Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Τιμή από τους Ισπανούς
Την Ελλάδα επέλεξε ως τιμώμενη χώρα η έκθεση World Bulk Oil Exhibitiοn, που διοργανώνεται στη Μαδρίτη, από τις 11 έως και τις 14 Μαρτίου 2013. Περισσότερες πληροφορίες ΕΚΕΠΕ* (ΣΕΒΙΤΕΛ + ΕΣΒΙΤΕ) τηλ. 2103238856
• Ελληνικό Κέντρο Εξαγωγών και Προώθησης Ελαιολάδου είναι ο φορέας που εκπροσωπεί στο εξωτερικό τις επαγγελματικές οργανώσεις ΣΕΒΙΤΕλ και ΕΣΒΙΤΕ

Τα ακίνητα του ΥΕΘΑ
Σύμφωνα με δημοσίευμα της οικονομικής ´Καθημερινής´ (24 Φεβ. 2013) «οι αλλαγές των κυβερνήσεων, το πολυδαίδαλο θεσμικό πλαισιο, οι νομικοί σκόπελοι, αλλά κυρίως τα αντικρουόμενα συμφέροντα των υφισταμένων διαχειριστών της περιουσίας συνιστούν τους βασικούς λόγους για τους οποίους η εξαγγελθείσα αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων παραμένει στα χαρτιά.
Ωστόσο, η οικονομική κρίση καθιστά επιτακτική την αξιποίηση αυτών των ακινήτων, καθώς δεν προσφέρουν ούτε ευρώ στα δημόσια ταμεία.
Οπως σημείωνει στην ´Κ´ αρμόδια πηγή, στις προθέσεις του ΥΕΘΑ δεν είναι η εκποίηση της περιουσίας αφού η σημερινή εμπορική αξία της είναι υποδεέστερη της πραγματικής.
Προωθείται όμως η συνεκμετάλλευση με ιδιώτες…»

Ακίνητα ´λουκούμι´
Πρόκειται για τα δύο ακίνητα της εταιρείας ´Ολυμπιακή Αεροπορία – Υπηρεσίες Α.Ε.´ που τελεί υπό εκκαθάριση από την ´ΕΘΝΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΑΕ´
1. Ακίνητο ´ΔΕΑΜ όμορο του Αεροδρομίου Χανίων στη θέση Κουουρίδες – Καλόρουμα Δημοτικού Διαμερίσματος Μουζουρά, επαρχίας Κυδωνίας, περιλαμβάνει γήπεδο εκτάσεως 15.136,8τ.μ. και μεταλλικό υπόστεγο (ισόγειο 464,39τ.μ. και πατάρι 75.00 τ.μ.) που εχρησιμοπιείτο ως συνεργείο εφοδίων εδάφους
2. Ακίνητο εξομοιωτών πτήσεων στο Δήμο Χανίων, Δημ. Διαμ. Μουζουρά. Περιλαμβάνει γήπεδο 59.169,60 τ.μ. κτηριακό συγκρότημα τεσσάρων επιπέδων συνολικής επιφάνειας 7.092,62 τ.μ. και φυλάκιο 22,71 τ.μ. μετά των υπαρχόντων σ’ αυτό κινητών πραγμάτων (εξομοιωτής πτήσεων κ.λπ.)
Προσφορές μέχρι τις 15 Μαρτίου 2013.

Εργα μέσω… ΕΣΠΑ
• Το πρώτο: ´Αποκατάσταση και εκσυγχρονισμός Βορειοδυτικής Πτέρυγας Αγίας Μονής Αρείας Ναυπλίου´ με προϋπολογισμό 1.280.000 ευρώ και διεξαγωγή στις 2 Απριλίου 2013.
• Το δεύτερο: ´Αποκατάσταση συγκροτήματος ιδιοκτησιών του ΥΠΑΙΘΠΑ (Πρώην ΥΠΠΟΤ) στις οδούς Αδριανού – Αρεως – Κλάδου και Βρυσακίου στην Πλάκα για εγκατάσταση του Μουσείου Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης (ΜΕΛΤ) με δυνατότητα προαίρεσης´ Προϋπολογισμός 9.887.892 ευρώ με αναθεώρηση και ΦΠΑ 23%. Διεξαγωγή 16 Απριλίου 2013.

Τρυπώνω – Ξετρυπώνω…
´Αυτή η απογραφή του Μαΐου του 2011 φαίνεται πως θα μας ταλαιπωρεί για πολύ καιρό ακόμα. Τα αποτελέσματά της σε πολλούς δήμους της χώρας δεν έχουν ακόμα δημοσιευτεί, αν και θα έπρεπε αυτό να έχει γίνει το αργότερο μέχρι τις 24.5.2012, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να εισπραχθούν ζωτικοί πόροι. Αλλο ένα επίτευγμα του ανεκδιήγητου επικεφαλής της Στατιστικής Αρχής Γεωργίου! Ο άνθρωπος είναι απόκτημα…´
(Πηγή ´Ποντίκι´ 28 Φεβρ. 2013).

Εργα με αυτεπιστασία
Σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε, τις προάλλες ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, αρμόδιος για θέματα πολιτισμού, Κώστας Τζαβάρας, επισκέφθηκε και τη Μεθώνη, όπου επιθεώρησε τα εκτελούμενα με αυτεπιστασία από την 26η ΕΒΑ έργα, στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ.
´Αποκατάσταση και ανάδειξη τμημάτων κάστρου Μεθώνης´ με προϋπολογισμό 900.000 ευρώ και ´Αποκατάσταση του Καποδιστριακού Αλληλοδιδακτικού Σχολείου Μεθώνης´ με προϋπολογισμό 650.000 ευρώ.

Βλέπουμε το… Ηράκλειο;
Η επιλογή αναδόχου για την υλοποίηση της πράξης: ´Ηράκλειο κάθε βήμα.. ένα ταξίδι στην ιστορία´ Ηλεκτρονική περιήγηση στην παλιά πόλη Ηρακλείου, πραγματοποιείται στις 12 Μαρτίου 2013, από τον Δήμο Ηρακλείου, με προϋπολογισμό 235.000 ευρώ.

Επανέρχονται Ελλάδα
Νέους ελληνικούς προορισμούς αλλά και επαναφορά παλαιότερων δρομολογίων έχουν εντάξει στο θερινό τους πρόγραμμα αρκετές αεροπορικές εταιρείες, μεταξύ των οποίων πολλές low cost.
Οπως η ελβετική αεροπορική εταιρεία ´Helvetic Airways´ η οποία εκτελεί προγραμματισμένα δρομολόγια λογαριασμό της Swiss αλλά και τσάρτερ πτήσεις σε όλη την Ευρώπη, ξεκινά συνεργασία με τον τουριστικό Οργανισμό Kuoni με στόχο νέες πτήσεις προς τα ελληνικά νησιά.

Ιαματικές; Δώδεκα!
Ακόμα μια ιαματική πηγή της χώρας αναγνωρίστηκε από την Επιτροπή Προστασίας Φυσικών Ιαματικών Πόρων. Πρόκειται για την ιαματική πηγή ´Τραϊανούπολη Εβρου´ με την αναγνώριση της οποίας ο συνολικός αριθμός των πηγών που έχουν αναγνωριστεί, σε περίπου ένα μήνα, ανέρχεται στις δώδεκα.

Διημερίδα με θέμα;
´Εξάγοντας ποιοτικά αγροτικά προϊόντα´ θα πραγματοποιηθεί στις 11 και 12 Μαρτίου στο συνεδριακό κέντρο του τουριστικού συγκροτήματος Costa Navarino, από το ´Ιδρυμα Καπετάν Βασίλη´ και το ´Ιδρυμα Γεωργίου και Βικτωρίας Καρέλια´ με την υποστήριξη του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εξαγωγέων και του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας.

Να μην ξεχάσετε!
=> Να πάτε αν μπορείτε μέχρι το Γκέτεμπουργκ της Σουηδίας, από τις 21 έως 24 Μαρτίου όπου διοργανώνεται η διεθνής τουριστική έκθεση ´TUR´ 2013, στην οποία θα συμμετέχει και ο ΕΟΤ με δικό του περίπτερο.

Κυνηγώντας…
την επικαιρότητα

Φεστιβάλ αρχαίου δράματος υψηλού κύρους προτίθεται να δημιουργήσει στην Επίδαυρο ο αν. υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Τζαβάρας.

Σκιέρ και χιονισμένο τοπίο αντικατοπτρίζονται στον οδικό καθρέπτη δρόμου στο Ομπερχοφ της γερμανικής Θουριγγίας

Στο σημείο ζεύξης τριών ιερών ποταμών (Γάγγης, Γιαμούνα και ο μυθικός Σαρασουάτι στο Αλαχαμπάντ προσήλθε για να προσευχηθεί αυτός ο ινδουιστής ασκητής ´σαντού´.

Παρέλαση με καμήλες πραγματοποιεί, ενώπιον του προεδρικού μεγάρου στο Νέο Δελχί, επίλεκτο τμήμα της συνοριακής αστυνομίας της Ινδίας.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα