Πέμπτη, 15 Αυγούστου, 2024

3η γνώμη

Αν δει κανείς τα γεγονότα πώς εξελίσσονται στον ελλαδικό και στον ευρωπαϊκό χώρο, θα πρέπει να διερωτηθεί για πολλά πράγματα. Οι πράξεις των ´Μεγάλων´ πραγματοποιούνται κλιμακωτά και αυτό φαίνεται απ’ όσα έχουν δηλώσει και απ’ όσα γίνονται στο όνομα της σταθερότητας και μιας ´παγκόσμιας διακυβέρνησης´. Μεθόδευσαν τον διχασμό μεταξύ Βορείων και Νοτίων και απαξίωσαν τους Νοτίους πειραματισθέντες με την Ελλάδα.
Αν είχαμε επιστρατεύσει τη νοητική μας ικανότητα, θα καταλαβαίναμε γιατί μας κατάντησαν πτωχούς, αντικείμενα χλευασμού και δοκιμαστικών προγραμμάτων. Εισπράτταμε 100 και χαλάγαμε 150, χωρίς να συνειδητοποιούμε ότι η προσπάθεια των ´μεγάλων´ ήταν να εθιστούμε σ’ έναν ξέφρενο δανεισμό. Και δεν κάναμε μιας δραχμής οικονομία, ώστε τώρα να μην ξεπουλάμε όσο – όσο ό,τι έχουμε και δεν έχουμε. Για να μην μπορέσουμε να παραμείνουμε ένα νοικοκυρεμένο κράτος. Μισθοδοτούσαν τους σιτιζομένους στους Δημόσιους Φορείς, τις προεκλογικές δαπάνες, τους συμβούλους, για να εξασφαλίζεται η οικογενειοκρατική διαδοχή κι έδιναν ένα κόκκαλο στους πληβείους προς διασκεδασμόν της γενικευμένης τους απελπισίας.
Ετσι, προχώρησαν οι ´μεγάλοι´ στην αποσταθεροποίηση της Ελλάδος, που δεν αντιστάθηκε αρκούντως. Αδυνατούσε, διότι την είχαν εξουθενώσει. Την έσπρωχναν στο χείλος του γκρεμού και όταν πήγαινε να πέσει, την άρπαζαν και την κράταγαν όρθια. Και αφού πέρασαν 4 χρόνια σ’ αυτή τη φάση, την καλωδίωσαν, χωρίς να σεβασθούν ελευθερίες και δικαιώματα, εκβιάζοντας ότι θα γυρίσουν τον διακόπτη. Ανεργία και εξαθλίωση, φορολογία θηριώδης, μέτρα λιτότητας εξουθενωτικά. Κατάφεραν να ισορροπούν τον κόσμο μεταξύ διεκδικήσεων και παροχών. Προς το παρόν κλυδωνιζόμαστε μεταξύ Σκύλλας και Χάρυβδης με αποτέλεσμα να προκύπτουν τυπικές και άτυπες αυθαιρεσίες με αιφνιδιαστική μορφή για επιβολή αντιλαϊκών μεθόδων.
Ολα, λοιπόν, που συμβαίνουν στην Ελλάδα είναι προσχεδιασμένα και η πτωχοποίηση και οι απειλές. Το μήνυμα το ’στειλε το σύστημα, εκεί που έπρεπε, με αγγελιοφόρο την πρόεδρο της Βουλής, στον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Παπούλια την 8η Φεβ. 2005, όταν του είπε: ´Αναλαμβάνετε, κ. πρόεδρε, την προεδρεία της Ελληνικής Δημοκρατίας για μια πενταετία, όπου θα σημειωθούν σημαντικά γεγονότα και εξελίξεις. Η ευρωπαϊκή ενοποίηση θα προωθηθεί με την ψήφιση, ενδεχομένως, της Συνταγματικής Συνθήκης. Τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιορισθούν, χάριν της ειρήνης και της ασφάλειας στη διευρημένη Ευρώπη. Τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη θα υποστούν μεταβολές καθώς θα μπορούν να προστατεύονται, αλλά ίσως και να παραβιάζονται από αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων και πάντως η δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις και θα δοκιμασθεί από ενδεχόμενες νέες μορφές διακυβέρνησης´.
Την άκουσε ο κ. Παπούλιας. Τη ρώτησε, όμως, από πού τα γνώριζε αυτά και γιατί βρήκε αυτή την ιστορική στιγμή να τ’ ανακοινώσει ενώπιόν του; Θα μου πείτε, υπουργός Εξωτερικών ήταν κι αυτός. Κάτι μπορεί να ήξερε και γι’ αυτό δεν μίλησε. Οι Ελληνες τ’ ακούσαμε τότε και τα κατάπιαμε. Ουδείς μπορεί να τ’ αμφισβητήσει. Χρησιμοποιήθηκε η πρόεδρος της Βουλής κι ύστερα ξεχάστηκε. Επεσε η αυλαία. Ομως, όλα όσα προανήγγειλε, έγιναν, εκτός από την ευρωπαϊκή ενοποίηση.
Νέες μορφές διακυβέρνησης, συνταγματικά πραξικοπήματα, με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου. Η μη άσκηση δικαιωμάτων, που απορρέουν από διεθνείς συμβάσεις στο Αιγαίο δεν είναι περιορισμός εθνικής κυριαρχίας; Η ανεξέλεγκτη λαθρομετανάστευση δεν είναι εθνολογική αλλοίωση; Οι θεωρίες Νταβούτογλου στις ευαίσθητες περιοχές, οι ανθελληνικές αλβανικές διαθέσεις στη Βορειοήπειρο, οι Σκοπιανοί που ονειρεύονται να γίνουν Αιγαιάτες τι σημαίνουν; Τα σενάρια, οι φημολογίες δεν βλέπουμε ότι πάνε να γίνουν πραγματικότητα με την προφητεία ότι ´τα εθνικά σύνορα… θα περιορισθούν, χάριν της ειρήνης…´; Τι εννούσε ο Γεώργιος ο δεύτερος Παπανδρέου ο τρίτος, όταν έλεγε στο ´Economist´ την 28/4/2010 ότι ´χρειαζόμαστε παγκόσμια διακυβέρνηση άμεσα´;
Τα μέτρα πάρθηκαν για να φθάσουμε εδώ όσο γινόταν πιο σύντομα. Το περίεργο για όλο αυτό το ´προμάντεμα´ είναι ότι σχολιάστηκε από σπανίως έως καθόλου!


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα