Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Επιστρέφουν εταιρείες…
…χαμηλού κόστους! Νέους ελληνικούς προορισμούς, αλλά και επαναφορά παλαιότερων δρομολογίων, έχουν εντάξει στο θερινό τους πρόγραμμα αρκετές αεροπορικές εταιρείες -σύμφωνα με τελευταία δημοσιεύματα- μεταξύ των οποίων πολλές low cost.
=> Συγκεκριμένα η ελβετική αεροπορική εταιρεία Helvetic Airways, η οποία εκτελεί προγραμματισμένα δρομολόγια για λογαριασμό της Swiss, αλλά και τσάρτερ πτήσεις σε όλη την Ευρώπη, ξεκινά συνεργασία με τον τουριστικό οργανισμό Kuoni με στόχο νέες πτήσεις προς τα ελληνικά νησιά.
=> Η Helvetic Airways διαθέτει 6 Fokker – 100, τα οποία και θα δρομολογήσει από τη Γενεύη και τη Βέρνη. Η Helvetic θα πετά προς Μύκονο, Κω, Σαντορίνη, Ηράκλειο, Ζάκυνθο και Κέρκυρα, αλλά και προς το Μποντρούμ στα τουρκικά παράλια.
=> Η Ολλανδική Τransavia εγκαινιάζει νέα πτήση, από Αμστερνταμ προς Κύθηρα, ενώ θα πετάει ξανά προς Καλαμάτα.
Οι πτήσεις θα πραγματοποιούνται από 22 Απριλίου έως και 7 Οκτωβρίου. Επιπρόσθετα, θα πετά από Αϊντχόβεν προς Κω, ενώ επαναφέρει παλαιότερο δρομολόγιό της από Ρότερνταμ προς Ρόδο.
=> Επίσης, η γερμανική αεροπορική εταιρεία Germania θα πετά προς Κέρκυρα από το Erfurt, αλλά και από Βρέμη προς Ηράκλειο.
=> Την ίδια στιγμή η Austrian Airlines, στο θερινό πρόγραμμά της για το 2013, εκτός από τις απευθείας πτήσεις που έχει όλο τον χρόνο από Βιέννη για Αθήνα και Θεσσαλονίκη, έχει προγραμματίσει απευθείας πτήσεις από Graz για Σαντορίνη, από Linz για Κω, από Βιέννη για Χίο, Μυτιλήνη και Πάτρα.
=> Πτήσεις προς τα ελληνικά νησιά θα πραγματοποιεί και η αεροπορική εταιρεία Condor, του ταξιδιωτικού οργανισμού Thomas cook, με πτήσεις από Μόναχο για Σκιάθο.
=> Τέλος, η βρετανική low cost αεροπορική Jet2 αυξάνει τις πτήσεις της προς Ελλάδα, προβλέποντας αύξηση της τουριστικής κίνησης της τάξης του 16%.

Τουρισμός – Ρωσία
Διπλάσιες προκρατήσεις για την Ελλάδα, σε σχέση με το 2012, καταγράφονται από τη ρωσική αγορά για τη νέα τουριστική περίοδο σύμφωνα με τον ταξιδιωτικό οργανισμό Maizenidis Travel.
Τη σταθερή άνοδο της ζήτησης από τη Ρωσία για τη χώρα τα τελευταία χρόνια, η οποία φέτος αγγίζει περίπου το 35%, διαπιστώνει ο γενικός διευθυντής της εταιρείας Mouzenidis Travel στη Ρωσία, Α. Τσαντικίδης, δίνοντας ειδική βαρύτητα στη συγκεκριμένη αγορά.
Ιδιαίτερα για την εταιρεία, η αύξηση το 2012 έφτασε περίπου στο 55%.
Εκτιμάται ότι ο αριθμός των τουριστών προς την Ελλάδα που διακίνησε η εταιρεία από τις κύριες αγορές δραστηριότητάς της, τη Ρωσία και την Κοινοπολιτεία Ανεξάρτητων κρατών, θα ξεπεράσει τις 300.000 τη χρονιά αυτή, όταν το 2011 έφτανε στις 200.000 και το 2009 ήταν 80.000 τουρίστες.
Αυτή την περίοδο ο ταξιδιωτικός όμιλος έχει ολοκληρώσει τους σχεδιασμούς του για την περίοδο 2013 – 14, αξιολογώντας ταυτόχρονα, τις αναφορές από το δίκτυο των 64 αντιπροσωπιών και συνεργατών του.

Kυπριακός τουρισμός
Το Υφυπουργείο Τουρισμού, όπως και τα άλλα έξι Υφυπουργεία, τα οποία περιέλαβε στο πρόγραμμά του ο νεοεκλεγείς πρόεδρος, θα πρέπει να περιμένει μέχρι να ολοκληρωθεί η συνταγματική διασαφήνιση του όλου θέματος. Ωστόσο, τα προβλήματα του τουρισμού είναι εκεί και χρήζουν άμεσης διαχείρισης.
Και το πλέον φλέγον είναι η πενιχρότητα των κονδυλίων για τη διαφήμιση και προβολή του κυπριακού τουριστικού προϊόντος. Με τόσα λίγα ψίχουλα μόνο συντήρηση μπορεί να γίνει του υφισταμένου επιπέδου των αφίξεων. Ούτε λόγος για σημαντικές και ουσιαστικές αυξήσεις… Γ.Φρ.

(Πηγή: ´Ο φιλελεύθερος της Κυριακής´)

Κρουαζιέρα
Μεταξύ των εταιρειών κρουαζιέρας που έχουν συμπεριλάβει το Ηράκλειο Κρήτης στο πρόγραμμά τους είναι:
1. Aida Cruises 2. Carnival Cruise Lines, 3. Costa Crociete, 4. Cunard Line, 5. Holland America Line, 6. Kristina Cruises., 7. Louis Cruises, 8. Majestic International Cruises, 8. Mano Maritime, 10. Mediterranean Shipping Company, 11. Norwegian Cruise Line, 12. P& O. Cruise, 13. Phoenix Reisen, 14. Princess Cruises, 15. Regent Seven Seas Cruise

Γνωρίζατε ότι…
… τα πρώτα γκρουπ των ισραηλινών τουριστών για φέτος έχουν φθάσει ήδη, στη Θεσσαλονίκη! Στο πλαίσιο αυτό, η Aegean Airlines ξεκίνησε πρόσφατα πτήσεις τσάρτερ από το Τελ Αβίβ προς τη Θεσσαλονίκη, ενώ από τον Απρίλιο προγραμματίζει και τακτικές πτήσεις.
Ο στόχος είναι να ανοίξει ο δίαυλος έλευσης τουριστών, στη Βόρεια Ελλάδα , μετά την πετυχημένη πρώτη σεζόν, πέρυσι. Στο ´Μακεδονία´ περιμένουν με αγωνία…

Επιφανειακός καθαρισμός Θερμαϊκού κόλπου
Το ´περίεργο´ σκάφος της φωτογραφίας ονομάζεται ´Αλκίππη´ και τις τελευταίες ημέρες (αρχές του Μαρτίου δηλαδή) έχει αναλάβει τον επιφανειακό καθαρισμό του Θερμαϊκού κόλπου και τις βρομιές που μαζεύονται γύρω από τις προβλήτες του λιμανιού της Θεσσαλονίκης.
Το σκάφος με τον ειδικό απορρυπαντικό του εξοπλισμό ´σκουπίζει´ την επιφάνεια της θάλασσας και κατακρατά τη βρομιά.
Το έργο γίνεται υπό την ευθύνη του Υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης.
Το συγκεκριμένο θέμα έχει γραφτεί και άλλη φορά από τούτη τη σελίδα. Δεν μας άκουσε κανένας, ιδιαίτερα τότε που δημιουργήθηκε το Δημοτικό Λιμενικό Χανίων.
Αντίθετα, αγοράστηκαν οι γερανοί της… πλάκας, που φιγουράρουν μέχρι σήμερα σε λιμάνια μικρά ή μεσαία του Νομού, αλιευτικά καταφύγια κ.ά. Ξοδεύτηκαν ένα σωρό εκατομμύρια και πήγαν στράφι, χάθηκαν άδικα… κοντολογίς!

Ειδικό σκάφος για καθαρισμό του κόλπου Λεμεσού
Ο Δήμος Λεμεσού, έχοντας υπόψη και τα παράπονα και τις απαιτήσεις των πολιτών, έχει περιλάβει στις προτεραιότητες που έχει θέσει αυτή την περίοδο (στα μέσα Οκτωβρίου του ’12, δηλαδή) και τον καθαρισμό της θάλασσας από κάθε είδους ρύπανση.
Προς αυτή την κατεύθυνση προχώρησε ήδη με συγκεκριμένες κινήσεις και ενέργειες οι οποίες σε πρώτη φάση περιλαμβάνουν την αγορά του κατάλληλου μηχανικού εξοπλισμού και συγκεκριμένα ενός ταχύπλοου σκάφους, το οποίο διαθέτει όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές για τον εγκλωβισμό, την περισυλλογή και τελικά την απομάκρυνση σκουπιδιών και κάθε είδους άλλων ρυπογόνων στοιχείων από τη θάλασσα.
Στόχος του Δήμου είναι η κάλυψη ολόκληρου του κόλπου της Λεμεσού.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα