Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024

Αστερίξ και Οβελίξ στην Κίσαμο!

Ο Αστερίξ ξαναείδε ρωμαϊκά αγάλματα, όπως του αυτοκράτορα Ανδριανού, που τα είχε συναντήσει και στη Βόρεια Ελλάδα, ενώ ο Οβελίξ μπόρεσε να γευτεί… γραμπουσιανό κατσίκι αντί για το αγαπημένο του αγριογούρουνο.
Ολα αυτά στα χθεσινά εγκαίνια της έκθεσης ´Πενήντα χρόνια Αστερίξ´ στο Καστέλι Κισάμου. Τσιτάτα, κλασικές ατάκες και ευφυολογήματα του ανυπότακτου Γαλάτη διάνθισαν θαυμάσια τα εξαιρετικά εκθέματα του Μουσείου κάνοντας την έκθεση πολύ ελκυστική τόσο για τα μικρά παιδιά και τους εφήβους, όσο και τους μεγαλύτερους που βρέθηκαν σε κάθε γωνιά του χώρου. Η αρχαιολόγος στην ΚΕ? Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, Ευτυχία Πρωτοπαπαδάκη, ξενάγησε τον κόσμο μέσα στον χώρο, συνδέοντας τα κάδρα και τις αφίσες του Αστερίξ με τα αρχαιολογικά ευρήματα του Μουσείου. Παράλληλα, παρουσιάστηκαν τα εξώφυλλα του θρυλικού ήρωα και των φίλων του που δεν δίσταζαν να τα βάλουν με τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία.
«Το μουσειολογικό πρόγραμμα απευθύνεται στα παιδιά, αλλά όχι μόνο», ανέφερε η κα Πρωτοπαπαδάκη, υπογραμμίζοντας πως «η όλη διάθεσή μας είναι να συνδιαλεχθούν οι ήρωες του περιοδικού ´Αστερίξ´ με τις αρχαιότητες, με αποτέλεσμα να γνωρίσουμε και τους δύο μέσα από μια διάθεση πιο… παιχνιδιάρικη». 
Η έκθεση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Κισάμου θα διαρκέσει έως τις 22 Απριλίου και στη συνέχεια θα μεταφερθεί στο Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων, ενώ ήδη έχουν προηγηθεί 9 διαφορετικές ´στάσεις´ σε ισάριθμα Αρχαιολογικά Μουσεία της χώρας.
Το ´παρών´ έδωσε αρκετός κόσμος και ανάμεσά τους πολλά παιδιά. Επίσης η προϊσταμένη της ΚΕ? Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων κα Α. Τζιγκουνάκη, πολλοί αρχαιολόγοι της Υπηρεσίας, ο αντιδήμαρχος κ. Μ. Κουνελάκης, ο πρόεδρος του Δ.Σ. Κισάμου κ. Χ. Πιτσιγαυδάκης, οι περιφερειακοί σύμβουλοι κ. Π. Σημαντηράκης και Δ. Μιχελογιάννης, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Θ. Σταθάκης και Κ. Κουκουράκης κ.ά.



Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα