Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

Εξω οι απατεώνες από την Ευρώπη!

Το αδίστακτο και ιταμό ηγετικό δίδυμο της Γερμανίας Μέρκελ – Σόιμπλε, αντί να ζητήσει συγγνώμη για τη ληστρική επιδρομή της Ε.Κ.Τ. και του Eurogroup στο κυπριακό τραπεζικό χρηματοπιστωτικό σύστημα, αλλά και στις τσέπες του κυπριακού λαού κατά τρόπο που θυμίζει τον ´φιλάργυρο´ του Μολιέρου ή τον αδίστακτο τοκογλύφο Σαϊλόκ του Σαίξπηρ, ξεσπά σε χαμόγελα βρικολάκων.
Ο Β. Σόιμπλε, στις επικρίσεως κορυφαίων Ευρωπαίων πολιτικών για τη ληστρική επιδρομή στην Κύπρο, δίνει μια απάντηση που τον ταυτίζει με υπολελειμμένης διάνοιας άτομο: «Οι επικρίσεις αυτές -απαντά- μοιάζουν με τη ζήλια που εισπράττει ο πρώτος μαθητής στην τάξη». Μόνο από τις λέξεις αυτές, ο μονίμως συνοφρυωμένος Γερμανός υπουργός αυτοπροσδιορίζεται ως ´σπασίκλας´, ´πρώτος μαθητής´ (δηλαδή παπαγάλος), γιατί όχι και ως… καρφί του σκληρού και παιδαγωγικώς απορριπτέου δασκάλου (λέγε με Αγκελα Μέρκελ).
Οχι μόνο αυτό το εφιαλτικό ηγεμονιστικό δίδυμο, αλλά και οι κάθε λογής δορυφόροι τους, του ολιγαρχικού ευρωπαϊκού βορρά, εάν για το καλό της Ευρώπης δεν σπεύσουν να παραιτηθούν το ταχύτερο, οι λαοί της Ηπείρου από το Γιβραλτάρ μέχρι τη Ρωσική Ομοσπονδία και από τη Μαύρη Θάλασσα μέχρι τη Γαύδο, πρέπει να ξεσηκωθούν. Να εκλέξουν τους πιο εμψυχωμένους προοδευτικούς ευρωβουλευτές και ν? ανατρέψουν τον σημερινό αναχρονιστικό και αντιδημοκρατικό συσχετισμό των πολιτικών δυνάμεων της Ευρωβουλής. Διαισθανόμαστε ότι μάλλον σύντομα οι ´κατηγορούμενοι´ του Νότου θα γίνουν οι κατήγοροι με το κυρίαρχο σύνθημα ´Εξω οι απατεώνες από την Ευρωπαϊκή Ενωση´!


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα