Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024

Ανάπλαση πλατείας Γεωργιούπολης

Για βέβαιη ένταξη της ανάπλασης της πλατείας της Γεωργιούπολης και του παραλιακού μετώπου της στο τμήμα του Ε.Σ.Π.Α. που διαχειρίζεται η ´Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης´ έκανε λόγο χθες, με δηλώσεις του στα ´Χ.Ν.´, ο δήμαρχος Αποκορώνου κ. Γρηγόρης Μαρκάκης.
Το συγκεκριμένο έργο, όπως επεσήμανε, αποτελεί «έργο σταθμό για τον Δήμο καθώς αναβαθμίζει σημαντικά μία από τις πιο τουριστικές περιοχές σε όλη την Κρήτη. Εχει προϋπολογισμό 1,5 εκατ. ευρώ. Αυτήν τη στιγμή βέβαια δεν μπορούμε να μιλήσουμε για χρονοδιαγράμματα καθώς μέχρι την οριστική ένταξη, τη δημοπράτηση, την ανάδειξη του εργολάβου, έχουμε ακόμα κάποιο χρόνο, ωστόσο, είναι πολύ θετικό ότι έχουμε τη διαβεβαίωση των τεχνοκρατών της Ε.Ε.Τ.Α.Α. ότι το έργο θα ενταχθεί», ανέφερε ο κ. Μαρκάκης.
Κάνοντας μία εκτενέστερη αναφορά μετά την κατάθεση της πρότασης χρηματοδότησης του έργου ανάπλασης της πλατείας της Γεωργιούπολης ο δήμαρχος τόνισε πως «το έργο αφορά την κεντρική παραλία της Γεωργιούπολης και το παραλιακό μέτωπο της περιοχής. Πλέον αναμένουμε την τελική απόφαση της δημοπράτησης καθώς είχαμε επικοινωνία με τεχνοκράτες της Ε.Ε.Τ.Α.Α. που μας είπαν ότι το έργο εστάλη στο Υπουργείο Εσωτερικών για χρηματοδότηση. Είναι σημαντικό ότι ένα κομμάτι του Ε.Σ.Π.Α. το διαχειρίζεται η Ε.Ε.Τ.Α.Α., ώστε πιο γρήγορα να προχωράνε κάποια έργα που αφορούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση».
Η μελέτη προβλέπει βύθιση ενός τμήματος της κεντρικής πλατείας, δημιουργία παιδικής χαράς, χώρων αναψυχής, σιντριβάνια, ανάπλαση του παραλιακού μετώπου με πεζοδρόμιο και ποδηλατόδρομο.
«Η περιοχή της Γεωργιούπολης το αξίζει πραγματικά ένα τέτοιο έργο καθώς το διεκδικούσε πολλά χρόνια. Πιστεύουμε ότι θα έχει μια πολύ θετική εξέλιξη, γιατί η περιοχή αυτή του Δήμου είναι από τις πιο τουριστικές σε ολόκληρη την Κρήτη και όχι μόνο», κατέληξε ο κ. Μαρκάκης.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα