Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Προορισμοί στους οποίους…
…θα πετάξουν εταιρείες χαμηλού κόστους το καλοκαίρι του 2013:
• Ηράκλειο 17 εταιρείες
• Ρόδος 16 εταιρείες
• Κως 15 εταιρείες
• Κέρκυρα 15 εταιρείες
• Σαντορίνη 10 εταιρείες
• Ζάκυνθος 9 εταιρείες
• Μύκονος 8 εταιρείες
• Χανιά 7 εταιρείες
• Θεσσαλονίκη 6 εταιρείες
• Κεφαλονιά 6 εταιρείες
• Πρέβεζα 6 εταιρείες
• Αθήνα 5 εταιρείες
• Καβάλα 5 εταιρείες
• Σκιάθος 5 εταιρείες
• Μυτιλήνη 4 εταιρείες
• Σάμος 4 εταιρίες
• Καλαμάτα 3 εταιρείες
• Αρχίαλος, Κάρπαθος, Κύθηρα από 2 εταιρείες
• Αραξος, Λήμνος, Σητεία και Χίος από μία εταιρεία
=> 28 οι ελληνικοί προορισμοί
=> 18 οι εταιρείες χαμηλού κόστους.

Τhomas Cook – περικοπές
Σε περικοπές 2.500 θέσεων εργασίας και στο κλείσιμο 195 ταξιδιωτικών γραφείων στη Βρετανία πρόκειται να προχωρήσει η Thomas Cook, στο πλαίσιο του σχεδίου αναδιάρθρωσης των δραστηριοτήτων της.

Σωστή η κίνηση…
– που δημοσιεύεται από τον ´Οργανισμό Λιμένα Κέρκυρας, Ανώνυμη Εταιρεία´ (Ο.Λ.ΚΕ. Α.Ε.) ο οποίος προσκαλεί εταιρείες, που ενδιαφέρονται να συμπράξουν με τον ´Ο.Λ.ΚΕ. Α.Ε.´ στην εκμετάλλευση των υπό αδειοδότηση υδατοδρομίων Κέρκυρας, Παξών, Ερρείκουσας και μελλοντικά Οθωνών και διαθέτουν εμπειρία στη διαχείριση – εκμετάλλευση υδατοδρομίων (Ν. 3333/2005) να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για τη συμμετοχή τους στη διαδικασία διαλόγου και διαπραγμάτευσης, που προηγείται της επιλογής εταίρου στη σύμπραξη της εκμετάλλευσης, των ως άνω υδατοδρομίων.
Για το ενδιαφέρον το αργότερο μέχρι την Τρίτη 19 Μαρτίου 2013.
(Προσέξατε τους Κερκυραίους;
– ´Ψεκάστε, σκουπίστε… τελειώσαμε´.
– Τα υδατοδρόμια με βάσεις στη Κέρκυρα και τρεις ακόμη προορισμούς, παίρνουν τον δρόμο τους!
– Εμείς περιμένουμε μέχρι να τα ´βρούμε´ μεταξύ μας και.. πέταξε το πουλάκι!
– Ετσι δεν συμβαίνει, συνήθως;).

Αλεξανδρούπολη – Αγία Πετρούπολη
Στις 31 Μαΐου εγκαινιάζεται από την Aegean Airlines η αεροπορική σύνδεση της Αλεξανδρούπολης με την Αγία Πετρούπολη, η οποία θα διαρκέσει έως τις 27 Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με την εταιρεία θα εκτελείται μια πτήση την εβδομάδα, κάθε Παρασκευή.

Συνεργασία
με Αirberlin
Ιστορικής σημασίας συμφωνία κοινού κωδικού υπέγραψαν η AirSeychelles ο εθνικός αερομεταφορέας της Δημοκρατίας των Σεϋχελλών και η airberlin επιτρέποντας στους επιβάτες τους να ταξιδεύουν απρόσκοπτα μεταξύ Γερμανίας και Σεϋχελλών, μέσω Αμπου Ντάμπι.

Αντιπλημμυρικό
Αφορά έργο ποταμού Αλφειού στην Ηλεία και χρηματοδοτείται από το Ε.Π. Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων.
Ο προϋπολογισμός του με αναθεώρηση και Φ.Π.Α., ανέρχεται στα 6.300.000 ευρώ και η διεξαγωγή του διαγωνισμού στις 9 Απριλίου 2013.
Συνολική προθεσμία αποπεράτωσης του έργου από την υπογραφή της σύμβασης οι δεκαοκτώ (18) ημερολογιακοί μήνες.

Το Χιονοδρομικό Παρνασσού…
…εκσυγχρονίζεται ύστερα από τον διαγωνισμό που προωθεί η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε. για τις 16 Απριλίου 2013.
Η περίληψη της σύμβασης αναφέρει για τον ´εκσυγχρονισμό αναβατήρων Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού (Β’ φάση)´ και προεκτιμώμενη αμοιβή συνολική: 17.373.750 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.
Χρηματοδότης, το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (Ε.Τ.Π.Α.) και το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ´Θεσσαλία – Στερεά Ελλάδα – Ηπειρος´.

Τριάντα τέσσερις πτήσεις…
…προσγειώθηκαν την περασμένη Κυριακή (17/3) στα τρία αεροδρόμια της Κύπρου: Λεμεσός, Λάρνακα και Πάφος.
Και αναλυτικά:
• Αθήνα, έξι πτήσεις
• Λονδίνο – Χήθροου, τέσσερις
• Ντουμπάι, Τελ Αβίβ, Βηρυτός, Βουκουρέστι, Μόσχα, Θεσσαλονίκη, από δύο πτήσεις
• Σόφια, Μόναχο, Βιέννη, Αμμάν, Κάιρο, Μάλτα, Μάντσεστερ, Φρανκφούρτη, Αμστερντάμ, Λονδίνο – Κατγουήκ, Βελιγράδι και Μπίρμινχαμ, από μία.

Κοινωνικός – Επιδότηση
Διατηρούνται μέσω του Ο.Α.Ε.Δ. ο κοινωνικός τουρισμός και η επιδότηση ενοικίου των Οργανισμών Εργατικής Εστίας και Κατοικίας, ενώ δυνατότητα εγγραφής στον Ο.Α.Ε.Δ. αποκτούν και οι νέοι επιστήμονες.

´Μαγεύει´
η Σαντορίνη
Δημοφιλής προορισμός για τους Κινέζους τουρίστες είναι η Σαντορίνη όλες τις εποχές του χρόνου. Τις τελευταίες ημέρες επισκέφθηκαν το νησί τρία γκρουπ με 650 Κινέζους τουρίστες. Τα δύο αναχώρησαν, ενώ το τρίτο με περίπου 250 τουρίστες βρίσκεται ακόμη στο νησί.
Στο πλαίσιο της προσπάθειας τουριστικής προώθησης του νησιού ο δήμος προβάλλει το γεγονός ότι η Σαντορίνη μπορεί να δεχθεί επισκέπτες ακόμη και τη χειμερινή περίοδο (τα γνωρίζουν αυτά οι δικοί μας αιρετοί;) καθώς υπάρχουν επιχειρήσεις όπως ξενοδοχεία, εστιατόρια, εταιρείες ενοικιάσεως αυτοκινήτων κα που παραμένουν σε λειτουργία για την εξυπηρέτηση των τουριστών.
(Μήπως, λέμε τώρα, μήπως θα πρέπει να μας απασχολήσει και εδώ παρόμοια πρωτοβουλία, από όλους τους επαγγελματίες του τουρισμού και ιδιαίτερα τις μονάδες της ενδοχώρας, που δεν είναι λίγες;).

SAS
Το σχέδιο των σκανδιναβικών Αερογραμμών (SAS) να ενισχύσουν την παρουσία τους στη Βόρεια Ελλάδα, εγκαινιάζοντας από την άνοιξη του 2013 τέσσερα νέα δρομολόγια την εβδομάδα, τα οποία θα συνδέουν τη Θεσσαλονίκη με τη Στοκχόλμη και την Κοπεγχάγη, γνωστοποίησε στον αναπληρωτή περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας ο γενικός διευθυντής των SAS στην Ελλάδα και την Κύπρο, Αλέξανδρος Αβερκιάδης.

Για την Επιτροπή Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης
του Δήμου Χανίων:
Η πρώτη φωτογραφία αφορά τον χώρο του γραφ. εξυπηρέτησης της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής, ο οποίος ήταν κλειστός τις πρωινές ώρες της Τρίτης 19 Μαρτίου.
Η δεύτερη αφορά (και αυτή) τον ίδιο χώρο σε κοντινό πλάνο, για τις ώρες λειτουργίας, κι ένα μικρό σημείωμα που έγραφε ´…θα επιστρέψω αμέσως´.
– Καληνύχτα παιδιά!

Στάση λεωφορείων και… μηχανών, ποδηλάτων στο ισόγειο του Ε.Β.Ε. Χανίων. Κάποτε μας έλεγε η διοίκηση του Επιμελητηρίου πως θα δημιουργούσε ένα γραφείο πληροφοριών, εκθετήριο κα πολλά, που δεν προχώρησαν.
Στα πανηγυράκια, όμως και τα… ´πεντόβολα´ τους, πάμε ´πρίμα´.
Του χρόνου παιδιά και βλέπουμε.

Το κιόσκι της πληροφόρησης κλειστό, μουτζουρωμένο μπροστά στην κεντρική/νότια πλευρά της Δημοτικής μας Αγοράς. Η οποία γιορτάζει φέτος μια ολόκληρη 100ετία!
Μπράβο μας παιδιά.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα