Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Εσείς το γνωρίζατε;
Οτι εγκρίθηκε η χρηματοδότηση των εθνικών προγραμμάτων με στόχο την στήριξη των αγροτών; Και πως το συνολικό ποσό που θα διατεθεί το 2013 ανέρχεται σε 36.694.000 ευρώ!
Ομως 1.520.000 ευρώ προορίζονται για τη χρηματοδότηση του προγράμματος της ίδρυσης και λειτουργίας καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

Κι άλλη πυραμίδα
«Ακόμη μια πυραμίδα ανακαλύφθηκε στην Αίγυπτο, στο Λούξορ, σύμφωνα με ανακοίνωση του Αιγύπτιου υπουργού Αρχαιοτήτων, στη διάρκεια ανασκαφών του Πανεπιστημίου της Λιέγης και του Ελεύθερου Πανεπιστημίου των Βρυξελλών.
Για την ακρίβεια, εντοπίστηκαν τα ερείπια πυραμίδας με ηλικία μεγαλύτερη των 3.000 ετών η οποία ανήκε στον αξιωματούχο Κχάι, που εκτελούσε πρωθυπουργικά καθήκοντα επί βασιλείας Ραμσή Β’. Το μνημείο, πλάτους 12 μέτρων και ύψους 15, υπέστη σοβαρές καταστροφές μεταξύ 7ου και 8ου αιώνα όταν είχε μετατραπεί σε κοιμητήριο Κοπτών, και η ανακάλυψή του χαροποίησε ιδιαίτερα τους αιγυπτιολόγους καθώς στο όνομα του Κχάι αναφέρεται σε πολλά έγγραφα».
Σ.Π. (Πηγή: Ελευθεροτυπία, 22.2.2013)

Το υπουργείο Ναυτιλίας και…
…Αιγαίου, φαίνεται πως πήρε στα σοβαρά την αναβάθμιση των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού. Ετσι, προχωρεί στο διαγωνισμό «για την παροχή υπηρεσιών τροφοδοσίας για τη σίτιση των σπουδαστών», για τις 10.4.2013 της επόμενης εκπαιδευτικής περιόδου 2013-2014 με προϋπολογισμό 900.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ. Πιο αναλυτικά: ΑΕΝ Μακεδονίας 150.000, Κρήτης (Σούδα) 150.000, Χίου 80.000, Οινουσσών 50.000, Ιωνίων Νησ. 40.000, Ηπείρου 155.000, Σύρου 85.000, Κύμης 60.000 και Υδρας 130.000.

Πράσινο Ταμείο
•Δείτε τι γίνεται στο Ηράκλειο και πέστε μου γιατί όχι εδώ;
´Σημαντική έκταση 3,5 στρεμμάτων σε πυκνοκατοικημένη περιοχή δυτικά της πόλης του Ηρακλείου, με χρηματοδότηση 176.521 ευρώ που διεκδίκησε και πέτυχε από το ´Πράσινο Ταμείο´ απέκτησε ο δήμος, προς όφελος των δημοτών».

Πάμε Πορτογαλία;
•Και δεν πάμε!
•Φίλη χώρα και συνοδοιπόρος στη κρίση.
•Εχει μπει για τα καλά η Ανοιξη.
•Με το δικό μας Πάσχα στις αρχές Μαΐου.
•Φύγαμε λοιπόν, διότι στις 29 Απριλίου – 12 Μαΐου ο Οργανισμός Εξωτερικού Εμπορίου (ΟΠΕ) διοργανώνει δεκαπενθήμερο ελληνικών προϊόντων σε σούπερ μάρκετ της αλυσίδας El Corte Ingles, ταυτόχρονα στη Λισσαβώνα και στο Πόρτο. Και παράλληλα, εβδομάδα ελληνικής γαστρονομίας σε εστιατόριο πολυκαταστήματος στη Λισσαβώνα.
Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας θα προβληθούν ποιοτικά παραδοσιακά τρόφιμα, κρασιά και μπύρες. Τη συνολική ευθύνη για την επιλογή των συμμετεχουσών επιχειρήσεων και του τελικού αριθμού των προϊόντων θα έχει αποκλειστικά η El Corte Ingles.
Ανάλογη πρωτοβουλία έχει αναλάβει ο ΟΠΕ, με την προώθηση ελληνικών προϊόντων στη γερμανική αλυσίδα σούπερ μάρκετ Kaufhof.

Sial China
Με επίκεντρο την εξωστρέφεια και την προσπάθεια για προβολή και προώθηση των προϊόντων της περιοχής το Επιμελητήριο Μεσσηνίας προτίθεται να συμμετάσχει για πρώτη φορά στην ετήσια Διεθνή Κλαδική Εκθεση Τροφίμων και Ποτών ´Sial China´ που διοργανώνεται στη Σαγκάη, από 7 έως 9 Μαΐου 2013 στο εκθεσιακό κέντρο Shanghai New International Expo Center.

Αθλητική πρωτεύουσα;
•Ανακηρύχθηκε πρωτεύουσα Αθλητισμού για το 2013, η Αμβέρσα, από 30 Σεπτεμβρίου έως 6 Οκτωβρίου 2013 και ανάμεσα στις αθλητικές διοργανώσεις που θα φιλοξενήσει είναι οι 44οι Παγκόσμιοι Αγώνες Ενόργανης Γυμναστικής το φθινόπωρο. Προσφέροντάς μας ταυτόχρονα μια πρόσθετη αφορμή για να ανακαλύψουμε μια από τις πιο γοητευτικές πόλεις της Ευρώπης. www.aceseurope.eu.

Δέκα δράσεις για…
…τον τουρισμό από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, με στόχο την επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν, αλλά και τη διεύρυνση των πηγών προσέλευσης τουριστών προωθεί η Περιφέρεια αυτή. Πιο συγκεκριμένα το σχέδιο περιλαμβάνει 10 δράσεις/στόχους για να προσεγγιστούν νέες αγορές που θα τροφοδοτούν με τουρίστες την περιφέρεια για όλο το χρόνο.
Ποιες είναι αυτές;
1. Γη των μύθων
2. Γεύσεις με ιστορία
3. Συναρπαστικές διαδρομές
4. Ανεκτίμητη κληρονομιά
5. Φύση και δραστηριότητες
6. Ευεξία και πολυτέλεια
7. Μυθικές παραλίες
8. Βουνά για κάθε εποχή
9. Οικογενειακό ταξίδι
10. Ρομαντικός προορισμός
Τους μύριους άξονες επαναπροσδιορισμού του brand Πελοπόνησσος και τη στρατηγική που θα ακολουθεί την προσεχή 10ετία για την ανέλιξη του τουριστικού κλάδου στην Περιφέρεια παρουσίασε την περασμένη Δευτέρα, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο Μέγαρο Μουσικής ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και η υπουργός Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη.
•Εμείς, τι να πούμε;
•Οτι είμαστε για τα πανηγυράκια;
•Κάτι είναι κι αυτά, θα πείτε, ε;
•Ναι, δίνουν χρόνους στα τοπικά και περιφερειακά κανάλια.
•Αμ, πως!…

Ετσι προωθείται ο θρησκευτικός τουρισμός στην Κέρκυρα!
Η  Κέρκυρα έφερε κοντά τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο (δεξιά) και τη βουλευτή του ΠΑΣΟΚ στο νησί Αντζελα Γκερέκου, που συνομιλούν χαμογελαστοί υπό το βλέμμα του τοπικού μητροπολίτη Νεκταρίου. Το ´πηγαδάκι´ δημιουργήθηκε στο περιθώριο της παρουσίασης του λευκώματος της Μητρόπολης Κερκύρας με τον τίτλο ´Τα μοναστήρια της Κέρκυρας´ η οποία έγινε στη Στοά του Βιβλίου. Την επιμέλεια του λευκώματος είχε ο φωτογράφος Δημήτρης Ταλιάνης. Το ´παρών´ στην εκδήλωση έδωσε και ο πρώην υπουργός Γιώργος Ρωμαίος.

Εργα, έργα, εκτός…
…νομού Χανίων και μακριά από εμάς: Δείτε τα και… χορτάστε το πικρό ποτήρι της αδιαφορίας αιρετών και μη.
• 12 Μαρτίου, ´Κατασκευή κέντρου διαλογής ανακυκλώσιμων υλικών Ρόδου´, από Δήμο Ρόδου, με προϋπ. 2.300.000 ευρώ
• 12 Μαρτίου, ´Διαμόρφωση πλέγματος πεζοδρομίων και ανάπλασης οδών Κουρμούλη και Κριάρη, από Δήμο Ρεθύμνης με προϋπ. 4.750.000 ευρώ
• 19 Μαρτίου, ´Ανέγερση 6θέσιου δημοτικού σχολείου Γερανίου δήμου Ρεθύμνης, από Δήμο Ρεθύμνου με προϋπ. 3.000.000 ευρώ
• 19 Μαρτίου, ´Ανάπλαση-διαμόρφωση παρόδιων χώρων περιμετρικά του Παλαιοντολογικού Μουσείου του Δήμου, από Δήμο Ρεθύμνου με προϋπ. 1.500.000 ευρώ
• 19 Μαρτίου, ´Αναμόρφωση θαλάμων γηροκομείου Ηρακλείου και προσθήκη νέας πτέρυγας από Περιφερειακή Ενωτ. Ηρακλείου με προϋπ. 4.600.000 ευρώ
• 2 Απριλίου, ´Αποπεράτωση Ανάπλασης Ιστορικού Κέντρου Καλαβρύτων, από Δήμο Καλαβρύτων, με προϋπ. 750.000 ευρώ
• 16 Απριλίου, ´Κατασκευή εμπορικού σταθμού λιμένα Σάμου, από Δήμο Ικαρίας, Νομός Σάμου, με προϋπ. 3.500.000 ευρώ
• 23 Απριλίου, ´Κατασκευή επιβατικού σταθμού λιμένα Σάμου´, από Δήμο Ικαρίας Νομός Σάμου, με προϋπ. 2.600.000 ευρώ.

Εργα οδοποιίας

Στις 2 Απριλίου 2013, το έργο ´Κατασκευή τμήματος Φωκιανός – Κυπαρίσσι της οδού Μύλοι – Κυπαρίσσι της οδού Mύλοι – Ασπρος – Λεωνίδιο – Πουλίθρα – Φωκιανός – Κυπαρίσσι, από το Υπουργείο Ανάπτυξης κ.λπ., με προϋπολογισμό 15.350.000 ευρώ.
Στις 4 Απριλίου, το έργο ´Συμπληρωματικές μελέτες αναβάθμισης Β.Ο.Α.Κ. για τμήμα Γούρνες – Χερσόνησος, από το Υπουργείο Ανάπτυξης κ.λπ., με προϋπολογισμό 1.220.250 ευρώ.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα