δύο απέραντες και αμμώδεις παραλίες από το ´Καλαμάκι´ μέχρι τη ´Χρυσή Ακτή´ και τον ´Κλαδισό´ όπου εδώ, με τα… ρεύματα, η κολύμβηση δυσκολεύει τους πρωτάρηδες.
Κ. Δεν αναφερθήκαμε στα πεδινά σημεία της έκτασης, διότι οι υποδομές που υπάρχουν έχουν γράψει μια ιστορία σαράντα ετών, άρα εμείς δεν είμαστε σε θέση να βάλουμε μια τάξη, σε όσα έχουν προκύψει θετικά αρνητικά, αυτά τα χρόνια.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα