Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024

Σε χέρια ιδιώτη η ΒΙΟ.ΧΥΜ.

Με τη συμμετοχή ντόπιου ιδιώτη επενδυτή προχωρά η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΒΙΟ.ΧΥΜ. Ετσι, μετά από δεκαετίες υπό συνεταιριστικό έλεγχο, η ΒΙΟ.ΧΥΜ. φαίνεται να βρίσκεται πολύ κοντά στην αλλαγή του καθεστώτος λειτουργίας της.
Σύμφωνα με την απόφαση της Γενικής της Συνέλευσης, που έγινε στις 22 Μαρτίου, η εταιρεία θα προχωρήσει σε αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου κατά το ποσό των 1.600.000 ευρώ με την έκδοση 800.000 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών με τιμή διάθεσης 2 ευρώ εκάστη.  
Η κάλυψη και η καταβολή του κεφαλαίου της αύξησης θα γίνει αποκλειστικά με χρηματικές εισφορές στην Εθνική Τράπεζα και συγκεκριμένα στον λογαριασμό 489/47927198.

ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ
Οπως τόνισε, μιλώντας στα ´Χ.Ν.´, o πρόεδρος του Δ.Σ. της ΒΙΟ.ΧΥΜ., κ. Κώστας Περουλάκης, η εταιρεία προχωρά «σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Τον πρώτο λόγο τον έχουν οι παλιοί μέτοχοι για έναν μήνα. Και στη συνέχεια μπορεί να μετέχει όποιος θέλει με την προϋπόθεση να είναι επενδυτής από τα Χανιά, να είναι επιχειρήσεις από τα Χανιά. Αυτήν την προϋπόθεση έχουμε βάλει».
Το ποσό της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου -1,6 εκατ. ευρώ- θεωρείται αδύνατο να καλυφθεί από τους σημερινούς μετόχους της ΒΙΟ.ΧΥΜ. (Συνεταιρισμοί κ.ά.), επομένως στη δεύτερη φάση της αύξησης θα μπει ιδιώτης επενδυτής. Ηδη έχει ακουστεί έντονα στην αγορά το όνομα γνωστής αλυσίδας Super Market, αλλά και Τράπεζας, χωρίς να επιβεβαιώνεται κάτι μέχρι στιγμής.
Οπως ανέφερε ο κ. Περουλάκης, η ΒΙΟ.ΧΥΜ. αυτή τη στιγμή είναι βιώσιμη με βάση τις ποσότητες των εσπεριδοειδών που απορροφά και που κάνει χυμούς, οι οποίοι απορροφώνται σε πολύ υψηλά επίπεδα στην τοπική αγορά, ωστόσο, τα χρήματα από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου είναι απαραίτητα για τον   εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεών της που είναι πολύ παλιές και απαιτούν μεγάλες βελτιώσεις».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

1 Comment

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα