Σύμφωνα με την παράδοση γιορτάστηκε χθες από πολλά νοικοκυριά και σχολεία το έθιμο που θέλει το κρέας να ψήνεται και να βγάζει τσίκνα. «Η Τσικνοπέμπτη είναι η Πέμπτη της δεύτερης εβδομάδας του Τριωδίου. Κατά τη διάρκεια όμως της πρώτης εβδομάδας σταματούσε η συνηθισμένη νηστεία της Τετάρτης και της Παρασκευής, ενώ στη δεύτερη εβδομάδα (αποκρέω) ίσχυε η νηστεία. Γι’ αυτό και η Τσικνοπέμπτη αποκτούσε ιδιαίτερη σημασία και εθεωρείτο εορτάσιμη ημέρα και το τραπέζι ήταν γιορτινό. Η ονομασία αυτή, δηλαδή Τσικνοπέμπτη, ονομάσθηκε έτσι επειδή την ημέρα αυτή το τραπέζι αποτελείται από κρέας ψημένο στα κάρβουνα ή και τηγανισμένο και έχει μυρίσει τσίκνα ο χώρος στη διάρκεια του ψησίματος ή μαγειρέματος. Με αφορμή, λοιπόν, αυτό το έθιμο, μαθητές του 15μελούς Δ.Σ. του 3ου Γενικού Λυκείου Χανίων κι εμείς οι γονείς του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων πραγματοποιούμε έξω από το σχολείο εορταστική ατμόσφαιρα ψήνοντας στα κάρβουνα σουβλάκια όπως θέλει η παράδοση», μας είπε η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Κοτσώνη Καλογεράκη Έφη. Η ευθυμία άλλωστε όλης της παρέας διακρίνεται στα πρόσωπα όλων.
Τα Χανιώτικα Νέα συμμετέχουν στην Πρωτοβουλία Journalism Trust Initiative (JTI) των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα, έχοντας συμπληρώσει και δημοσιεύσει την Αναφορά Διαφάνειας. Η Πρωτοβουλία JTI είναι ένα διεθνές πρότυπο για την και έχει ως στόχο την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του κοινού στα ΜΜΕ μέσω της ανάδειξης και προώθησης της αξιόπιστης δημοσιογραφίας,
Συμμετέχοντας στην πρωτοβουλία αυτή, αναλαμβάνουμε την ευθύνη να συμβάλλουμε στην καταπολέμηση της παραπληροφόρησης και να προάγουμε την αξιοπιστία και την ηθική στη δημοσιογραφία. Με αυτόν τον τρόπο, στηρίζουμε τις βασικές αρχές της ελευθερίας του τύπου και της δημοκρατίας, προσφέροντας στους πολίτες έναν αξιόπιστο πυλώνα πληροφόρησης.